Sint Maarten

Net als in Nederland, vieren de Hongaren op 11 november Sint Maarten. Op deze dag worden de eerste nieuwe wijnen geopend en staat de inmiddels vetgemeste gans op het menu. Al eeuwen lang is dit een traditie in Hongarije. Ook in onze net geopende Séfplaza Kitchen vierden we Sint Maarten in Hongaarse stijl. De chefs van Borganika verzorgde hier een vijf gangen diner op basis van ganzenvlees. Bij elk gerecht werd een passende wijn geschonken.

Sint Maarten in Hongarije is een smakelijk feest.

Geen lampionnenoptocht dit jaar, maar dineren in stijl. Strak in pak (en jurk) bewogen wij ons richting onze nieuwe evenementenlocatie in Boedapest. Die was sprookjesachtig opgemaakt. Tafels waren mooi gedekt en gedecoreerd met een herfstig boeket. Na een glaasje bubbels mochten we aan tafel en werden de eerste wijnen en gerechten aan ons geïntroduceerd.

Ganzenvet, ganzenburger, ganzenlapjes, ganzenmousse…

Het is ongelofelijk om te zien wat voor lekkers je allemaal kunt maken met gans. Als eerste gerecht kregen we een pasta met een romige saus en ganzenspekjes voorgeschoteld. Ganzen wat…?? Tja, we konden er zelf ook geen beter woord voor vinden. Maar de kortgebakken stukjes ganzenvel smolten op je tong. Verrukkelijk…

Later werden we verwend met toastjes besmeerd met ganzenvet en uien compote, een brioche broodje met pulled gans, gerookte lapjes gans en als toetje een pompoentaartje. Bij elk gerechtje werd ons glas weer volgeschonken met Hongaarse wijn. Elk gerechtje en glaasje wijn werd uitgebreid geïntroduceerd. Speciaal voor ons werd dit ook in het Engels gedaan.

Sint Maarten

Lijkt dit je wat? Zo’n Hongaarse tasting sessie?

Ook in Hongarije bouwen we aan een groot bestand van koks aan huis die ook met regelmaat in onze nieuwe Séfplaza Kitchen staan te koken. Ben je binnenkort toevallig in Hongarije en wil je ook wel eens zo’n evenement bijwonen? Houd de Facebook pagina van Sefplaza Kitchen in de gaten!

Hierop posten wij alle aankomende events. Of stuur ons even een mailtje. We vertellen je graag over alles wat komen gaat op onze nieuwe evenementenlocatie in Boedapest.