Met privé kok aan huis

Eindelijk is het zover: maar liefst 21 kaarsjes mogen uitgeblazen worden. Het leven begint nu pas echt. Een leuke studie, een leuk vriendje of vriendinnetje en een hele groep vrienden die je tijdens de nieuwe studie hebt leren kennen. Zo’n gelegenheid mag wel eens goed gevierd worden. Nodig vrienden, vriendinnen en ouders uit voor een spetterende 21-diner. Laat jezelf eens goed in de watten leggen door een privé kok aan huis. Zo heb jij geen omkijken meer naar de boodschappen, het koken en de afwas. Bekijk al onze chefs op deze site en laat je vooral inspireren door deze pagina vol tips voor het organiseren van een geslaagd 21-diner.

Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan

Wat is een 21-diner eigenlijk?

Traditiegetrouw nodigt men voor een 21-diner jaar- of clubgenoten uit om te komen eten in het huis van de ouders. Zo’n diner op een 21e verjaardag is typisch Nederlands en is een lange tijd geleden hier ontstaan. Het diner werd voorheen (en nu nog steeds) voornamelijk georganiseerd door studentenverenigingen. Naast het feit dat het door deze verenigingen wordt georganiseerd, is het natuurlijk ook een prima feestje om te organiseren voor andere gezelschappen.
21 Diner Kok Aan Huis

Dineren met een gevarieerd gezelschap

21 Diner

Naast het uitnodigen van nieuwe vrienden is het ook belangrijk dat ‘oude’ vrienden op dit diner worden verwelkomt. Zo kunnen de oude vrienden de nieuwe vrienden leren kennen. Het is bovendien traditie om alleen mannen of alleen vrouwen uit te nodigen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de ouders erbij zijn, want zij vinden het altijd erg leuk om te zien met wie hun kind regelmatig omgaat.

Wat wordt er van de gasten verwacht?

De vrienden, vriendinnen en ouders hebben ieder hun eigen rollen. De jarige wordt bijvoorbeeld vaak goed in de maling genomen met een mooi verhaal uit het verleden. Hieronder hebben we alles voor u op een rijtje gezet, zodat je precies weet hoe een 21-diner eruitziet.
 • Maak een fotoboek of een filmpje
  Iets dat meer door de vrouwen dan door de mannen wordt gedaan, is het samenstellen van een boek met allemaal foto’s van de jarige. Het samenstellen van dit boek gebeurt een aantal weken voorafgaand aan het diner en wordt cadeau gegeven op de avond van het diner zelf. Vind je foto’s wat ouderwets? Een filmpje kan natuurlijk ook!
 • Een paar mooie woorden op papier
  Ouders, vrienden en vriendinnen van de jarige moeten de gelegenheid krijgen om wat moois over hem of haar te vertellen. Al is het alleen maar een klein stukje van de ouders om het gezelschap welkom te heten. Een mooie intro en grappige speeches zijn altijd leuk.
 • Etiquette
  Let op je manieren… Een 21-diner is namelijk een nette aangelegenheid. Laat je anders klaarstomen door The Real Gentlemen met hun Gentlemen Academy.
 • Cadeaus
  Geef een cadeautje. Dit kan als groep zijn of een individueel presentje.
 • Strak in pak/ jurk
  Denk aan nette kleding. Mannen, aan jullie de schone taak een net rokkostuum (pak met langere jas) uit te zoeken. De dames mogen een mooie lange jurk aantrekken.
Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan

Wat wordt er op een 21-diner gegeten?

Het chique 21-diner bestaat uit meerdere gangen. Vaak wordt het avondje afgetrapt met een borrel. Je kunt de gasten natuurlijk een flesje bier aanbieden, maar een fles bubbels is natuurlijk nog meer in stijl!

Amuses

Begin aan het gangen diner met een klein hapje om de spijsvertering en smaakpapillen op gang te brengen. Amuses zijn over het algemeen kleine hapjes die zowel warm als koud geserveerd kunnen worden. Denk daarbij aan geflambeerde gamba’s et citroengras en cognac, of tartaar van gerookte verse zalm met truffelhoning. Een bekendere variant is natuurlijk carpaccio! Onze privé koks aan huis hebben elk hun eigen specialiteit als het gaat om de kleine hapjes. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden.

Amuses

Voorgerecht

Voorgerecht

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het bij een amuse te laten. Maar ga je voor een 4-gangen diner, dan is een voorgerecht een onderdeel dat niet mag ontbreken. Het voorgerecht is als het ware het voorprogramma van het hoofdgerecht en moet qua smaak hierop afgestemd zijn. Populaire voorgerechten zijn onder andere (garnalen) cocktails, soepen of kleine salades.

Hoofdgerecht

Ook bij het hoofdgerecht kun je verzekerd zijn van een pareltje op je bord. Of je nu de voorkeur hebt voor een mooi stuk vlees, vegetarische risotto of een visschotel, onze chefs weten er wel raad mee. Alles moet perfect zijn dus we gaan alleen de dingen maken waar jij trek in hebt! Spreek gerust je voorkeur uit of laat je adviseren door de chef die het diner verzorgt.

Dessert

Al heb je het gevoel dat er niets meer bij past, voor een dessert is altijd nog wel ruimte! Je kunt hierbij kiezen uit een klassieker als de Crème brûlée of Tiramisu. Ook kun je voor een exotische variant gaan, met vruchten en kleefrijst. Alles is mogelijk! Voor elke smaak weten we wel een leuke chef te vinden!

Waarom een kok aan huis voor een 21-diner?

Met een kok aan huis heb je gegarandeerd een volledig onbezorgde avond. Je hoeft niet de hele avond in de keuken te staan, maar kunt gewoon gezellig met alle gasten om de tafel of op de bank gaan zitten. Bovendien hoef je geen boodschappen te doen en wordt ook de afwas  gedaan. Helemaal ontspannen dus, zoals feestjes zijn bedoeld.