De Nieuwste Cocktail Trends in 2020

Cocktail trends komen en gaan met een snelvaart! Wij geven jou hier de 8 nieuwste cocktail trends voor 2020. Komt de cocktail ijsjes trend terug? Wel of geen stalen rietjes gebruiken dit jaar? Wij hebben de belangrijkste trends voor jou op een rijtje gezet!

1. Alcoholvrije cocktails

Verwacht in 2020 een groter aanbod alcoholvrije cocktails! Deze trend is over komen waaien uit 2018. Mensen vinden namelijk hun gezondheid steeds belangrijker. Denk aan de populaire Dry January challenge! Maar ook daarbuiten zijn alcoholvrije cocktails en biertjes heel populair. Moet je nog autorijden, maar wil je toch iets gezelligs drinken? Neem dan een mocktail! En tegenwoordig bestaan mocktails niet meer alleen uit sprite met grapefruit. Volgens Forbes’ cocktail trends onderzoek worden de mocktails steeds complexer, met siroop en bijzondere ingrediënten.

2. Klimaatvriendelijk

Papieren rietjes in een cocktail

Naast gezondheid vinden mensen het klimaat ook steeds belangrijker. Plastic is taboe en papieren en stalen rietjes zijn in. Drink jouw cocktail zelfs met een bamboe rietje!

Ook de ingrediënten kunnen klimaatvriendelijk worden. Denk aan biologisch fruit en lokaal geteelde ingrediënten. Daarnaast moeten we weg met de weggooicultuur. Die overgebleven fruitschillen zijn nog prima geschikt om homemade siroop van te maken!

3. Vernieuwende ingrediënten

garneringen cocktail

Gebruik vernieuwende ingrediënten en garneringen. Een paar ingrediënten die gegarandeerd populair gaan zijn in 2020: rozenwater en kurkuma. Maar ook hartige smaken zoals bacon en komkommer zul je vaak zien. Denk ook aan bijvoorbeeld suikervrije frisdrank in jouw cocktail! Een iets gezondere optie. Cocktails met bier zijn iets minder gezond, maar gaan we ook vaak zien dit jaar.

Als garnering zijn eetbare bloemen en blaadjes nog steeds populair. Combineer de bloemen met een stukje suikerspin en je hebt een fancy look! Door de wow-factor hiervan wil je de cocktail zelfs op Instagram plaatsen. Om aan die factor toe te voegen is het leuk als je speciale items als “glazen” gebruikt. Denk aan een cocktail geserveerd in een chocolade paashaas of uitgeholde ananas! Of experimenteer er zelf op los in een cocktail workshop.

4. Alcopops – Alcohol ijsjes

Ze waren héél populair in de zomer van 2018! En verwacht dat ze deze zomer zeker terug gaan komen. De lekkerste alcohol ijsjes! Denk aan Mojito ijsjes of Piña Colada ijs. Er bestaan zelfs gin-tonic ijsjes. Wil je zelf waterijsjes met alcohol maken? Het enige om rekening mee te houden is dat ze een laag alcoholpercentage moeten hebben. Anders bevriezen ze niet. Je hebt ze vast al gezien bij de Lidl, maar in jouw cocktailbar gaat dit ook een hit zijn! Geen zin in gedoe? Koop wat waterijsjes in mooie kleuren en plaats ze in de cocktail! Dat geeft een tof effect. Een volgens Kimpton Hotels frozen cocktail on trend: de Aperol Rosé!

5. Thema cocktails

Game of thrones theme cocktail

Game of Thrones! Zeker nu het laatste seizoen uit is zijn mensen obsessed met hun geliefde serie. Speel daar op in en maak gebruik van het thema! Maak echte Game of Thrones cocktails. Denk aan een White Walker, of The Red Woman. Gebruik rode wijn en grapefruit om het een beetje “bloederig” te maken. Of hou een griezelig halloween feest. Huur een mobiele cocktail bar die creepy cocktails en themahapjes voor jou maakt! Bovendien komt in 2020 de nieuwe Star Wars film uit. Leuk om daar een viewing party voor te houden, inclusief de thema cocktails.

 

6. Cocktail comebacks

Jenever cocktail in de mode

Cocktails komen ook regelmatig terug in de mode! Dat gaat volgens bartender Tess Posthummus dit jaar gebeuren met cocktails met Nederlandse jenever. Deze drank wordt lokaal gebrouwen, bijvoorbeeld in Schiedam bij ‘Nolet Distillery’. Lokaal is beter voor het klimaat! Media en cultuur hebben een flinke invloed op de comeback van cocktails. Niet alleen door Social Media maar ook door films en series. Bijvoorbeeld de White Russian, na het kijken van de Big Lebowski wilde iedereen deze beroemde cocktail recepten wel eens proeven! Ons advies: keep your eyes open voor een jenever comeback!

7. Mobiele cocktailbar

Een nieuwe trend in de cocktailwereld is de mobiele cocktailbar. Dit is een trend die de komende jaren blijft bestaan! Mensen kunnen voor hun feest een cocktailshaker huren op locatie. Cocktail catering was al populair, maar vandaag de dag is het huren van een mobiele cocktailbar helemaal in! Gebruik een cocktail als lekker welkomstdrankje voor jouw event. Een cocktailbar inhuren voor jouw feest? Dat kan tegenwoordig gewoon!

Bar Company heeft veel mobiele cocktailbars en geeft daarnaast ook cocktail workshops. Cocktails op locatie of juist zelf de cocktails maken? Het is bij Bar Company allemaal mogelijk. Bovendien kan het gewoon bij jou thuis of in jouw bedrijf in jouw stijl. Je kunt jouw eigen cocktail barman inhuren!

8. Cocktailbar en foodtruck

kilimanjaro Foodtruck

Eten en drinken gaat hand in hand. Foodtrucks huren zijn helemaal on trend de afgelopen jaren! Daarom is het een leuke combinatie om een foodtruck en cocktailbar in één in te huren. Op deze manier kun je lekker van cocktails genieten, zonder hongerig te worden. Foodtruck Kilimanjaro heeft een groot aanbod van streetfood en BBQ gerechten, met daarnaast lekkere drankjes! Het streetfood bestaat uit hapjes zoals nachos, taco en burgers. Allemaal homemade. Voor de barbecue kun je denken aan gerechten zoals ribs, saté en salade. Na een Mojito gaat een hartige hap er wel in!

Om de trends samen te vatten: denk aan cocktails met een wow-factor! En daarnaast gezond, klimaatvriendelijk en met een thema! Drink jouw fotogenieke cocktails met een stalen rietje en vernieuwende ingrediënten. Het liefst geserveerd op een feestje met een mobiele cocktailbar! Die ook nog wat snacks aanbiedt. Have some fun!