De werkkostenregeling: Go Celebrate helpt

De werkkostenregeling, wat is dat eigenlijk precies? Wat valt er onder de werkkostenregeling? Het bijhouden van je bedrijfsadministratie is vaak een hele klus. Toch hoeft het niet altijd moeilijk te zijn. Go Celebrate helpt je bij het berekenen van jouw (belasting)vrije ruimte, zodat je niet onverwacht te veel betaalt voor jouw event!

Wat is de werkkostenregeling?

De werkkostenregeling is een systeem om de belastbaarheid van vergoedingen en verstrekkingen vast te stellen. Elk jaar mag je als bedrijf 1,2% van de totale bruto loonsom van je werknemers uitgeven aan vergoedingen en verstrekkingen. Deze regeling is op 1 januari 2015 ingevoerd en is verplicht voor iedere ondernemer.

Het bedrag van 1,2% dat je onbelast mag uitgeven wordt ook wel ‘vrije ruimte’, ‘algemeen forfait’ of ‘forfaitaire ruimte’ genoemd. Als je boven de 1,2% uitkomt, moet je over het bedrag dat erboven valt 80% belasting betalen. Dit heet de ‘eindheffing’. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alle vergoedingen en verstrekkingen die onder de WKR vallen als gewoon loon te rekenen en de gewone loonbelasting te betalen.

Waarom de WKR?

Als je een bedrijfsfeest wil organiseren, is het natuurlijk erg handig om te weten hoeveel je nog belastingvrij uit kunt geven. Onder de WKR vallen namelijk ook personeelsfeesten, personeelsreizen en personeelsuitjes. Zo weet je precies wat je nog onbelast kunt uitgeven aan jouw event!

Ook mooi meegenomen: als je jouw bedrijfsfeest op je eigen terrein houdt, is het sowieso belastingvrij. Als je jouw vrije ruimte door ons laat uitrekenen weet je precies hoeveel budget je nog overhebt om een foodtruck naar een externe locatie te laten komen. Op basis daarvan kun je er dus ook voor kiezen om het event bij jou te houden, zodat je sowieso niet te veel belasting betaalt. En met een foodtruck kan dat natuurlijk prima, zij rijden zo naar jou toe! Onze foodtrucks hebben alles: drank, eten én entertainment. Zo hoeft een kleine belastingvrije ruimte ook geen enkel probleem te zijn!

Benieuwd naar jouw vrije ruimte?

Graag weten hoeveel vrije ruimte jij momenteel nog overhebt of over gaat houden voor 2017? Vul dan het onderstaande formulier zo waarheidsgetrouw en volledig mogelijk in en wij rekenen het voor je uit.* Dan weet je meteen wat de beste keuze is voor jouw event. Zó simpel is het.

Let op! De berekening die wij maken is alleen van toepassing als je de WKR van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017 wil weten. Bedragen over 2016 gelden dus niet en belasting over 2016 moet al betaald worden in de 1e aangifte loonheffingen 2017. Indien u dus meer dan 1,2% in 2017 gebruikt, zult u in de 1e aangifte loonheffingen 2018 de eindheffing over 2017 moeten betalen.

*Aan deze berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. Bovendien zijn ze geheel op eigen risico. Go Celebrate is niet aansprakelijk voor eventueel fout verstrekte gegevens en een verkeerd verstrekte vrije ruimte.

Algemene informatie