Foodtruck Huren

Inhoudsopgave

Kosten foodtruck huren

De meeste aanvragen die bij Go Celebrate binnenkomen zijn voor het huren van een foodtruck voor zakelijke event catering, publieke events of  bruiloften. Diverse aanvragen dus en daarom is een eenheidsprijs geven lastig – wat een foodtruck kost, hangt sterk af van:

 • Wat je zoekt.
 • Wat je wilt dat de gehuurde foodtruck gaat serveren van z’n menu.
 • Of wat je er zelf mee gaat doen.

Zo verschilt de prijs en is deze afhankelijk van:

 • Hoe ver het reizen is voor de foodtruck naar jouw event
 • Hoeveel porties / gerechten er geserveerd moeten worden voor de gasten
 • Wat het aangeboden product is
 • Wat voor betaalafspraken er gemaakt worden.

 

Zomerseizoen vaak drukker!

Ook maakt het uit of je een aanvraag in het drukke zomerseizoen doet of in een rustigere maand zoals januari of augustus. Je kunt altijd het beste vrijblijvend een offerte op maat opvragen om de exacte prijs te achterhalen. Dit omdat de prijs niet eenduidig op onze website of de websites van individuele foodtruckers terug te vinden is. Gemiddeld genomen is een foodtruck goedkoper dan buffet- en bezorg catering en iets duurder dan traditionele eventcatering.

Vanaf welke prijs kun je foodtrucks huren?

De minimale kosten waarop je kunt rekenen bij het boeken van een foodtruck zijn:

Het kan zo uitkomen dat op de datum van jouw evenement een foodtruck voor minder beschikbaar is, maar onze ervaring leert dat de bovenstaande prijzen een goede vuistregel zijn om vanuit te gaan.
 
 

Prijs per persoon

Indien de groep gasten groot genoeg is om aan de genoemde minimale omzetten te voldoen moet je altijd nog rekening houden met de minimale prijs per persoon van het product. Voor de meest populair producten zijn onderstaande prijzen gangbare vanaf prijzen als je foodtruck catering voor je gasten gaat regelen:

 • €3.5 = prijs per persoon voor een frietje of twee bolletjes ijs 
 • €5 = prijs per persoon voor een Mexicaans of Aziatisch gerecht
 • €9 = prijs per persoon voor een hamburger 
 • €12.50 = prijs per persoon voor een pizza
 • €20 = prijs per persoon per uur voor onbeperkt wijn/bier/fris
Binnen deze productcategorieën / gerechten zitten enorme prijsverschillen – het ene gerecht dat de foodtruckers serveren is dan ook de andere niet. Afhankelijk van de kwaliteit van de gerechten en het niveau van de individuele foodtruck betaal je navenant meer of minder. 
 

Extra kosten meerdaags foodtruck evenement

Bij een grote partij met veel gasten komt meer kijken dan alleen een foodtruck, een heerlijk menu, de minimale omzet en de productprijzen van de foodtrucks. Bekijk onderstaande punten dus even goed voordat je een keuze gaat maken: 

 • Aggregaten voor de stroomvoorziening
 • Toiletvoorzieningen
 • Beveiliging
 • Eventmanager op locatie
 • Staff en hostessen 
 • Vergunningen
 • Tentverhuur
 • Aankleding en decor
 • Logistiek rondom kaartverkoop en de uitgifte en administratie van muntverkoop 
 • Als je een feest in Groningen of Maastricht wilt organiseren met foodtrucks uit het hele land, kan het voordeliger zijn een overnachting te regelen voor alle deelnemende catering foodtrucks en hun personeel, dan dat je iedereen heen en weer laat pendelen. 
 

Kosten Foodtruck bij een evenement met vrije verkoop

Dit is in principe gratis. Voor het plaatsen van een opdracht op onze foodtruck festival pagina, bij concurrenten en in Facebook groepen met foodtrucks worden geen kosten berekend. Als je het zelf regelt en het festival voldoende aantrekkelijk overkomt op foodtrucks, dan ontvang je op zo’n opdracht genoeg reacties om een keuze te kunnen maken uit de foodtrucks.  Het kan zijn dat in een drukke periode de aanmeldingen niet binnenstromen of niet voldoende trucks met de juiste uitstraling zich aanmelden. In dat geval bekijk je onze website en kun je Go Celebrate als evenementenbureau inschakelen en verzorgen wij het foodtruckplein.

De kosten zijn: 

 • Eenmalige flat fee voor de organisatiekosten – vanaf €350 
 • Optioneel een deel van de omzet afdracht – vanaf 5%
 • Advertentiekosten in samenspraak 

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het huren van een foodtruck?

Zoek de foodtrucks via Go Celebrate en besluit welke je wilt hebben. Weet je nog niet wat je wilt gaan eten? Street food, Italiaans? Of maakt het je niet uit welke foodtrucks er komen? Dan doe je een algemene contact aanvraag. Je ontvangt een vrijblijvende offerte. Bevalt dat? Dan is het akkoord en leggen wij 1 of meerdere foodtrucks na ondertekening voor je vast. 

Waarvoor kan ik een foodtruck inhuren?

Een foodtruck is voor vrijwel alle evenementen in te huren – van verjaardagsfeestje, communiefeesten en bruiloften tot bedrijfsfeesten, festivals en congressen. Overal waar je een “normale” cateraar voor kan inhuren, kun je tegenwoordig ook meerdere foodtrucks voor inhuren. Daarnaast zijn foodtrucks een populaire manier om een promotietour te doen om een nieuw product aan te bieden of andere marketingcampagnes gericht op heerlijk eten aan te bieden. 

Waar moet ik rekening mee houden bij het inhuren van een foodtruck?

Houdt rekening met de ruimte op locatie, of er een stroomvoorziening is met voldoende vrije groepen en of de foodtruck door de poort en andere doorgangen past. Ook moeten foodtrucks voor de opbouw een paar uur van tevoren aanwezig zijn en kunnen de foodtrucks ook niet direct na afloop van het evenement weg, maar moet eerst afbouwen. 

Kan ik een lege foodtruck huren zonder personeel?

Ja, je kan een foodtruck vaak ook leeg huren zonder personeel. Bijvoorbeeld als je zelf al een cateringbedrijf of restaurant hebt en je eigen producten wilt bereiden. Neem contact op met onze specialisten voor alle mogelijkheden. Dan komen wij vrij snel samen tot een akkoord!

Wat is afkoop?

Hierbij betaal je een vooraf afgesproken bedrag voor een vooraf afgesproken aantal porties of een ‘onbeperkt’ arrangement. Dit is de meest voorkomende optie om af te spreken. Ook hier komen wij vrij snel tot een akkoord met de foodtruckers!

Hoe werkt een omzetgarantie?

Bij een omzetgarantie geldt een vooraf afgesproken minimumbedrag in euro’s of aantal af te nemen porties vanuit de foodtrucks. Na afloop van de dag wordt op basis van het aantal werkelijk verkochte porties afgerekend. Is er meer verkocht vanuit de foodtrucks dan de omzetgarantie, dan hoef je de garantie niet uit te betalen. Indien er minder verkocht is dan de omzetgarantie, betaal je het verschil uit tussen de garantie met aftrek van de werkelijke omzet.