Foodtruck Huren

Je wilt een foodtruck huren. Aan jou nu de schone taak om dit idee om te zetten in iets concreets. Buiten dat wil je er een mooi feest van maken! Wij helpen je graag op weg met alle informatie verderop in dit artikel.

Voordat er echter een prachtige rollende keuken jouw kant op komt rijden, wil je eerst eigenlijk maar 1 ding weten:

“Wat kost het huren van een foodtruck?”

Op deze pagina gaan we jou achtereenvolgens alles vertellen over:

 • De factoren die de prijs van een foodtruck bepalen.
 • De minimale kosten van een foodtruck.
 • De extra kosten bij een meerdaags binnen of buiten evenement. 
 • De kosten bij een foodtruck evenement met vrije verkoop op locatie.
 • ‘Last but zeker not least’ een aantal goede veelgestelde vragen die we dagelijks beantwoorden voor onze klanten.

Inhoudsopgave

Kosten foodtruck huren

De meeste aanvragen die wij bij Go Celebrate ontvangen zijn voor het huren van een foodtruck voor bedrijfsfeesten, publieke events of  bruiloften op locatie.

Diverse aanvragen dus en daarom is een eenheidsprijs geven wel lastig voor een ieder – wat een ‘restaurant op wielen’ kost, hangt sterk af van:

 • Jouw persoonlijke wensen.
 • Wat je wilt dat de gehuurde foodtruck op wielen gaat maken aan gerechten.
 • Of wat je er zelf mee gaat doen.

Zo verschilt het bedrag en is deze afhankelijk van:

 • Hoe ver het reizen is voor de foodtruck naar jouw event
 • Hoeveel porties / gerechten de foodtruckers moeten maken voor de gasten
 • Welk soort ‘food’  er wordt gemaakt
 • Wat voor betaalafspraken er gemaakt worden.

Foodtruck huren voor eigen gebruik in zomer-en wintermaanden

In het drukke festival seizoen in de zomer of in de meer rustigere maanden januari of augustus hebben wij altijd heel veel  unieke foodtrucks te huur voor jouw feest met heerlijke gerechten.

Goed om te weten; In heel het zomerseizoen is het drukker en moet je rekening houden met volle agenda’s van onze foodtruckers. 

Je kunt dan het beste vrijblijvend een offerte op maat opvragen om de exacte prijs van onze ‘food fanaten’ te achterhalen.

Dit omdat het prijskaartje niet eenduidig op onze website of de websites van individuele foodtruckers terug te vinden is.

Gemiddeld genomen is een foodtruck goedkoper dan buffet- en bezorg catering en iets duurder dan traditionele zakelijke eventcatering.

Vanaf welke prijs kun je foodtrucks huren?

De minimale kosten bij het boeken van een unieke foodtruck zijn:

 • €350 ex. BTW per dag wanneer je een van onze kale of lege foodtrucks zonder personeel huurt, richting €100 per dag indien je langer (bijvoorbeeld 3+ maanden) huurt. 
 • €500 ex. BTW minimale omzet voor een friet-, koffie– of ijs foodtruck
 • €750 ex. BTW minimale omzet voor alle overige rollende keukens
Het kan uitkomen dat op de datum van jouw evenement of feest een catering foodtruck voor minder beschikbaar is, maar onze ervaring leert dat de bovenstaande prijzen een goed uitgangspunt zijn. 
 
Een ieder van onze medewerkers kan je hierbij ondersteunen. 
 
 

Prijs per persoon

Als de groep gasten op jouw feest groot genoeg is om aan de genoemde minimale omzetten en wensen te voldoen moet je nog rekening houden met de minimale prijs per persoon van de gerechten en hapjes. 

 • €3.5 per persoon voor een frietje of twee bolletjes ijs 
 • €5  per persoon voor een Mexicaans of Aziatisch gerecht
 • €9  per persoon voor een hamburger van de bbq 
 • €12.50 per persoon voor een pizza
 • €20 per persoon per uur voor onbeperkt wijn/bier/fris
Binnen deze productcategorieën zitten enorme prijsverschillen – het ene gerecht is dan ook niet hetzelfde als de andere unieke hapjes. Afhankelijk van de kwaliteit van de gerechten en het niveau van de individuele foodtruck betaal je navenant meer of minder. 
 

Extra kosten meerdaags foodtruck evenement

Wanneer je een groot feest organiseert of een festival, dan komt er meer kijken dan alleen een foodtruck, heerlijke gerechten, een minimale omzet en de productprijzen van de mobiele catering trucks. Wij willen jou graag ook wijzen op de onderstaande punten.

Zoals bijvoorbeeld:

 

Kosten Foodtruck evenement met vrije verkoop

Dit is in principe gratis. Voor het plaatsen van een opdracht op onze unieke foodtruck festival pagina, bij concurrenten en in Facebook groepen met mobiele keukens worden geen kosten berekend.

Als je het zelf graag wilt verzorgen en het festival voldoende aantrekkelijk overkomt op foodtrucks, dan ontvang je op zo’n opdracht genoeg reacties om een keuze te kunnen maken uit de trucks.  Het kan zijn dat in een drukke periode de aanmeldingen niet binnenstromen of er niet voldoende trucks met de juiste uitstraling zich aanmelden. Bekijk dan de website van ons, schakel Go Celebrate in als evenementenbureau en wij verzorgen het unieke foodtruckplein.

Bekijk hieronder het kostenplaatje: 

 • Eenmalige flat fee voor de organisatiekosten – vanaf €350 
 • Optioneel een deel van de omzet afdracht – vanaf 5%
 • Advertentiekosten in samenspraak 

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het huren van een foodtruck?

Zoek jouw favoriete unieke foodtruck via onze website op Go Celebrate en besluit welke truck je bereid bent om te huren. Weet je nog niet welke gerechten je graag wilt gaan eten? We hebben genoeg voorbeelden zoals: Street food, finger food, bbq,  Italiaanse gerechten zoals pizza? Of maakt het jou niet uit welke food trucks er komen? Dan doe je een algemene contact aanvraag via onze website en zoeken wij de beste optie voor jou uit die de catering voor je event bereid en verzorgen. Wij bieden je een vrijblijvende offerte. Bevalt dat? Dan is het akkoord en leggen wij 1 of meerdere unieke foodtrucks na ondertekening voor jou vast voor jouw event. 

Waarvoor kan ik foodtrucks inhuren?

Een foodtruck kun je vaak voor vrijwel alle evenementen inhuren als je iets wilt organiseren. Van verjaardagsfeestje, communiefeesten en bruiloften tot bedrijfsfeesten en festivals en congressen organiseren. Overal waar je een “normale” cateraar voor kan inhuren, kun je ook wel meerdere foodtrucks inhuren voor je gasten. Daarnaast zijn foodtrucks een populaire manier om een promotietour te doen of om nieuwe producten of nieuwe gerechten te serveren voor jouw gasten en deze extra aandacht te geven.

Waar moet ik rekening mee houden bij het inhuren van een foodtruck?

Wij adviseren om rekening te houden met de ruimte op locatie. Bekijk of er een stroomvoorziening is met voldoende vrije groepen en bekijk of de foodtruck door de poort en andere doorgangen past. Ook moeten foodtrucks voor de opbouw een paar uur van tevoren aanwezig zijn bij het event en kunnen de foodtrucks ook niet direct na afloop van het evenement weg, maar moeten eerst afbouwen. 

Kan ik een lege foodtruck huren zonder personeel?

Ja, je kan een foodtruck ook leeg huren zonder personeel. Bijvoorbeeld als je zelf al een cateringbedrijf of restaurant hebt en jouw eigen producten graag zelf wilt bereiden en serveren voor de gasten. Neem contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden. Dan komen wij wel vrij snel samen tot een akkoord en kunnen we jou een passend advies geven!

Wat is afkoop?

Hierbij betaal je een vooraf afgesproken bedrag voor een vooraf afgesproken aantal porties of een ‘onbeperkt’ arrangement om te serveren. Dit is de meest voorkomende optie om af te spreken. Ook hier komen wij wel vrij snel tot een akkoord met jouw favoriete foodtruck! Gebruik de contact mogelijkheden hieronder, zodat we je verder kunnen helpen. 

Hoe werkt een omzetgarantie?

Bij een omzetgarantie geldt een vooraf afgesproken minimumbedrag in euro’s of aantal af te nemen porties vanuit de foodtrucks. Einde van de dag wordt op basis van het werkelijk verkochte porties afgerekend. Is er meer verkocht vanuit de foodtrucks dan de omzetgarantie, dan hoef jij de garantie niet uit te betalen. Indien er minder verkocht is dan de omzetgarantie, betaal jij het verschil uit tussen de garantie met aftrek van de werkelijke omzet.