Foodtruck Huren

Een foodtruck huren - wat kost dat?

De meeste aanvragen die op Go Celebrate binnenkomen gaan om het huren van een food truck voor zakelijke eventcatering, een publiek evenement of een bruiloft. Dat zijn erg diverse aanvragen en daarom is een eenheidsprijs geven lastig – wat het huren van een foodtruck kost, hangt sterk af van wat je wil dat de gehuurde foodtruck doet of wat je er zelf mee wil doen. Zo verschilt de prijs heel erg afhankelijk van hoe ver het reizen is voor de foodtruck naar jouw evenement, hoeveel porties er geserveerd moeten worden, wat het aangeboden product is en wat voor betaalafspraken er gemaakt worden.  Ook maakt het uit of je een aanvraag in het drukke zomerseizoen doet of in een rustigere maand zoals januari of augustus. 

Je kan daarom altijd het beste vrijblijvend een offerte op maat opvragen om de exacte prijs te weten te komen voor wat jij wil hebben als de prijs niet eenduidig op onze website of de websites van individuele foodtruckers terug te vinden is. 

Gemiddeld genomen is een foodtruck goedkoper dan buffet- en bezorgcatering en iets duurder dan traditionele eventcatering.  

 

Vanaf prijzen voor het huren van een foodtruck - wat kost het huren van een foodtruck minimaal?

De minimale kosten waarop je kan rekenen bij het huren van een foodtruck zijn:

 • €350 ex. BTW per dag voor het huren van een kale of lege foodtruck zonder personeel, richting €100 per dag indien je langer (bijvoorbeeld 3+ maanden) huurt. 
 • €500 ex. BTW minimale omzet voor een friet-, koffie- of ijs foodtruck
 • €750 ex. BTW minimale omzet voor alle overige foodtrucks 
Het kan altijd zo uitkomen dat net op de datum van jouw evenement een foodtruck voor minder beschikbaar is, maar bovenstaande prijzen zijn een goede vuistregel om vanuit te gaan.

Vanaf prijzen per persoon - wat kost het huren van een foodtruck minimaal per persoon?

Indien de groep groot genoeg is om aan de hierboven genoemde minimale omzetten te voldoen moet je altijd nog rekening houden met de minimale prijs per persoon van het product. Voor de meest populair producten zijn onderstaande prijzen gangbare vanaf prijzen als je een foodtruck huren wil:

 • €3.5 per persoon voor een frietje of twee bolletjes ijs 
 • €5 per persoon voor een Mexicaans of Aziatisch gerecht
 • €9 per persoon voor een hamburger 
 • €12.50 per persoon voor een pizza
 • €20 per persoon per uur voor onbeperkt wijn/bier/fris
Binnen deze productcategorieën zitten enorme prijsverschillen – de ene hamburger is dan ook de andere niet. Afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten en het niveau van de individuele foodtruck en zijn koks betaal je navenant meer of minder. 

Wat zijn de bijkomende kosten bij het organiseren van een groter of meerdaags foodtruck evenement?

Bij een groot evenement komt meer kijken dan alleen een foodtruck huren en de minimale omzet en de productprijzen van de in te huren foodtrucks. Denk hierbij aan: 

 • Aggregaten voor de stroomvoorziening
 • Toiletvoorzieningen
 • Beveiliging
 • Eventmanager op locatie
 • Staff en hostessen 
 • Vergunningen
 • Tentverhuur
 • Aankleding en decor
 • Logistiek rondom kaartverkoop en de uitgifte en administratie van muntverkoop 
 • Als je een evenement in Groningen of Maastricht organiseert met foodtrucks uit het hele land, kan het voordeliger zijn een overnachting te regelen voor alle deelnemende trucks en hun personeel dan iedereen heen en weer te laten pendelen. 
 

Wat kost het huren van een foodtruck voor een festival of ander evenement met vrije verkoop?

Dit is in principe gratis. Voor het plaatsen van een opdracht op onze festivalpagina, bij concurrenten en in Facebook groepen met foodtrucks worden geen kosten berekend. Als je het dan allemaal zelf regelt en het festival voldoende aantrekkelijk overkomt op foodtrucks ontvang je op zo’n opdracht meer dan genoeg reacties om een keuze te kunnen maken uit je ideale foodtrucks. 

Het kan zijn dat in een drukke periode waarin veel keuze is voor foodtrucks de aanmeldingen niet binnenstromen of niet voldoende trucks met de juiste uitstraling zich aanmelden. In dat geval kan je Go Celebrate als evenementenbureau inschakelen en verzorgen wij het foodtruckplein. De kosten hiervan zijn: 

 • Eenmalige flat fee voor de organisatiekosten – vanaf €350 
 • Optioneel een deel van de omzet afdracht – vanaf 5%
 • Advertentiekosten in samenspraak 

Vaak gestelde vragen over het huren van een foodtruck

Hoe werkt het huren van een food truck?

Je bekijkt de foodtrucks op Go Celebrate en besluit welke je wil hebben.  Weet je het nog niet of maakt het je niet zo veel uit welke foodtruck er precies komt, dan doe je een algemene aanvraag.

Je ontvangt een vrijblijvende offerte. Bevalt dat? Dan is het zo rond en leggen wij de foodtruck(s) na ondertekening voor je vast. 

Waarvoor kan ik een foodtruck huren?

Een foodtruck is voor vrijwel alle evenementen in te huren – van verjaardagsfeestje, communiefeesten en bruiloften tot bedrijfsfeesten, festivals en congressen. Overal waar je een “normale” cateraar voor kan inhuren, kan je tegenwoordig ook een foodtruck voor inhuren. Daarnaast zijn foodtrucks een populaire manier om een promotietour te doen voor een nieuw product of andere marketingcampagne. 

Waar moet ik rekening mee houden bij het inhuren van een food truck?

Houdt rekening met de ruimte op locatie, of er een stroomvoorziening is met voldoende vrije groepen en of de foodtruck door de poort en andere doorgangen past. 

Ook moet een foodtruck voor de opbouw een paar uur van tevoren aanwezig zijn en kan de truck ook niet direct na afloop weg maar moet eerst afbouwen. 

Kan ik ook een lege foodtruck huren zonder personeel?

Ja, je kan een foodtruck vaak ook leeg huren zonder personeel. Bijvoorbeeld als je zelf al een cateringbedrijf of restaurant hebt en je eigen producten wil bereiden. Meer over het huren van een lege foodtruck lees je hier. 

Wat is afkoop?

Hierbij betaal je een vooraf afgesproken bedrag voor een vooraf afgesproken aantal porties of een ‘onbeperkt’ arrangement. Dit is de meest voorkomende optie om af te spreken.

Hoe werkt een omzetgarantie?

Bij een omzetgarantie geldt een vooraf afgesproken minimumbedrag in euro’s of aantal af te nemen porties. Na afloop van het evenement wordt op basis van het aantal werkelijk verkochte porties afgerekend.

Is er meer verkocht dan de omzetgarantie, dan hoef je de garantie niet uit te betalen. Indien er minder verkocht is dan de omzetgarantie, betaal je het verschil uit tussen de garantie met aftrek van de werkelijke omzet.