Festival Bruiloft

Het festivalseizoen komt eraan en jullie vinden het heerlijk om naar alle festivals te gaan. Steeds meer koppels houden festival bruiloften en steeds meer koppels kiezen er voor om dit uit te strekken over een heel weekend. Samen met jullie gasten kamperen op het festivalterrein. Live muziek en foodtrucks om lekker te eten en drinken. Bij een festival bruiloft gooi je de spelregels van een traditionele bruiloft overboord en kun je het helemaal invullen zoals jullie willen. Wij geven je 10 tips om jullie festival bruiloft tot in de puntjes te regelen.

Tien tips voor een fantastische festival bruiloft

1. Let the party begin

Natuurlijk begin je met de perfecte locatie. Maar waar vind je die… Misschien heb je wel in jullie eigen kennissenkring mensen met een mooie tuin met een groot grasveld waar je jullie dag kunt realiseren. Mocht dit lastig zijn, dan zijn er gelukkig heel veel locaties die tegenwoordig ook de mogelijkheid tot buiten trouwen aanbieden. Denk ook bijvoorbeeld aan een camping, een groepsaccommodatie of een open plek in het bos.

2. Tent of Tipi

Hebben jullie de fantastische plek gevonden, dan is een tent een musthave op jullie festival bruiloft. Natuurlijk hoeft het geen standaard tent te zijn, maar denk eens aan een tipi, yurt of een stretchtent.

En wie zegt dat je er maar eentje neer hoeft te zetten? Zet juist meerdere tenten neer, in elke tent is wat anders te beleven. De tent op jullie bruiloft is een grote investering, maar zeker de moeite waard.

yurt tent

3. Let me entertain you

De schoonheid van een festival is dat er veel verschillende activiteiten zijn om te proberen. Sommige eigenzinnige ideeën die we liefhebben zijn: een henna tattoo artiest, een retro photobooth of een waarzegster. Hebben jullie veel kinderen op jullie bruiloft zorg dan ook voor entertainment voor de kinderen. Muziek is van cruciaal belang bij een festival bruiloft, dus zorg ervoor dat er ruimte is in uw budget. Idealiter, wilt u een live band of DJ pump-up van de sfeer te helpen: het opzetten van een podium maakt ook het authentieke gevoel.

Jukebus

4. Iedereen houdt van festival eten!

Voor een echte festival ervaring kunnen de foodtrucks op een bruiloft niet ontbreken. Anders dan bij een traditioneel sit-downdiner kunnen je gasten helemaal zelf bepalen wanneer en wat ze willen eten. Friet uit een frietkraam, wereldse gerechten of een heerlijke BBQ.

Het inhuren van een unieke catering service zal zorgen voor een onvergetelijk ontvangst en sfeer. Via Go Celebrate stel je jullie eigen lijst van foodtrucks samen.

bruiloft catering

5. Chillen

Op elk festival is er ruimte om lekker te relaxen en te ontspannen tussen alle festiviteiten in. Door strobalen neer te zetten met kleedjes erover creëer je low-budget al een ontzettend gave plek.

Ook kunnen jullie denken om vloerkleden op de grond te leggen met diverse kussentjes en zitzakken.

bruiloft festival bezoekers

6. Stijl je festival

Naast de loungeplek kun je jullie festival bruiloft stijlen met vlaggetjes, lampionnen, linten in de kleuren die jullie gekozen hebben. Felle kleuren en zomer gaan hand in hand en kleur maakt ook jullie festival. Favoriete kleuren voor een festival zijn:

– Fuchsia roze en oranje (dit is prachtig met een accent van turkoois of blauw)

– Sunshine geel en zeeblauw ( als jullie lekker op het strand het festival vieren)

’s avonds wanneer het donker begint te worden zijn prikkabels ontzettend handig en sfeervol. Sterretjes zijn ontzettend leuk bij jullie afscheid aan einde van het feest.

festival styling aan tafel

7. Jullie eigen festival ticket

Geef jullie gasten als uitnodiging een toegangsbewijs voor jullie grote dag. Op jullie grote dag zelf kun je ze een heus festival polsbandjes geven.

Je kunt ze laten ontwerpen zoals je ze ziet op de belangrijkste festivals.

bruiloft armbandjes

8. Kleding en accessoires

Een festival bruiloft is ongedwongen, ook als het om de kleding gaat. Een eenvoudige lange of zelfs korte jurk, fleurige bloemenkrans in je haar en je bent een plaatje. En je aanstaande kan in een linnen broek, met een witte blouse en bretels.

Is het heel mooi weer dan misstaat een korte broek zeker niet bij je aanstaande. Geef jullie gasten gerust ook een dresscode mee voor die gave festivallook.

bruiloft festival kleding

9. Hip in de regen

Het is en blijft Nederland. Zijn de weersvoorspelling niet erg goed? Ga dan voor een paar hippe regenlaarzen onder je trouwjurk. Hierdoor kunnen jullie alle regen aan en zien jullie er nog steeds super trendy uit!

Je kunt deze vinden in allerlei mooie kleuren en prints in de winkels. Wil je inspiratie opdoen voor hippe regenkleren? Kijk dan even op de site van Hip in de Regen .

hip in de regen regenlaarzen

10. Posh Potties

Last but not least zijn de welbekende (en gevreesde) toiletwagens! Een must have voor een festival stijl bruiloft. Spice up deze weinig inspirerende omgeving met mooie bewegwijzering en details, zoals spiegels, mooie zeepjes en luxere handdoeken om de ruimte niet zo out-doorsy te maken!

hip in de regen regenlaarzen

Wil je meer informatie & tips over de complete styling van je bruiloft neem dan even een kijkje op de website van Real Love Weddings 

Have fun making your own mini-festival!