De Lekkerste Pulled Pork Foodtrucks

Bij Go Celebrate zijn we als liefhebbers natuurlijk altijd op zoek naar  de nieuwste trends op het gebied van eten.  Als je regelmatig foodblogs en foodtruckfestivals afstruint kan deze trend je de afgelopen jaren niet ontgaan zijn: Pulled pork! Tegenwoordig is dit één van redenen waarom mensen in de rij staan bij onze BBQ foodtrucks. Wij leggen graag aan je uit waarom je anno 2020 echt niet meer om pulled pork heen kan, hoe je dit het beste kunt combineren en met welke Pulled Pork foodtruck jij écht indruk maakt op je vrienden.

Wat is precies Pulled Pork?

Pulled park is letterlijk vertaald: getrokken varkensvlees. Het is varkensvlees, meestal van de schouder van het varken, dat langzaam op een lage temperatuur wordt gebraden. Pulled pork kan je ook maken van varkensnek, het vlees hiervan is wat vetter dan de schouder. Vlees dat langzaam wordt gebraden is natuurlijk altijd heel erg lekker en valt makkelijk uit elkaar. Pulled pork is dan ook vaak een gigantische smaaksensatie is. De afgelopen jaren is pulled pork helemaal verschenen in het Nederlandse foodlandschap en wij rekenen er zeker op dat pulled pork een blijvertje is!

mo's comfort food pulled pork foodtruck

Boston Buttie

Ondanks dat ze in Amerika veel ongezonde eetgewoontes hebben, moeten we toegeven dat er ook gigantisch veel lekkers vanuit Amerika komt overwaaien. Pulled pork is hier een goed voorbeeld van. De oorsprong van pulled pork ligt namelijk in Amerika, waar er wordt gesproken over een ‘Boston Butt‘. Nu denk je misschien; dat klinkt alsof het vlees van het achterwerk van een varken komt, wat bijvoorbeeld bij ham het geval is. Niets is minder waar. Volgens de verhalen heeft de Boston Butt heeft zijn naam te danken aan de barrels waar de varkens in werden gestopt, deze heetten butts. Of dit verhaal echt waar is weten we niet zeker, dus laten we het hier in Nederland vooral lekker gewoon op pulled pork houden.

Bekijk onze BBQ foodtrucks

Met pulled pork kun je alle kanten op

Ay Caray! Pulled Pork Foodtruck

Met vlees dat zo mals en smaakvol is als pulled pork kan je natuurlijk alle kanten op.

Met de klassieke combinatie kun je natuurlijk nooit de fout in gaan; een vers hamburgerbroodje met coleslaw, barbecuesaus en wat augurk. Een klassiek broodje pulled pork kennen ze inmiddels bijna overal ter wereld. Van Singapore tot Nieuw-Zeeland, overal begrijpt men wat er nou zo lekker is aan een broodje pulled pork. Een klassieker waarmee je vrijwel nooit de fout in kan gaan. Een broodje pulled pork is lekker als lunch, diner, of tussendoor, en geschikt voor vrijwel elke gelegenheid.

Maar er is nog veel meer mogelijk met dit lekkere stuk vlees dan je misschien denkt. In Engeland gebruiken ze pulled pork bijvoorbeeld in de soep, zeer geschikt dus voor de koude wintermaanden. Heel erg lekker met bijvoorbeeld, hoe kan het ook anders bij een Engels gerecht, bacon, tomaten en bruine bonen. Wedden dat je hierna geen kant-en-klare soep uit blik wilt?

Een echte Hollandse manier om pulled pork te eten is door het te combineren met geprakte aardappels, jus en een frisse salade. Dat is nog eens wat spectaculairders om te serveren dan je wekelijkse standaard AGV’tje!

Heb je er wel eens aan gedacht om pulled pork op je pizza te doen? Heerlijk te combineren met mais, mozzarella en een zoet pittige saus. Dit lekkere recept vind je hier op de site van ‘Oh My Foodness’. Zo verras je jouw vrienden nou écht met een goede snack op de vrijdagavond.

Toch liever een wat gezondere variant? Wat dacht je van pulled pork salade? Een salade met kool is natuurlijk de klassieke combinatie, maar overweeg ook eens om pulled pork te combineren met wat kropsla, puntpaprika en tomaatjes. Of wat dacht je van boerenkool salade met pulled pork? Een lekkere combinatie met echte superfood vol vitamines en heerlijk mals varkensvlees. Pulled pork is ook super lekker om in je verse springrolls te doen met verse munt, vermicelli en komkommer en een rode peper. Zo geef je aan pulled pork een echte Aziatische twist. Bovendien zijn verse springrolls leuk en onwijs makkelijk om zelf te maken.

Wat zeiden we? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Pulled Pork Foodtruck

Het maken van pulled pork is best een tijdrovend klusje. Zelfs wanneer je gebruikt maakt van een slowcooker sta je echt wel een tijd in de keuken. Doordat het vlees zo langzaam wordt gegaard, is het tenslotte ook zo lekker. Bij Go Celebrate hebben we  een groot assortiment aan de beste foodtrucks die op jouw locatie dit klusje voor jouw uit handen kunnen nemen. Elke foodtruck in ons assortiment heeft weer een andere menukaart, chef en uitstraling. Wij hebben werkelijk voor elke gelegenheid een foodtruck om van jouw feestje een succes te maken. Natuurlijk hebben wij alleen de foodtrucks die de állerlekkerste pulled pork serveren aan jou en jouw gasten. Benieuwd geworden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met onze experts en wij vertellen je graag meer over onze pulled pork foodtrucks die je kunt huren of over een van onze andere vele opties!

Zo hebben wij in ons assortiment bijvoorbeeld De BBQ Bazen, twee stoeren mannen achter een 2,5 (!) meter lange Oklahoma Smoker BBQ, kunnen jouw gasten onder andere voorzien van een heerlijke pulled pork. Met de gigantische Smoker BBQ maak je indruk, én zorg je meteen voor een gezellige sfeer.

Pulled Pork Foodtruck BBQ Bazen

De Rich Pork food truck is een fenomeen op de meeste foodtruckfestvals. Mocht je regelmatig een foodtruckfestival bezoeken dan heb je deze felgele wagen vast wel eens gezien. Zij staan onder andere bekend om hun meesterlijke broodjes pulled pork en hun opvallende foodtruck. Met liefde en passie voor het vak maken zij een gigantisch lekker broodje pulled pork voor jou klaar.

Voor een Mexicaanse variant van pulled pork moet je bij Ay Caray! zijn. Zij maken onder andere met heel veel passie de lekkerste Mexicaanse tortillas gevuld met pulled pork. Bovendien straalt deze foodtruck een al sfeer uit door de Mexicaanse vibes. Alle ingrediënten om van jouw feest een spektakel te maken!

Ay Caray pulled pork foodtruck

Overtuigd?

Vraag vrijblijvend informatie aan

Pulled pork is dus, niet zonder reden, anno 2020 echt niet meer weg te denken uit het food landschap. Mocht je het nog niet geprobeerd hebben, haast je dan zeker op je volgende foodtruck festival naar één van de pulled pork foodtrucks. Wil je niet zo lang wachten? Of organiseer je binnenkort een feestje en wil je je gasten graag verrassen met een foodtruck met pulled pork? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of om met onze experts te brainstormen over de mogelijkheden. Ons team weet je precies te vertellen welke wagen van ons enorme assortiment aan foodtrucks jouw feest compleet zal maken!

Go to Top