Paasontbijt ideetjes met meer dan alleen een eitje op je bord

Niet iedereen kan een perfect eitje bakken. Maar met de paasdagen wil je meestal toch wel iets meer doen. Met deze paasontbijt ideetjes hopen we je een handje te helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wentelteefjes op basis van paasbrood? Of omelet wraps met gerookte zalm? Daarnaast hebben we ook nog andere voorbeelden van eidooier gekluts. En tot slot nog een dingetje over paastraditie. Go Celebrate wenst je alvast prettige paasdagen!

Wat kan je nog meer met die eieren?

Met eieren kan je het vaak zo moeilijk maken als je zelf wil. Breekt je dooier meteen in de pan? Maak er dan een roerei van! Met een omelet is het natuurlijk helemaal makkelijk wat mengen betreft. Maar ook hier zijn verschillende niveaus te onderscheiden. Zo heeft de Franse variant de structuur van een roerei in vaste vorm. Maar lijkt de Japanse omuraisu ook nog iets weg te hebben van een gebakken ei. Beide omeletten zijn echter uitermate geschikt om te vullen met diverse groenten en vlees als stevig doch zacht begin van je paasdag.

Kluts een paar pannenkoeken in elkaar

We hebben echter nog wat andere paasontbijt ideetjes met eieren voor je. Als je bijvoorbeeld wel iets warms wil hebben, maar ’s ochtends niet zo van hartig houdt. Heb je in een optimistische bui teveel paasstolletjes gekocht, bak deze (oude) plakken dan op als wentelteefjes! Pannenkoeken en poffertjes zijn ook een goeie optie. Maar wat dacht je van warme wafels met chocoladesaus? Bij deze gerechten kan je in ieder geval mooi je ei kwijt.

Kleurrijke paasontbijt ideetjes

Kook ze om vervolgens te versieren

Mocht je nu de kluts kwijt zijn, dan gaan we wel wat eitjes koken. Bij pocheren moet je er wel even bij blijven. Maar als je ondertussen nog even je kopje koffie wil drinken, dan zet je de timer gewoon even voor tien minuutjes. Giet ze af en laat ze nog een extra 10 minuten rusten. Of je ze nu gaat verven of bestiften, het geeft sowieso een feestelijk gevoel aan tafel. Je kunt eieren ook natuurlijk kleuren door ze te koken met rode kool, uienschil, of biet. Voor verschillende kleursterktes kan je de eieren een half uur tot een hele nacht in het afkoelende water laten zitten.

Ga lekker op pad met de picknickmand!

Paasontbijt ideetjes als picknicken

Kan je gelijk ook die paaseieren verstoppen voor de kids. Bovendien heeft de paashaas ook een mandje bij zich. Dus waarom niet zijn voorbeeld volgen?

Hartige high tea

Ideaal voor een picknick zijn dingen die je eenvoudig kunt meenemen. Kleine gerechten of hapjes in bakjes bijvoorbeeld. Mocht je tóch nog mooie paaseieren over hebben, kan je daarmee mini quiches of al dan niet hartige muffins maken.

Ben je met een grote groep, dan is het misschien leuk om afbreekbrood te bakken. Met diverse smeersels erbij heb je zo een hartige high tea waar je haast niet genoeg van krijgt.

Toch een beetje zoetsappig

Met de lente op komst staat er genoeg milieuvriendelijk fruit op de kalender. Uitermate geschikt voor appeltaartjes of bananenbrood bijvoorbeeld. Maar ook sappen en smoothies van mango tot avocado. We raden je dan wel aan om een koelbox mee te nemen. Dat biedt natuurlijk mogelijkheden om verse slagroom mee te nemen voor een advocaatje! Misschien moet je daar maar na de lunch mee beginnen. Maar je kan het stiekem gewoon een een gele smoothie noemen.

Tot slot nog traditie

Traditie bij paasontbijt ideetjes

Waarom eigenlijk al die eieren?

Het ei staat symbool voor nieuw leven en nieuw begin. Aangezien Pasen samenvalt met het begin van de Lente zijn deze twee met elkaar verbonden. Bovendien zien Katholieken het lege ei als symbool voor het lege graf van Jezus Christus. Het versieren van eieren was echter geen christelijke traditie. Zo is in Afrika is een 60,000 jaar oud struisvogelei met graveerkunst gevonden. In het oude Egypte werden dit soort eieren bijvoorbeeld bij graven geplaatst als symbool voor wedergeboorte.

VOLG Go Celebrate