Festival Bruiloft Locatie

Jullie bruiloft is een van de mooiste dagen van jullie leven en moet daarom natuurlijk goed geregeld worden. Het budget, de gastenlijst, de trouwkleding, het entertainment en het eten; het zijn allemaal dingen om goed over na te denken. Maar waar begin je en nog belangrijker: hoe weten jullie zeker dat jullie de juiste keuzes maken? Je wil natuurlijk achteraf geen spijt hebben van dat lauwe buffet of die klungelige muzikanten die jullie hebben ingehuurd. Om jullie bruiloft tot een groot succes te maken, zetten wij de 7 festival bruiloft locatie voor jullie op een rij!  

1. Er was eens… een bruiloft in een middeleeuws kasteel

een bruiloft in een middeleeuws kasteel

Trouwen in een echt middeleeuws kasteel? Het kan in Kasteel de Berckt in Baarlo, Limburg! Net als in een echt sprookje kunnen jullie trouwen in een prachtige boomgaard, omgeven door het fantastische heuvelachtige landschap waar Limburg zo bekend om staat. De gezellige binnenplaats van het kasteel is bovendien perfect geschikt voor een echte festivalbruiloft. Met bohemian tentjes, vlaggetjes, lampionnen en retro foodtrucks creëren jullie een moderne versie van een echt middeleeuws feest. Het kasteel is zelfs omgeven door uitgestrekte tuinen en prachtige grachten, waar natuurlijk ook op te varen valt. Origineler kan bijna niet! Wat passende muziek en entertainment erbij, en voilá, jullie bruiloft is helemaal compleet. Hier zijn jullie op jullie speciale dag zeker een echte koning en koningin!

Met 350 slaapplaatsen is deze trouwlocatie erg geschikt voor het bruidspaar dat echt even weg wil met alle gasten. Bovendien zijn er binnen ook veel feestruimtes en is er een echte discotheek. Zo kan het feest ook bij slecht weer binnen verdergaan! Met een minimaal gastenaantal van 60 personen is deze locatie vooral geschikt voor grote bruiloften. Buiten mag bovendien alleen akoestische muziek worden gedraaid.

Interesse in deze prachtige locatie? Meer informatie vind je op de site van De Nieuwe Klasse of op de site van Festivalbruiloft.

2. Verscholen in het bos

Verscholen in het bos

Graag een intieme bruiloft? Dan is Feel Good TentEvent op Landgoed Pijnenburg bij Lage Vuursche (Utrecht) zeker wat voor jullie! Verscholen in de bossen van dit landgoed ligt een prachtig plekje middenin de natuur, waar een open plek middenin het bos versierd met bloemen, kroonluchters, dromenvangers en kleurrijke lampionnen al jullie dromen waarmaakt. Over een echte festivalvibe gesproken! Zowel de ceremonie als het diner kunnen in dit prachtige sprookjesachtige bos plaatsvinden, en foodtrucks kunnen de festivalsfeer helemaal compleet maken. Terwijl de zonnestralen door de bomen schijnen en de zon langzaam ondergaat, kunnen jullie en jullie gasten de dag afsluiten met een smakelijk fingerfoodmenu of heerlijke barbecue van een van de trucks. Onder het genot van een heerlijk glas wijn en wat mooie muziek natuurlijk!

Met ruimte voor 70 tot 700 gasten kunnen jullie jullie bruiloft op deze locatie van Feel Good TentEvent zo klein of groot maken als jullie zelf willen. Bovendien kan er bij Feel Good TentEvent ook een feestavond plaatsvinden. Zo vieren jullie feest tot jullie erbij neervallen!

Meer informatie over deze locatie? Neem dan een kijkje op de site van Feel Good TentEvent .

3. Een bruiloft met een modern tintje

Een bruiloft met een modern tintje

Niet zo’n fan van een sprookjesachtige bruiloft, maar toch graag die festivalsfeer? De gas- en lichtfabriek in Haarlem zou de locatie kunnen zijn waar jullie naar zoeken! In de twintigste eeuw zorgde deze fabriek voor alle warmte en licht in Haarlem, en inmiddels is een aantal zalen uitgeroepen tot officieel rijksmonument. Met de verschillende gerestaureerde zalen en vele jaarlijkse festivals doet deze fabriek al jaren dienst als feestlocatie. En met de prachtige authentieke industriële uitstraling is goed te zien waarom!

In de zalen is toegang toegang voor minimaal 100 en maximaal 1500 gasten. In de tuin rondom het gebouw kunnen bovendien een lopend diner en een borrel worden georganiseerd, ook met foodtrucks. Binnen kan onbeperkt muziek worden gedraaid en kan het feest tot ver na middernacht doorgaan. Als klap op de vuurpijl is gratis parkeren voor de deur mogelijk. Graag een festivalbruiloft met een modern tintje, zonder sprookjesachtig gedoe? Neem dan snel contact op via de website van Lichtfabriek.

4. In de Amsterdamse haven

In de Amsterdamse haven

Als jullie iets met scheepvaart hebben, is dit zeker de perfecte trouwlocatie om jullie ja-woord aan elkaar te geven! Maar als jullie op zoek zijn naar een moderne, industriële festivalvibe of gewoon een beetje gek zijn op Amsterdam, is dit zeker ook een superoptie. Met diverse schepen, kranen en het spoor van Amsterdam op de achtergrond heeft deze locatie een geweldige, hippe uitstraling. De locatie bestaat bovendien uit verschillende gebieden, zoals een authentieke loods, een echte circustent en een mini-barhuis. Buiten de circustent kunnen verschillende foodtrucks worden neergezet en ook in de loods zijn veel mogelijkheden. Het terrein is zelfs van oorsprong een echte festivallocatie, zodat jouw festivalbruiloft zeker een groot succes wordt!

Als jullie écht groots willen uitpakken, is deze locatie precies wat jullie nodig hebben. Buiten is ruimte voor wel 3000 gasten, en ook binnen is er voor 1400 mensen plaats. Versterkte muziek is overal mogelijk en in de buurt zijn er genoeg hotels en parkeermogelijkheden. Voor meer informatie kunnen jullie een kijkje nemen op de website van Festivalbruiloft. Laat het feest beginnen!

5. Trouwen tussen de dieren

Trouwen tussen de dieren

Zijn jullie gek op dieren? En hebben jullie altijd al jullie ja-woord willen geven tussen de schapen? Dan maakt deze locatie al jullie dromen waar! In het kleine dorpje Zunderdorp in Amsterdam-Noord ligt namelijk een prachtige boerderij waar jullie het weiland, het terras en de schuur kunnen huren voor jullie perfecte bruiloft. De ceremonie kan in het weiland of de schuur plaatsvinden, waarbij de schapen gezellig om jullie heen staan. Natuurlijk kunnen jullie hier per tractor naartoe gereden worden. Ook kan er in het weiland of op het terras heerlijk worden gebarbecued, en kan er tot ’s avonds laat binnen en buiten worden gefeest. Anders dan op andere boerderijen is er hier bovendien livemuziek en een band mogelijk, en kunnen er leuke foodtrucks op het terrein geplaatst worden. Een paar tenten erbij en je hebt zo je eigen festival op een echte boerderij!

Zien jullie trouwen tussen de schapen en de stapels hooi al helemaal voor jullie? Aarzel dan niet langer en schaf een paar laarzen aan om eens gezellig een kijkje te nemen op de boerderij. Neem hiervoor contact op via de Hoevehutten of Festivalbruiloft.

6. Trouwlocatie aan het water

Trouwlocatie aan het water

Strandliefhebbers, opgelet! Met prachtig uitzicht op de Noordzee en het strand van Noordwijk, is Beachclub O. de perfecte plek voor jullie bruiloft. De club heeft een prachtige strakke, Ibiza-achtige uitstraling en heeft zelfs al een eigen professionele DJ. Jullie kunnen jullie huwelijksnacht zelfs doorbrengen in een prachtige bruidssuite met uitzicht op zee! Vier feest op het strand, zet wat tenten en foodtrucks neer, en jullie festival op het strand is compleet! Het strand is een officiële trouwlocatie, en zeg nu zelf: wat is er romantischer dan het ja-woord geven met je voeten in het zand en de zee op de achtergrond? Wij zouden ’t niet weten!

Lekker uitwaaien aan het strand op jouw bruiloft? Neem dan contact op met Beachclub O. voor meer informatie.

7. Hoog in de bomen

Hoog in de bomen

Willen jullie écht iets anders dan anders? Neem dan eens een kijkje bij Kapellerput op het landgoed in het Brabantse Heeze (Eindhoven). Hier kunnen jullie je ja-woord geven in een echte boomhut! Zo hebben jullie een prachtig uitzicht over de bomen, en kunnen zelfs de vogels en eekhoorns met jullie meegenieten. Luister naar de stilte, ruik het bos en laat de wind door je haren waaien. Zo is jouw bruiloft heerlijk ontspannen. Om van te dromen, toch?

Aan de bosrand kunnen zelfs mooie tenten en foodtrucks worden neergezet om het feest te vieren. Zo kunnen jullie je dag en avond verder doorbrengen middenin de natuur, ver van de buitenwereld. Een bruiloft veel gestress? Zo zeker niet!

Kijk voor meer informatie op de website van de Kapellerput.

Festival Bruiloft Locatie Gevolgtrekking

Welk van deze trouwlocaties is jouw favoriet? Of ken je nog een andere mooie locatie voor een festivalbruiloft die hier niet bijstaat? Laat het ons weten in de comments, wij zijn erg benieuwd!

Enthousiast geworden? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een  foodtruck op je bruiloft