Ideeën voor je eerstvolgende cocktail feest

Weet je nog niet wat je wil doen met je cocktail feest? Behalve natuurlijk heerlijke cocktails maken.. Laat je dan even inspireren door een paar leuke suggesties!

Creatief op Classics

Cocktails creëren is een echte kunst. Maar in het laBARatorium geven ze helemaal een bijzondere draai aan je drankje. De klassiekers krijgen een compleet nieuwe uitstraling: Van borrelende bubbels tot rokende rum. Met maatcilinders, pipetten, petrischalen, erlenmeyers, droogijs en een blauw verlichte bar krijgt je cocktail party al gauw dat Breaking Bad gevoel. Neem bijvoorbeeld de Mojito. De moderne uitvoering vervangt de groene muntblaadjes voor munt kaviaar. Vloeibaar van binnen met intens frisse muntsmaak. Ook Gin Tonics worden geserveerd met kaviaar van salie, lavendel of komkommer. Het is de moleculaire keuken in een reageerbuisje.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer

Experimenteer je liever zelf? Kijk dan even op de lijst van de International Bartenders Association (IBA). Hun lijst van wereldwijde cocktails is opgedeeld in drie categorieën waardoor je je op verschillende manieren kan laten inspireren. Zo’n onvergetelijke Monkey Gland klinkt toch heerlijk? Probeer anders wat classic mocktails maken van Bloody Mary’s of Piña Colada? Of lijkt het je leuker om te experimenteren met God Mothers en Golden Dreams? Met een assortiment aan sapjes, siropen en likeur kan je al heel veel kanten op.

Thema feest op locatie

Wat dacht je van een Great Gatsby themafeest. Met alles uit de Jazz Age op de achtergrond gedraaid en een overvloed van cocktails naar keuze? Maar voordat je gasten aan de welkomstcocktail kunnen, moeten ze wellicht eerst maar eens het wachtwoord te weten zien te komen. Er wordt namelijk niet zomaar alcohol geschonken op jouw etablissement. In de 1920s was het namelijk niet zo gewoon bediend te worden met booze behoudende dranken.

Zo zou je je bedrijfsborrel ook kunnen ombouwen tot Speakeasy. Niet alleen een leuke naam voor een netwerkborrel, maar ook terugverwijzend naar de drooglegging in de Verenigde Staten. Met deze poging alcoholisme uit Amerika te bannen, ontstond er echter ook een zwarte markt en een groei van georganiseerde criminaliteit. Als je niet kan kiezen tussen een vintage of retro cocktail party, dan is een laatste idee een themafeestje achter tralies. Maar misschien is het toch leuker om te kijken of je niet een (mobiele) bar kan afhuren voor een cocktail workshop op locatie. Dan voel je je pas echt bartender.

Maar het kan ook lekker thuis

Je kan net zo goed in je onesie als een cocktail dress je drankje nuttigen. Daarom is het tijd voor de Tuxedo 2.0; Über Urban Casual in plaats van de semi-chique cocktail dresscode. Alles mag, van vrije tijds tot coole look. Polka dot dress of pyjama party. Maar een alternatieve dresscode is natuurlijk niet het enige voordeel. Zo hoef je bijvoorbeeld in de late uurtjes niet meer naar huis te rijden!

Wat heb je verder nodig? Kan zijn dat je geen tientallen martini glazen in je keukenkast hebt staan. Waarom zou je geen gebruik kunnen maken van alternatieve drank containers? Verse, uitgeholde kokosnoten of die mok die je van je moeder hebt gekregen. Espresso kopjes voor krachtige koffielikeuren, mason jars voor een mooie Mai Tai. Behalve een cocktail shaker voor thuis en ongeveer vijf kilo crushed ice, heb je aan rietjes of andere roerstaafjes en wat leuke garnering verder alles in huis.

cocktail feest

Hors d’Ouevres van Go Celebrate

Eten mag natuurlijk niet ontbreken. Als je naast het shaken nog tijd hebt om zelf hapjes te maken, hebben we er hier nog een paar op een rijtje gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van bruschetta, charcuterie of spanakopita? Ben je geïnspireerd, maar heb je je handen al vol. Kijk dan gerust even bij onze foodtruck pagina of ze je kunnen helpen op jouw cocktail feest.