Amerikaans Themafeest

Op Fourth of July, ook wel Independence Day, vieren Amerikanen de Amerikaanse onafhankelijkheid. Het is een nationale feestdag die uitbundig gevierd wordt met vuurwerk, parades en lekker eten. Maar ook in Nederland is Independence Day een goed excuus voor een feestje. Wil je graag een Amerikaans themafeest organiseren maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Go Celebrate heeft een aantal tips op een rijtje gezet om er een knallend feest van te maken.

1. Locatie

Food 55 foodtruck

Wil je graag een toffe locatie afhuren die past in een Amerikaanse stijl? Begin dan eens met zoeken of er een grote schuur in de buurt afgehuurd kan worden of verplaats je feest naar een skatebaan. Lukt dit niet? Een zaal met een aantal flinke hooibalen komt ook goed in de buurt van een perfecte locatie voor een Amerikaans themafeest. Mocht je geen budget hebben voor het afhuren van een grote locatie, dan kun je uiteraard je eigen woonkamer of achtertuin versieren met Amerikaanse vlaggen, slingers en feestartikelen.

2. Dresscode

Een themafeest kan niet zonder een Dresscode, dus geef duidelijk van tevoren aan in welke kleding je je gasten verwacht. Zo kun je vragen of de feestgangers met cowboylaarzen naar je feest willen komen, of misschien wel in een football shirt of cheerleader pakje wanneer je thema Super Bowl is. T-shirts en truien met een grote Amerikaanse vlag is natuurlijk ook mogelijk als je het de gasten niet al te moeilijk wilt maken.

3. Muziek

jukebus

Denk aan wat voor soort muziek je graag op je feest wilt. Heb je ervoor gekozen om je Amerikaanse feest in een schuur te organiseren? Bekijk dan eens wat de mogelijkheden zijn voor het inhuren van een livebandje. De SoundTrek foodtruck verzorgd niet alleen diverse hapjes op jouw evenement maar kunnen ook ingehuurd worden voor een breed aanbod aan verschillende muziek. Zo kun je kiezen uit bands, DJ’s en live concerten met stijlen als jazz, soul, blues, pop, rock en funk.  Ben je meer een retro liefhebber? Huur dan de jukebus. Dit is een opgeknapte Volkswagen T1 uit 1967 met een ingebouwde jukebox.

4. Fun

Op een Amerikaans themafeest horen natuurlijk ook Amerikaanse spelletjes. Zo kun je een mechanische rodeostier huren om je gasten flink uit te dagen of verschillende dartborden ophangen voor de dartliefhebber. Wanneer je meer van drankspelletjes houdt kun je grote rode Amerikaanse plastic bekers met een pingpongballetje en voldoende drank neerzetten. Zorg er wel voor dat je een oude tafel gebruikt zonder waardevolle spullen in de buurt. Je tafel is na een avondje beer pong geheid wat plakkeriger.

5. Food

We All Love Mi Foodtruck - American

Geen enkel feest kan zonder lekkere hapjes en drankjes. Bij Go Celebrate hebben we in ons assortiment een flink aantal Amerikaanse foodtrucks. Met de kleine foodtruck Food 55 heb je veel keus uit verschillende Amerikaanse lekkernijen. Zo behoren de Hotdogs, Montecristo Sandwiches en Philadelphia Cheese Steak tot de American Specials en is er volop keus uit verschillende soorten Cookie Dough zoals s’Mores, Salted Caramel en Marshmallow Fluf. Ook bij de We All Love Mi foodtruck serveren ze verschillende Amerikaanse streetfood. Je kunt kiezen uit Fried Chicken & Chicken Wings, Hotdogs, Pulled Pork, Spareribs, Burgers en Amerikaanse zoetigheden als brownies, muffings en popcorn. Wil je weten welke Amerikaanse foodtrucks we nog meer in ons assortiment hebben? Bekijk dan onze Amerikaanse foodtruck pagina.

 

 

Bekijk alle Amerikaanse Foodtrucks