Project omschrijving
Dio’s Food
Ben jij die foody die alle maaltijden van de wereld wel eens geproefd wil hebben? Dat kan bij Dio’s Food. In het menu van deze foodtruck komen alle continenten aan bod. Van een Mexicaanse bonenschotel tot Japanse Sushi, ze hebben het allemaal! Wil je het zelf proeven? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan!
Met een diploma op van de Hogere Hotelschool op zak zijn Matthijs van den Berg en Dio Nimako begonnen met Dio’s Food. Beide hadden al jarenlange ervaring in de horeca en werkte ook eerdere voor de grootste BBQ-cateraar van Nederland – Smokey Goodness. Met hun eigen foodtruck staan ze niet aan de BBQ, maar met diverse potjes en pannetjes. Wereldgerechten maken ze. En ieder continent komt aan de beurt in deze rollende keuken.
DIO’S FOOD WIL HAAR GASTEN INSPIREREN
POKÉ BALLS OF TOCH LIEVER NOODLES?
FOODTRUCK MENU
Bepaal zelf de route van je eigen culinaire wereldreis! Onderstaand bieden we een overzicht van de opties bij Dio’s Food. Uiteraard zijn er op aanvraag nog een hele hoop andere dingen die klaargemaakt kunnen worden!
Stap 1: DEPARTURE
- Hawaiian Tomato Avocado Poké & Hawaiian Salmon: traditionele Hawaiiaanse (rauwe vis) salade geserveerd op een bedje van witte rijst. Verse rauwe zalm of tomaat, avocado, zeewier, sesamzaadjes en Dio’s Poké saus.
- Peruvian “lime cured” Ceviche served with sweet potato: in een marinade van limoensap en passievrucht gegaarde kabeljauw met het MSC-keurmerk, geserveerd met mais, rode ui en zoete aardappel.
- Chinese Grilled vegetable salad with sesame seeds: een overheerlijke gegrilde groentesalade van Aziatische groenten met oriëntale dressing op basis van sojasaus en limoensap, afgetopt met een sesamzaadjes.
- Mexican Crispy Corn and bean salad: Mexicaanse salade met krokante mais, kidneybonen, zwarte bonen, tomaat, rode ui en een frisse dressing met verse kruiden, knoflook en een Spaans pepertje.
- Argentinian chayote salad with avocado and mango: Een Argentijns geïnspireerde salade met avocado, mango, rode ui en een bijzondere “groente-peer” chayote.
- Brazilian Corn on the cob with Jack Daniels-Herb Butter: Gegrilde maiskolf ingesmeerd en op smaak gebracht met Jack Daniels kruidenboter.
- Southern American Fried Chicken with Dio’s Hot Sauces: 24-uur gemarineerde Dio’s fried chicken, geserveerd met vijf verschillende fruitige, spicy en zoete sauzen.
Stap 2: ARRIVAL
- Shanghai Porkbelly Udon Noodles: udon noodles met een mix van Chinese groenten en langzaam gegaard, goed gekruid en zacht buikspek.
- Thai Pad Thai Noodles: gebakken rijstnoedels met gemarineerde en gebakken kippendijtjes.
- Japanese Yakitori skewers: Japans gemarineerde malse kippenvleugels met tinten van sojasaus, gember, knoflook en een vleugje vanille.
- Taiwanese Lu Rou Fan braised pork rice bowl: met een kruidig stoofpotje van langzaam gestoofd varkensvlees in een kruidige saus met hinten van chinese 5 spices en anijs, geserveerd met een hard gekookt ei.
- Ghanaian Yam with vegetable stew: Gekookte ham met een Ghanese groente stoofpot vol smaak op basis van tomaat, ui en Afrikaanse aubergine.
- Turkish Adana kebab (spiced minced lamb) skewer: een mix van lams en rundergehakt, licht pittig gekruid met chiliflakes, paprikapoeder en platte peterselie.
- South-African Bunny Chow chicken curry: uitgehold wit broodje gevuld met Indiaas geïnspireerde kip kerrie curry.
- Lebanese marinate Chicken Tawook skewer: in citroen, yoghurt, tomatenpuree en knoflook gemarineerde kippendijen op een spies.
Stap 3: ADVENTURE
- Japanese Miso Ramen Noodles: Japanse noedelsoep van vers getrokken shiitakebouillon, op smaak gebracht met miso (Japanse sojabonen pasta) en afgetopt met ingemaakte komkommer, lenteui en en mais.
- Taiwanese Gua Bao steamed bun: gestoomd broodje met langzaam gestoofd en mals buikspek, koriander, ingemaakte groenten en gehakte pinda’s.
- Jamaican Jerk chicken sandwich with Caribbean coleslaw: Jamaicaans gemarineerde malse kippendijtjes op een broodje met een verfrissende zoete koolsalade aangemaakte met een perzik-tijm mayonaise.
- Jamaican Jerk Chicken wings with pineapple-thym chutney: Jamaicaans gemarineerde kippenvleugeltjes met een zoete, licht pittige chutney gemaakt van ananas, tijm en een vleugje madame Jeanette peper.
- Moroccan beef Tagine with couscous: een langzaam gegaarde stoofpot met zacht rundvlees, seizoensgroenten en pruimen.
- Mexican Tinga de Pollo (pulled chicken in tomato sauce): kippendijtjes gestoofd in een kruidige Mexicaans georiënteerde tomatensaus geserveerd in een tortilla met guacamole.
- Vietnamese Banh mi Sandwich: Franse baguette gevuld met Vietnamees gemarineerde kip, ingemaakte groenten en huisgemaakte mayonaise.