Project omschrijving

Boek Deze Food Truck

The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger is waarschijnlijk de gezondste hamburger ter wereld. Het malse broodje is gemaakt van zilte sojasnippers en Royal Kombu: een krachtig winterwier, duurzaam geteeld in Nationaal Park Oosterschelde. De knapperig geroosterde bun kleurt heldergroen door de Chlorella: een microalg stampvol goede eiwitten en omega vetzuren. Om de smaak helemaal af te maken wordt de burger begeleid door de eigengemaakte Weed Sauce. Verrijkt met zeesla, fris zomerwier en toch zeer romig.

Boek Deze Food Truck

Food Truck Over

Een greep uit de gerechten van The Dutch Weed Burger.

Producten / Gerechten:

  • Dutch Weed Burger

gemaakt van soja bonen en zeewier, geserveerd op een Weed Bun met sla, tomaat, augurken, gebakken uitjes en ‘Weed Sauce’

  • Voor de extra high: punch it up met kimchimiso of beiden!
  • Dutch Weed Bites

Gefrituurde, knapperige goud-groene bites met een zoutige zeesmaak. Gemaakt van bonen en micro-algen.

  • Eventueel geserveerd met friet (Wish ‘n Chips) of op een broodje met altijd de overheerlijke ‘Weed Sauce’ erbij
  • Dutch Weed Dog

Gemaakt van gegrilde seitan, Royal Kombu vlokken en chipotle peper. Geserveerd met killer toppings, zoals rode zuurkool, augurken en gebakken uitjes met pittige BBQ saus en mosterd van groene algen.

  • Seawharma

Gemaakt gegrilde seitan en zeewier. Op smaak gebracht met Arabische kruiden gerold in een wrap met sla, rode paprika, komkommer, ingelegde rode kool, knoflook ‘Weed Sauce’ en tahin.

Boek Deze Food Truck

The Dutch Weed Burger Kijkt Naar De Bigger Picture

The Dutch Weed Burger

Een vegan seaweed fastfood bar: dat was een wereldprimeur. In Amsterdam Oud West werd de eerste Dutch Weed Burger joint geboren. In het restaurant wordt naar eigen zeggen next-level vegan fastfood geserveerd. Maar ze streven ernaar om een ware verschuiving in het gedachtegoed van alle mensen te veroorzaken. Naar een wereld waarin een plantaardige levensstilj niet meer dan

Boek Deze Food Truck