Project omschrijving

Frietosoof

Frietosoof heeft ambachtelijke frietjes uit de Hollandse polder. De enorme zakken aardappels voor de foodtruck deur geven het misschien al weg. Maar ze worden met schil en al gebakken. Nadat ze zijn gesneden, worden ze gebakken in 100% plantaardige olie en vervolgens gezout met ‘Gurande’ uit Normandië. Dat mag je best bijzonder noemen. Hun foodtruck frietosofie? ‘Geluk zit in een klein hoekje.’ Vooral als het om een puntzakje patat gaat.

FRIETOSOOF: AMBACHTELIJKE FRIETEN IN EEN HIP JASJE

Van vuurrood naar black & yellow. De frietosofie achter het nieuwe ontwerp voor de oorspronkelijk rode aanhanger is uitgevoerd door Shon Price. Hij ontwierp eerder al voor ondernemeingen als Levi’s, Hennesy en 7-UP. Price gelooft dat we in deze tijd van modernisering juist behoefte hebben aan traditionele technieken. Deze ambachtelijke identiteit is er een waar de Frietosoof zich bij aansluit.

FrietosoofFRIET MET OF ZONDER FRATSEN?

Maar eventueel met een eigengemaakte satésaus. Heb je trouwens wel eens nagedacht over het verschil tussen een saté of pindasaus? In Nederland is de basis gewoonweg pindakaas en melk, maar de oorspronkelijke variant uit Indonesië gebruikt vers gemalen pinda’s gemengd met kokosmelk. Pittigere varianten zijn vaak op basis van sambal. Ketjap wordt veelal gebruikt voor een zoutere smaak. Maar in feite zijn er enorm veel verschillende sauzen die bij saté worden gegeten. Geen van allen is een échte satésaus te noemen. Variatie in kruiden maakt dat het pindasaus recept voor je saté niet goed met gadogado samengaat. Waar je wel vanuit mag gaan is dat de saus van de Frietosoof, ondanks zijn naam, geweldig samengaat met een puntzakje friet!

FOODTRUCK MENU

De Frietosoof serveert Biologische frieten gebakken in schil. Uiteraard hoort daar een lekker sausje bij! Indien gewenst kan er ook zelfs een patatje stoofvlees geserveerd worden.

VOLG Go Celebrate