Project omschrijving

FrietHoes

Bij FrietHoes serveren ze biologische friet uit stoere trucks. Niet alleen een mooie Mercedes, maar ook een vlotte Volkswagen en diverse mobiele keukens. Gebroeders Hoes houden van friet. Vandaar: FrietHoes. Maar er zit meer dan alleen passie in het product. Met de beste biologische aardappels van de dag denken ze ook nog eens aan het milieu.

 

Boek deze foodtruck

FrietHoes logo met klare lijn

Friethoes van binnen

Beste buitenlandse artiest, ontvanger van de enige Nederlandse oeuvreprijs en striptekenaar die een bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse cultuur. Joost Swarte is niet zomaar een stripmaker. Bovendien is hij uitvinder van de term ‘klare lijn’ en past deze ook bij zijn eigen stijl. Een soort Kuifje-stijl met cartoonachtige personages en kunst van het weglaten. Door alleen te werken met essentiële lijnen heeft hij een modernistische stijl voor FrietHoes in elkaar gezet. Zo leveren ze hun voorgebakken friet voor de horeca aan in prachtige zakken. Maar in hun foodtrucks bakken ze die natuurlijk vers. Van trailer tot container, allen in kenmerkende stijl.

Vol trots eigen Vodka serveren

Friethoes gerechten

Sebastiaan en Joost Hoes houden van friet. Het liefst gemaakt van een lokale aardappel. Maar ze serveren ook andere biologische producten. Kroketten, kaassoufflés en hotdogs met knapperige uitjes. Zonder verspilling, van lokale grond en met groene energie. Hun dagelijks doorzettingsvermogen om dit voor elkaar te krijgen zorgde voor een derde plek in de AD Friettest van 2014. Maar zelfs de beste friet heeft te maken met snijresten. Maar wordt wodka niet ook van aardappel gemaakt? Bij de eerste poging bestond het handeltje uit slechts 25 mini-flesjes. Maar met een constante stroom aan snijresten kan dit een veelbelovend project worden.

 

MENU

Een greep uit de gerechten van FrietHoes.

Friet

  • Vers gesneden biologische friet met schil
  • Stoverij met mango en uien chutney

Snacks
Bio en bijzonder

  • Burger met bacon en kaas
  • Vegetarische boekoeloekoe burger
  • Kroketten met vlees, groenten of zeewier
  • Hotdogs met mosterd en gebakken uitjes

[margin type=”15″]

[RICH_REVIEWS_SHOW category=”page” num=”all”]

Geef hier jouw beoordeling van deze foodtruck.

[RICH_REVIEWS_FORM]

 

Volg Go Celebrate