Project omschrijving

El Chef Spaanse Foodtruck

Drie Spaanse heren begonnen hun foodtruck avontuur in Amsterdam. Met meer dan een decennium aan professionele kookervaring verzorgen ze klassieke tapas vanuit een knalrode foodtruck caravan. Bovendien voorzien van bonte vlinders. Net als de vleugels van deze dagvlinders zijn de tapas in vele variaties verkrijgbaar. Wist je trouwens dat ‘tapa’ is afgeleid van het Spaanse woord ‘bedekken’? Dit komt voort uit de gewoonte om een drankje af te dekken met een stuk brood of plakje ham. Lijkt dit je ook leuk om te doen, of ben je benieuwd naar het uitgebreide tapas aanbod? Neem een kijkje hieronder!

Boek deze foodtruck

EL CHEF, OFWEL FRANCISCO RODRIGUEZ

Francisco Rodriguez heeft ruim 15 jaar ervaring als professionele chef-kok. Toen hij naar Nederland kwam heeft hij een klein stukje Spanje met zich meegenomen. Met een goeie vriend opende hij zijn eerste truck. Maar toen zijn vriend terugging naar Spanje stond hij er alleen voor. Hij moest helaas zijn foodtruck sluiten. Maar in Amsterdam ontmoette hij twee nieuwe metgezellen. Een rechterhand in de keuken en een gastheer voor de service. Ook deze heren zijn geboren en getogen in Spanje en op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Samen besloten ze de foodtruck nieuw leven in te blazen. Hun specialiteit: Spaanse tapas zoals thuis.

Patatas bravas bij El ChefPATATAS BRAVAS BIJ EL CHEF

Deze grove aardappelen in pikante tomatensaus zijn één van de populairste tapas. Gefrituurd of gebakken, maar altijd geserveerd met salsa brava. Aan een mengsel van tarwebloem, olijfolie en bouillon wordt gerookt paprikapoeder toegevoegd. Door de verhouding van zoet en pittig poeder te variëren, wordt zo een unieke smaakcombinatie bereikt. Bovendien kan het roken van de paprika’s kan wel twee weken duren! Een bijzonder proces dus. Maar de goudgele papas kunnen ook worden verrijkt met chorizo en knoflook(saus). Benieuwd naar alle andere Spaanse hapjes? Hierbeneden vind je een samenvatting van de diverse tapas.

FOODTRUCK MENU

Een greep uit de gerechten van El Chef.

Tapas

  • Calamari
  • Patatas bravas
  • Kroket met ham
  • Gehaktballetjes in tomatensaus
  • Courgette en aubergine met honingsaus

VOLG Go Celebrate