Amerikaanse foodtruck voor je eerstvolgende evenement.

Smoorverliefd op milkshakes of hoteldebotel van hotdogs? Weest gerust! Hier vind je al je favoriete gerechten uit een Amerikaanse foodtruck. Van stapels pannenkoeken met siroop tot traditioneel gehaktbrood. Maar vegetarisch kan natuurlijk ook! Laat je inspireren door het aanbod en vraag ons vooral naar de mogelijkheden!

Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan

Amerikaanse foodtruck: Diner Style

Milkshakes uit Amerikaanse foodtruck

Diners zijn de oorspronkelijke rollende keukens van voorgaande tijden. Deze kleine restaurantjes stonden namelijk ook eerst bekend als lunchwagens. Omgebouwde woonwagens werden ingezet om op locatie te kunnen uitserveren. De relatief smalle, maar lange, trailer-achtige interieurstijl is gebleven. Verder stond het menu vol met opties die snel konden worden gemaakt. Zoals burgers, friet en sandwiches bijvoorbeeld. Bovendien waren deze gerechten niet zo duur. Evenals het traditionele gehaktbrood. Wat dranken betreft is koffie de voornaamste keus. Maar al snel werd de milkshake een verkoelende, handgemaakte favoriet met veel melk en ijs. Bij Dolly’s Amerikaanse foodtruck kan je terecht voor al deze opties en meer! Root beer floats, eggs sunny side up en heuze hash browns bijvoorbeeld! De mintgroene Peugeot J7 neemt je mee terug naar de fifties. Schuif aan op een van de barkrukken en geniet van tunes uit de retro radio.

Hotdogs uit een Amerikaanse foodtruck

Zoals gezegd serveerden de al dan niet mobiele diners diverse soorten sandwiches. Maar Amerika heeft meerdere bekende broodjes op haar naam staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Sloppy Joe, Philly cheese steak en bescheiden BLT? Het broodje wat we hier in de schijnwerpers zetten is echter van ander ho(u)t gesneden. Er zijn zelfs hele culturele tradities omheen gezet. Voorganger van de corn dog en pigs in a blanket. Hier is hij dan: de nederige hotdog. Vaak gekoppeld aan honkbal en Amerikaanse street food stands. Maar oorspronkelijk is de frankfurter toch echt uit Duitsland overgekomen. Inmiddels zijn er echter allerlei regionale varianten opgedoken. Bij Holy Dogs kan je bijvoorbeeld de New York special proberen. Wist je trouwens dat met de term hot dog zowel het hele broodje als de worst op zichzelf kan worden aangeduid? Zo zijn er dus niet alleen vlees en grillvariaties te vinden. Maar ook bagels als alternatief voor het langwerpige broodje.

Hotdogs uit Amerikaanse foodtruck
Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan