Project omschrijving

Kok Au Van – Tex Mex Foodtruck

Als échte festivalganger ken je Kok au Van misschien al langer. Deze foodtruck uit Den Haag timmert al heel wat jaartjes aan de weg. Buiten het festivalseizoen reizen ze langs particulieren en bedrijven om hier in diverse soorten catering te voorzien. Waar de foodtruck zich op festivals vooral op Tex-Mex maaltijden richt, bestaat het catering menu uit diverse soorten fingerfood, stampotten of volledige buffetten. 

Kok au VanWAAR MEXICO EN DE VS NOG BESTE VRIENDEN ZIJN

Kok au Van voorziet festivalgasten van de lekkerste Tex-Mex maaltijden van de barbecue. Het zijn vooral de burgers, tequila kip en biefstukken die van de barbecue afkomen. Die laatst genoemde stukjes vlees worden dan in een open tortilla geserveerd in combinatie met sla en nacho’s.

De foodtruckers van Kok au Van vinden het vooral belangrijk dat de ingrediënten die ze gebruiken, duurzaam en eerlijk zijn. De groenten die worden gebruikt zijn over het algemeen seizoensgebonden. Het vlees kopen ze in bij een lokale boerderij en vegetarische slager.

Kok Au VanER ZIJN TWEE VERSCHILLENDE BUSJES GEPARKEERD

Er zijn twee busjes in Kok Au Van style. Het zijn broertjes, namelijk beide Mercedes busjes. Een hiervan was vroeger in dienst bij 112 alarm centrale en omgebouwd tot rollende keuken.

VIDEO: KOK AU VAN OP BEST KEPT SECRET 2014

 

Menu

  • Burgers: Big-ass burgers van 180 gram.
    • Runderburger: komt van het Gasconne rund.
    • Lamsburger: komt van het Texels lam.
    • Vega-burger: huisgemaakt van spinazie, kikkererwten, met ras-el-hanout en sesam.
  • Tortillas met Romeinse sla, rettich, rode ui en rode kool, en een tomaten-zwartebonensalsa met koriander. Saus? Jalapeñomayo met oregano en limoen, en voor de durfallen onder ons hete saus op de Bar.
    • Biefstuk: Black Angus jodenhaas
    • Kip: in tequila en chili gemarineerde kip (biologisch)
    • Vegakip: pittig gekruid van de vegetarische slager