Project omschrijving

Chef Sander Oudshoorn

Sander Oudshoorn ontdekte al op jonge leeftijd dat hij een passie had voor lekker eten. Elk weekend stond hij in de keuken van zijn ouders alsmaar nieuwe gerechten te koken. Op zijn zestiende mocht hij voor het eerst ‘echt’ als kokshulpje aan de slag. Het maken van voorgerechten en desserts liet zijn belangstelling voor koken alleen maar groeien. Geen verassing dat hij zich vervolgens inschreef voor een koksopleiding om zijn kookkunsten te specialiseren.

Michelin skills

Van leerling kok tot chef-kok heeft Sander zijn ervaring opgedaan in zeven verschillende restaurants. Hij maakte een indrukwekkende start bij het Michelinster bekroonde Kasteel Montfoort, maar zijn leergierigheid was onbegrensd. Zo reisde hij af naar Aruba, Duitsland en Spanje. Als leidinggevende in het Spaanse El Cafe verfijnde hij vier jaar lang zijn vaardigheden in de klassiek-mediterrane keuken.
sander oudshoorn

Klassiek vs. Modern Mediterraans

Sander zoekt graag de balans tussen klassieke en moderne technieken. Vaak begint hij vanuit een klassieke basis waar hij vervolgens zijn moderne vaardigheden op los laat. Door zijn gerechten op een natuurlijk aantrekkelijke manier te presenteren, probeert hij op creatieve wijze hedendaagse fijnproevers te plezieren.

Dagverse kwaliteit

Bij het smaaktechnisch aansluiten van zijn ingrediënten gebruikt Sander uitsluitend dagverse producten. Hij laat zich inspireren door het aanbod van de lokale leveranciers en kiest daarnaast  voor seizoensgebonden producten van hoge kwaliteit.

Erecode en nominatie

In 2014 is Sander genomineerd voor een Gouden Koksmuts. Voor deze prijs streed hij met zijn team tegen brigades van andere toprestaurants in de Nationale Kampioenschappen voor Koks. Verder zet Sander zich in voor de Euro-Toques Nederland: een oproep tegen kunstmatige toevoegingen in eten. Als kok heeft Sander schriftelijk verklaard zich te houden aan de ‘Code van Eer’ en enkel gebruik te maken van de eerdergenoemde natuurlijke en bij voorkeur seizoensgebonden lokale producten.

Wat Sander serveert

Menu

Een greep uit de meergangenmenu’s van chef Sander. 6-gangen menu mogelijk.

4-gangen

5-gangen

Incl. amuse en spoom

  • Rund met koolrabi en mosterd met een salade van selderij, champignons, tuinkruiden en zwarte pepervinaigrette.
  • Coquillebereidingen met groene asperges, zoete aardappel, lamsoren en kruidenmousseline met gembervinaigrette
  • Komijn-knoflook fazant met morieljes, basilicumpastinaak, gekonfijte citroen en jonge zomergroenten met jus.
  • Diverse blauwe bes bereidingen met dragon sorbet, merengue, guave crème, bosbes marmelade en crumble.
Incl. amuse en spoom

  • Kalfshaastartaar met truffelgel, ravioli gevuld met knolselderijcrème, truffel espuma en ganzenlever parfait.
  • Krokante zwezerik, gegratineerde Boccoloti pasta, bonte groeten en Savora mosterdsaus.
  • Met kreeft gevulde tongfilet en spinaziecrème met geelwortel en kreeftenjus.
  • Gebraden eend met honing en koriander, witlof Tarte Tatin en een koolstamppotje met anijschampignons en een knoflooksaus met sjalotten.
  • Diversiteit aan desserts.

Koffie/thee met zoetigheden toe.

VOLG Go Celebrate