Project omschrijving

Boek Deze Food Truck

De Wafelwagen

Weet jij het verschil tussen een Luikse en een Brusselse wafel? Bij de Wafelwagen kun je het proeven! Daar worden ze allebei gemaakt. Origineel, volgens een familierecept dat al decennia meegaat. Zoek jij iets lekkers voor bij de koffie? Of wil je jouw gasten voorzien van een traditioneel Belgisch dessert? Lees dan verder. Misschien dat dit de foodtruck is waar jij naar op zoek bent!

Boek Deze Food Truck

Foodtruck Over

Wafels

  • Luikse Wafels
  • Brusselse Wafels
  • Toppings: Oreo koekjes, speculaaskruimels, Haribo snoepjes, marshmallows, nootjes, disco bollekes.
  • Sauzen: Aardbeiensaus, karamel, chocoladesaus, witte chocoladesaus, koffiesmaak.

Verse softijs

Boek Deze Food Truck

De Wafelwagen: Brusselse Wafels en Luikse Wafels volgens familie recept

Foodtruck Alt Text 1

Deze Belgische wafel foodtruck vindt haar oorsprong 30 jaar geleden. Toen werd het recept voor de wafels ontwikkeld door de vader van wafelbakster Priscilla. De wafels werden toentertijd verkocht vanaf twee vasten locaties in België. Inmiddels wordt het deeg voor de wafels verkocht over de hele wereld. Van Brazilië tot Singapore, overal willen mensen meegenieten van de smaakvolle wafels.

Toen haar vader met pensioen ging, is Priscilla verder gegaan met de wafels. Samen met haar gepensioneerde vader bouwde ze een truck om tot De Wafelwagen. Inmiddels reist ze stad en land af om op feestjes, bedrijfsevenementen en festivals het familierecept te introduceren.

Heeft ook vers softijs

Naast de wafels wordt er ook vers softijs geserveerd. Het smeuïge vanille-ijs wordt op een zacht krokant ijshoorntje geserveerd. Ook de ijsjes kunnen versierd worden met diverse sauzen, nootjes en ‘discobollekes’.

Maar wat is nou het verschil tussen Brusselse en Luikse wafels?

Bij de Luikse wafel worden suikerkristallen aan het beslag toegevoegd. Hierdoor krijgt de wafel vaak wat meer glans en is deze ook wat vullender en  zoeter dan de Brusselse wafel. De Luikse wafel wordt soms ook wel de suikerwafel genoemd. De Brusselse wafel is over het algemeen wat luchtiger.

Belegd met kleurrijke toppings

Het blijft een feestje om zo’n wafel te beleggen. Bij de Wafelwagen kun je kiezen uit een rijk assortiment van toppings. Denk hier aan Oreo koekjes, speculaaskruimels, Haribo snoepjes, marshmallows, nootjes of disco bollekes (kleine kleurrijke suikerbolletjes). Ook kun je kiezen uit een heel aantal sauzen.

Boek Deze Food Truck