Toetjes van top tot truck

Loop je warm van wafels en kan je geen genoeg krijgen van ijs? Goed nieuws! Hieronder hebben we alvast een paar dessert food trucks voor je op een rijtje gezet! Maar er is meer te ontdekken dan de traditionele toetjes. Wat dacht je van churros met chocolade dip? Of cake in alle soorten en maten die je maar kan bedenken. Lees meer of boek direct een dessert food truck!

Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan

Doldwaze dessert food truck bij je thuis

Dessert food truck funnel cakes

Van ons krijg je een servetje tegen het kwijlen. Bij deze truck serveren ze namelijk verrukkelijke funnel cakes. Het concept dateert uit de tijd dat Duitse immigranten naar Amerika kwamen met Drechderkuche. Vergelijkbaar is de Duitse Strieble die op dezelfde manier wordt geserveerd. Maar deze donutachtige deegsubstantie is onder vele namen vastgelegd. Omdat het beslag door een trechter de olie wordt gegoten, kreeg het de naam ‘funnel’ cake. Bovendien kunnen ze net als wafels worden belegd met uiteenlopende toppings. Popcorn en karamel? Geroosterde marshmallow met chocola? Een ding is zeker: We want s’more! Met de funnel cakes van LICK FoodVan zit je helemaal gebakken. Of eerder gefrituurd? Hoe dan ook. Als de funnel cakes toch niet in de smaak vallen, valt er altijd nog wat anders te snoepen bij deze dessert food truck. Zowel verse fruitspiesjes als warme wafels op een stokje.

Dessert food truck met een twist

Happy Chimney neemt twist wel heel letterlijk. Het deeg van hun Kürtőskalács, ofwel ‘koek op stok’, werd oorspronkelijk om de schoorsteenkachel gedraaid. De tunnelvormige cake vertoont natuurlijk gelijkenis met de schoorsteenpijp. Maar tegenwoordig zijn hier andere technieken voor. Zo wordt het deeg nu om een houten of metalen spit gewikkeld en langzaam geroosterd over gloeiende kolen. De schoorsteencake blijft echter een spektakel. Zeker als ze zijn gedecoreerd met, je raadt het al, super toffe toppings! Meestal worden ze al met suiker gebakken zodat de korst karameliseert. Maar met amandelschaafsel, kokos en zelfs kaas is er voor ieder wel een origineel nagerecht te kiezen. Verder heeft de vorm nog een ander voordeel. Door een stukje af te scheuren kan je hem gemakkelijk met elkaar delen.

Chimney cake dessert food truck
Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan