Project omschrijving
Chefs Jean en Marie
Koksduo Jean en Marie, of eigenlijk João en Marina, vormen samen de ruggengraat van Jeanmarie. João bouwde na zijn opleiding ervaring op bij verschilende Michelinrestaurants in zowel Ierland, Portugal, Spanje en Frankrijk. Marina ontwikkelde receptuur voor bedrijven en ging te werk als freelance journalist voor onder andere de Restaurantkrant en Talkies magazine. Met oog voor het eten, maar ook voor de sfeer, zorgt dit koksduo voor
École Le Cordon Bleu
Het blauwe lintje van Le Cordon Bleu (LCB) staat sinds 1895 bekend voor de top van gastronomische en andere culinaire educatie. Met meer dan twintig scholen verspreid over vijf continenten staat ze vooral bekend als beschermer van de Franse kookkunsten. Jean en Marie hebben beiden van het klassieke culinaire programma genoten. João specialiseerde zich daarnaast in Franse wijnen.
Jeanmarie
Volgens Jean en Marie verschillen smaken evenveel als persoonlijkheden. Jeanmarie stelt zich graag flexibel op en kookt graag naar jouw wensen. Als het menu niet naar je wens lijkt, bespreken zij graag meerdere mogelijkheden. Verder werken deze twee koks aan huis zoveel mogelijk met seizoensproducten en passen ze hun menu’s hier ook op aan. Zelf gaan Jean en Marie ook graag uit eten, maar ze vinden de meeste porties nogal aan de kleine kant. Vandaar dat ze ervoor zorgen dat hun borden niet alleen mooi opgemaakt, maar ook nog eens goed gevuld zijn.
Wat ze serveren
Menu
Een greep uit de menu’s van Jean en Marie
Brons |
Zilver |
|
---|---|---|
|
|
Beiden met Café Gourmand en Portugees kersenlikeur toe.