IJscokar huren

Hurray! Onze zomer begint dit jaar met temperaturen boven de 20 graden die soms oplopen tot wel 30 graden in het binnenland. Top voor onze bruine teint, maar het is wel al zó lang droog dat de hoogste alarmfase twee geldt in grote delen van Nederland. Drinkwaterbedrijven roepen op om in de piekuren zuinig te zijn met water. Dat betekent even onder de douche springen en niet urenlang badderen, maar ook zwembadjes in de tuin kunnen beter niet gevuld worden. Hoe je dan toch verkoeling kunt zoeken met het warme weer? Trommel al je vrienden, vriendinnen, familie, buren en collega’s, huur een toffe ijscokar en GENIET van de zomer met een heerlijk verkoelend ijsje.

Oer-Hollandse ijsjes & drankjes

Begeman's Retro Food - ijscokarDe antieke bakfiets Begeman’s Retro Food is een ware retro belevenis. Het personeel is zelfs compleet is stijl gekleed en serveert naast traditionele steekijsjes, ook oud Hollandse stroopwafels en Exota limonade. Komt je dit merk bekend voor? Dat kan want het merk was in de jaren 50 marktleider in Nederland op het gebied van limonadegazeuses. Begeman’s Retro Food brengt niet alleen met deze limonade een stukje geschiedenis naar het heden, steekijs – ijs tussen twee wafels – kent ook zijn oorsprong uit de jaren 50!

Nitro ijs van Lekkernijs

lekkernijs - ijscokarMocht je naast verkoeling ook een graag op een culinaire reis worden meegenomen deze zomer, dan kun je het beste voor Lekkernijs kiezen. Ze maken de meest verassende sorbets gemaakt van verschillende soorten fruit, groenten en kruiden! Zo hebben ze smaken als Avocado met limoen, aardbei, framboos en zwarte peper, en mango met appel, gember en citroengras. Ook serveren ze diverse frozen cocktails en scroppino’s. Lekkernijs kan aardig wat ijsjes per uur serveren dus nodig de hele buurt maar alvast uit om te komen genieten van een verkoelend ijsje.

Een antieke ijscokarijscokar

Hoe leuk is deze kar? Als je meer van traditioneel Italiaans schepijs houdt, kun je kiezen voor IJstraktatie. Deze ijscokar serveert Italiaans ijs van een recept dat van vader tot zoon is doorgegeven. Een echte traditionele familie kar dus met een recept om je vingers bij af te likken! Naast Italiaans ijs kun je ook kiezen voor frozen yoghurt. In beide lekkernijen worden verse stukjes fruit verwerkt. Je kiest dus voor kwaliteit, en dat proef je!

Mexicaanse paletas

los pistoleros foodtruck ijscokarPaletas zijn zelfgemaakte ijsjes op een stokje die oorspronkelijk uit Mexico komen. De ijsjes worden daar met een handkarretje op straat verkocht. Paletas worden gemaakt van pure ingrediënten zoals vers fruit, rauwe melk en soms zelf chilipeper. Deze Mexicaanse ijscokar zorgt trouwens ook geheid voor vermaak! De ijsjes staan namelijk bekend als de ijsjes als ‘de snor op de stokjes’ en dat heeft deze foodtruck erg serieus genomen! Na je ijsje kun je leuke snorfies – lees: selfies – maken met een gigantische snor op een ijsstokje. Heel leuk voor een kinderfeestje deze zomer!

Een ijscokar voor verkoeling

Zit je match hier nog niet tussen en ben je toch op zoek naar een andere ijscokar? Of wil je een foodtruck huren? Je kunt dan ons totale aanbod bekijken op de website! Wees er wel snel bij; voordat de hitte naar je hoofd gestegen is…

Bekijk alle ijs foodtrucks hier