Winter BBQ organiseren (tips!)

Wie ziet dat nou niet zitten zo’n winter BBQ? Misschien heb je zo je twijfels:

  • Zal het weer wel meezitten?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik m’n vingers blijf voelen?

Om nog maar niet te spreken van het tegemoet komen aan de wensen van al je gasten. Mocht het nou echt niet lukken, dan helpen we je graag een handje! Maar hieronder staan alvast een paar tips om je winter BBQ te laten slagen!

Wat is een winter BBQ zonder glühwein? 

Als we dan toch 1 winterdrankje moeten noemen, waar we met z’n allen warm van worden, dan is het wel glühwein. Op een goede tweede plek zetten we warme chocolademelk met een heerlijke laag slagroom er bovenop om het af te leren. 

Een betere entree kun je, je gasten niet geven als ze van ver moeten komen. Nog mooier als je de drankjes zelf gemaakt hebt natuurlijk.

 

Naast een drankje gaat een kopje erwtensoep er ook goed in toch? 

Als voorafje! Voordat het vlees de grillplaat raakt is een goede stevige kop erwtensoep natuurlijk onmisbaar. Zeg je erwtensoep, dan zeg je Elfstedentocht. Dan zeg je nieuwjaarsduik. Op en top folklore. Omdat die winter barbecue toch nog moet worden aangeslingerd, doe je de gasten hier zeker een plezier mee. 

 

Wegwerp gaat helaas niet werken

Niet elke barbecue is geschikt voor de winter! De buitentemperatuur is namelijk van invloed op het grillen van je vlees. Aangezien deze in december minder gunstig is, zal je er waarschijnlijk drie keer langer over doen om alles op temperatuur te krijgen.

Een goedkope grill is daarom ongeschikt. Wat je zoekt is een dubbelwandige variant die de kou goed buiten houdt. Een Big Green Egg is hier een goed voorbeeld van. Zorg in ieder geval dat er een deksel op je barbecue zit. De warmte bouwt zich onder het deksel op zodat je gerechten ook in dit weer goed gegaard kunnen worden. Zet de barbecue overigens wel uit de wind zodat deze niet zomaar uitwaait.

 

 

Wat valt er te grillen tijdens een winter bbq?

Dunnere stukken vlees of vis zullen sneller gaar zijn. Maar je kan je natuurlijk wel laten inspireren door het vierde jaargetijde. Toevallig zijn platvissen nu op hun best! Fijn als je toch niet zo lang buiten wil staan. Toch zal je voor iets als wilde eend, haas of hert langer moeten wachten dan je gewend bent. Dus wat als je nou al trek hebt? Gelukkig zijn er ook veel seizoensgroeten verkrijgbaar om heerlijke soepjes van te maken. Denk aan pompoen of een echt winterse erwtensoep. Voor een frisse afsluiter kan je ook kiezen voor gegrilde ananas uit Costa Rica!

Barbecue feest op locatie is altijd gezellig

winter bbqVerwarming

Hoewel zo’n barbecue natuurlijk ook als kachel kan fungeren, is het handig als ook de andere gasten niet al te verkleumd de avond doorgaan. Terrasverwarming is hiervoor een oplossing. Maar met een vuurkorf kan je ook nog eens marshmallows roosteren! Als het weer echt niet meezit, hou je het met een partytent aardig droog.

sfeerverlichting buitenVerlichting

Want je wilt natuurlijk zien wat je naar je mond brengt. En op zich wel handig als je eerst de weg naar de tafel weet te vinden. Zet wat fakkels langs de looppaden, of kies voor kerstverlichting nu de feestdagen naderen. Een kleurrijke sliert lampjes maakt de boel een stuk gezelliger.

Zie je het nog zitten?

Je geeft natuurlijk niet zo snel op, maar mocht het nou echt niet lukken dan helpen we je graag een handje. We hebben hier een paar toffe bbq foodtrucks op een rijtje gezet voor een heerlijke bbq aan huis. Indien gewenst verzorgen ze alles van advies tot aankleding, bbq catering en dit alles voor een unieke barbecue ervaring!