Project omschrijving
Chef Sander Oudshoorn
Sander Oudshoorn ontdekte al op jonge leeftijd dat hij een passie had voor lekker eten. Elk weekend stond hij in de keuken van zijn ouders alsmaar nieuwe gerechten te koken. Op zijn zestiende mocht hij voor het eerst ‘echt’ als kokshulpje aan de slag. Het maken van voorgerechten en desserts liet zijn belangstelling voor koken alleen maar groeien. Geen verassing dat hij zich vervolgens inschreef voor een koksopleiding om zijn kookkunsten te specialiseren.
Michelin skills
Van leerling kok tot chef-kok heeft Sander zijn ervaring opgedaan in zeven verschillende restaurants. Hij maakte een indrukwekkende start bij het Michelinster bekroonde Kasteel Montfoort, maar zijn leergierigheid was onbegrensd. Zo reisde hij af naar Aruba, Duitsland en Spanje. Als leidinggevende in het Spaanse El Cafe verfijnde hij vier jaar lang zijn vaardigheden in de klassiek-mediterrane keuken.
Klassiek vs. Modern Mediterraans
Sander zoekt graag de balans tussen klassieke en moderne technieken. Vaak begint hij vanuit een klassieke basis waar hij vervolgens zijn moderne vaardigheden op los laat. Door zijn gerechten op een natuurlijk aantrekkelijke manier te presenteren, probeert hij op creatieve wijze hedendaagse fijnproevers te plezieren.
Dagverse kwaliteit
Bij het smaaktechnisch aansluiten van zijn ingrediënten gebruikt Sander uitsluitend dagverse producten. Hij laat zich inspireren door het aanbod van de lokale leveranciers en kiest daarnaast voor seizoensgebonden producten van hoge kwaliteit.
Erecode en nominatie
In 2014 is Sander genomineerd voor een Gouden Koksmuts. Voor deze prijs streed hij met zijn team tegen brigades van andere toprestaurants in de Nationale Kampioenschappen voor Koks. Verder zet Sander zich in voor de Euro-Toques Nederland: een oproep tegen kunstmatige toevoegingen in eten. Als kok heeft Sander schriftelijk verklaard zich te houden aan de ‘Code van Eer’ en enkel gebruik te maken van de eerdergenoemde natuurlijke en bij voorkeur seizoensgebonden lokale producten.
Wat Sander serveert
Menu
Een greep uit de meergangenmenu’s van chef Sander. 6-gangen menu mogelijk.
4-gangen |
5-gangen |
|
---|---|---|
Incl. amuse en spoom
|
Incl. amuse en spoom
|
Koffie/thee met zoetigheden toe.