Project omschrijving

Ratjetoe

Vind jij het belangrijk dat je maaltijd absoluut geen gevolgen heeft voor het welzijn van onze aarde? Lees dan vooral even verder op deze pagina! Bij de Ratjetoe foodtruck eet je uitsluitend biologische, veganistische en dus duurzame lekkernijen. Ontdek wat je allemaal kunt maken zonder vlees, melk en eieren! Er is zo veel mogelijk!

Ratjetoe foodtruck: Bewust eten en koken

Foodtruck chef Arjette was al vroeg in de ban van de ecologische levensstijl. Als kind stond ze al bij de supermarkt te protesteren tegen de jacht op zeehonden. Ook is ze al van jongs af aan al gek op koken. Maar dan wel zonder vlees. Want Arjette eet al heel haar leven vegetarisch. Een normale koksopleiding volgen zat er daarom niet echt in voor haar. Om uiteindelijk de ‘Jamie Oliver van de veganistische keuken’ te kunnen worden, besloot ze de opleiding voor Natuurvoedingskok te volgen in Rotterdam.

Ratjetoe FoodtruckJe kunt zo enorm veel zonder vlees!

Bij Ratjetoe vind je dus alleen maar groentjes. Dit lijkt misschien saai voor iemand met weinig ervaring met de veganistische keuken. Maar juist die mensen zouden het eens moeten proberen. De vlezige smaak kan heel goed opgevangen worden door groenten op een speciale manier te bereiden. Heb je bijvoorbeeld wel eens gefrituurde bloemkool gegeten? Daar kan geen burger tegenop!

Zelfs de 30 jaar oude dieselbus wordt gecompenseerd

En dan denk je misschien: “lekker duurzaam, in zo’n oude dieselbus”. Dit realiseren de dames van Ratjetoe zich maar al te goed. Vandaar dat 5% van de winst wordt gedoneerd aan Weforest. Deze organisatie houdt zich bezig met herbeplantings projecten van bossen verdeeld over de wereld.

Ratjetoe FoodtruckVerzorgt ook workshops, catering en maaltijden aan huis

Met de Ratjetoe foodtruck kan Arjette het land door met haar veganistische maaltijden. Dit is niet het enige wat zij doet. Wil je zelf ook veganistisch leren koken? Dan komt ze ook graag langs om een leuke kookworkshop te geven! Daarnaast is ze ook gespecialiseerd in de grotere cateringklussen of kleinschalige “Kok aan Huis klusjes”.

 

Menu

Het menu van de Ratjetoe Foodtruck gaat met z’n tijd mee. Uiteraard worden alleen maar seizoensgebonden ingrediënten gebruikt. Vraag vooral naar het meest actuele menu. Onderstaand noemen we een paar van hun specials.

  • Pittige rode linzen soep
  • Eetbare bakjes van platbrood: gevuld met een keuze uit verschillende soorten hummus, lekkere couscous/bulgur of bonen salades, bieterballetjes, tempura of gevulde dadels met “backon”.
  • Twee soorten pita’s: de sabich, gevuld met gerookte aubergine balletjes, schrambled tofu, gebakken aardappeltjes, verschillende salades en tahini saus. Pita oester shoarma, met een vulling van shoarma gemaakt van oesterzwammen van Rotterzwam, verschillende salades en knoflooksaus.
  • Snackplateau Planty more: met verschillende plantaardige snacks en huisgemaakte sausen voor bij de borrel.
  • Het niet te versmaden chocolade/kokos taartje: met dadel karamel. Alles is huis gemaakt, met veel liefde voor koken en aandacht voor duurzaamheid, milieu, dierenwelzijn, een eerlijkere wereld en ook gezondheid.

VOLG Go Celebrate