Steeds vaker zien wij dat mensen een ijskar huren zonder ijs, omdat ze het liever zelf maken. Je kunt de bijzondere smaakjes uitproberen waar een cateraar zich niet aan durft te wagen. Heb jij er wel eens aan gedacht je eigen ijs te maken? Wees niet bang; het is een koud kunstje! Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe jij vanuit een makkelijk recept jouw eigen roomijs kunt maken, zonder dat je een ijsmachine nodig hebt! Een ijskar huren zonder ijs is dé manier om jouw eigen roomijs aan de man te brengen op jouw evenement. Complimenten gegarandeerd, sowieso al voor de moeite.

IJs ijs baby!

Je hebt geen ijsmachine nodig om roomijs te maken, al kost het daardoor wel wat meer werk. Wat je wel nodig hebt, zijn een staafmixer met garde of een blender en natuurlijk een vriezer. Je zult het mengsel namelijk flink moeten doorroeren zodat er geen grove ijskristallen in het ijs zitten. Hieronder vind je twee recepten waarmee je makkelijk roomijs kunt maken zonder een ijsmachine. Voila, kom bij ons een ijskar huren zonder ijs en serveer je zelfgemaakte versie!

Roomijs voor grown-ups

bolletje ijsIngrediënten:

– 280 gram gecondenseerde melk.
– 500 ml koude (verse) slagroom.
– 2 eetlepels whisky (of andere sterkere drank naar keuze)

De alcohol zorgt ervoor dat de textuur smeuïg wordt, omdat de ijskristallen minder makkelijk aan elkaar vast vriezen.

How-to

Doe alle ingrediënten in een kom. Mix het geheel zo’n 10  minuten goed door op medium snelheid. Het mengsel is klaar  als het geheel lekker romig is, in volume is toegenomen en als de garde ‘strepen achter laat’. Want dan is de consistentie perfect. Doe dit in een cakevorm of een ijsbak en dek deze af met wat folie. Zet het vervolgens voor de nacht in de vriezer.

TIP: Voeg gehakte nootjes, cacaopoeder of karamel door het mengsel! Experimenteer en eet smakelijk!

IJs du chocolade

Wil je graag zelf ijs maken voor je evenement? Dan is dit recept voor een chocolade verse top. De hoeveelheden staan voor 1 liter ijs.

chocolade ijs met hoornIngrediënten:

– 500 ml vloeibare, slagroom.
– 220 gram gecondenseerde melk.
– 3 a 4 el cacao.
– Chocoladesnippers.

Meng de slagroom en de melk in een kom en klop er langzaam het cacaopoeder doorheen. Blijf kloppen tot het mengsel luchtig overkomt en het duidelijke strepen achterlaat. Roer er hierna de chocoladesnippers doorheen en zet het 12 uur in de vriezer. Laat het ijs weer even een halfuurtje ontdooien voordat je het ijs serveert in de ijskar, zo

TIP:
Voor een meer gezonde variant, kun je kokosbloemsuiker of ahornsiroop gebruiken plaats van de slagroom.

Een ijskar huren zonder ijs

Ben je al geïnspireerd om voor jouw evenement zelf ijs te gaan maken? Zoals je aan deze twee recepten kan zien, is je eigen ijs maken echt een koud kunstje! Wil je een ijskar huren zonder ijs? Wij raden het ten zeerste aan! Want met je eigen ijs maakt je sowieso indruk op jouw gasten. Bekijk al onze ijskarren die te huur zijn en laat je inspireren door hun heerlijke ijs-menu’s. Kies een gave ijskar waarmee je jouw zelfgemaakte ijs met stijl kan serveren!

 

Bekijk al onze ijskarren hier