Rollende keukens van het verre Oosten

Liefhebber van loempia’s of dol op dak-galbi? Zowel voor de toerist als ontdekkingsreiziger is er iets om van te genieten in de Aziatische keuken. Ze omvat de regio’s in vier windrichtingen van het continent. Maar ook alles daartussenin, zoals Centraal-Azië bijvoorbeeld. Hieronder lichtten we slechts een paar van deze culturele keukens uit. Maar laat je vooral inspireren door de rest van ons Aziatische foodtruck aanbod!

Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan

Vietnamees uit een Aziatische foodtruck

Vietnamees uit Aziatische Foodtruck

De Vietnamese keuken maakt gebruik van de vijf elementen uit de Chinese filosofie. In deze Wu Xing zijn dit dus hout, vuur, aarde, metaal en water. Deze vijf-eenheid komt echter ook in smaken terug. Respectievelijk vormen zuur, bitter, zoet, hartig (umami) en zoutig de basis van menig gerecht. Maar per stuk zit er ook een kleur en gevoel aan verbonden. Wit als kleur en geur als zintuig voor umami bijvoorbeeld. Een kom witte rijstnoedels met een geurige bouillon, zoals Phở, zou hier een goed voorbeeld van kunnen zijn.

Verder moet er altijd balans zijn volgens het principe van yin en yang. Hoewel textuur en smaak hierbij van belang zijn, ligt de nadruk op abstracte eigenschappen als warm en koud. Deze seizoensgebonden tactiek zorgt voor combinaties als ‘koele’ zeevruchten met ‘warme’ gember.

Dat betekent echter niet dat vis koud geserveerd moet worden. Zo is kip geclassificeerd als warm gerecht, terwijl eend dan weer koud is. Vietnamama weet ook de blans te bewaren door zowel gefrituurde als rijstvelloempia’s aan te bieden. Maar neem vooral een kijkje naar de rest van het menu!

Koreaans uit een Aziatische foodtruck

Rijst, groenten en vlees vormen de basis van de Koreaanse keuken. Kenmerkend is het aantal kleine gerechten dat in kommetjes op tafel staat. Denk bijvoorbeeld aan een bakje kimchi bij iedere maaltijd. Er wordt gezegd dat de Koreaanse Koninklijke keuken twaalf van dit soort bijgerechten had. Rijst en soep mogen echter niet ontbreken. Verder bracht deze vorstelijke aangelegenheid gerechten uit alle provincies bij elkaar. Maar Table d’Ho zorgt ervoor dat je minstens zo uitgebreid kan genieten.

Deze Aziatische foodtruck specialiseert zich dus in de Koreaanse keuken. Om te beginnen staat er bijvoorbeeld bibimbap met bulgogi op het menu. Bibimbap is een kom witte rijst met verschillende toppings. In dit geval pittig vlees, ofwel bulgogi. Dungesneden vlees met een marinade van sojasaus, suiker en sesamolie.

Als je echt tegen pittig kan, moet je natuurlijk kimchi-jjigae uitproberen. Beetje blussen met naengmyeon noedelsoep en een hotteok pannenkoek toe. Al trek gekregen?

barbecue feest Koreaans uit Aziatische Foodtruck

Zo werken wij

Naast de bovenstaande trucks hebben we nog veel meer wagens die heerlijke, originele frietjes en snacks serveren. Denk aan wagens met frietjes en vegetarische kroketten, flammkuchen en burgers. Daarnaast is vrijwel alles biologisch en is ook de aankleding zeer divers. Van vrolijk gekleurde hippiewagens tot foodfietsen en professionele, strakke bussen. Zo hebben we altijd een friet foodruck voor iedere gelegenheid.

Alle foodtrucks zijn geschikt voor bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen en andere (in)formele evenementen. Bovendien reizen de meeste trucks heel het land door. Neem gerust een kijkje en maak jouw perfecte keuze. Heb je vragen? Geef deze gerust aan bij de vrijblijvende offert aanvraag. Zo zorgen wij voor de perfecte match! Veel plezier!

Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan