DE DROOM: HET BESTE BARBECUE FEEST OOIT

Denk aan glanzende varkens aan het spit, liters bier en de beste wijn, gemarineerde groenten vanaf het vuur, lange tafels, zwetende mannen met leren schorten die alles voor je klaarmaken en lachende vrouwen die je gasten het nog smeulende eten brengen. Allemaal terwijl jij vanaf je troon toekijkt. Jazeker, we hebben het over de barbecue droom. Een barbecue feest waar niets en dan ook niets aan ontbreekt. Met het beste vlees: sappig en gerookt. Het soort feestmaal waar de Galliërs of Romeinen jaloers op zouden worden. 

Oké misschien schieten we iets uit de bocht, maar je mag dromen! Wie wilt er nu geen barbecue feest organiseren waar de schalen met geurend vlees voorbij komen en waar de mooist gekleurde maïskolven aan je gasten worden geserveerd. Je zou er nu al trek van krijgen. Wil je het echt een keertje goed aanpakken met een master barbecue? Volg dan onderstaande tips op en je bent sowieso de koning of koningin van het feest met alleen maar tevreden gasten.

Sappig vlees

barbecue feestDe hoofdgast van elk barbecue feest: het vlees. Bij de barbecue droom ga je natuurlijk geen hamburgertjes serveren uit de Appie. Ook lekker, maar je wilt deze keer next level gaan. Durf groter te denken! Zoals ribs met een dikke, plakkerige saus of gemarineerde kippendijen, pulled pork, picanha of longhaas gebakken op een loeihete grill. De opties rijken veel verder dan een gezellige roast in de achtertuin, want met de bbq droom mag alles uit de kast.

De wensen van je gasten

Jouw barbecue feest draait misschien alleen al om het vlees, maar je gasten willen graag variatie zien. Houdt rekening met de dieetwensen van jouw bezoekers met vegetarische gerechten en vis als variant. Ook hierbij hoef je je niet in te houden. Een droom is natuurlijk het mooiste wanneer iedereen zin te smullen. Draai je hand niet om voor gegrilde tonijn met soya en sesamzaad. Of voor een volledige zalm met citroen en dille. Of verras ze met haloumi kaas van de gril. Groot, groter, grootst mag hier best van toepassing zijn.

Sausen & marinades

barbecue feestOndanks dat het vlees vaak de show steelt van een goed barbecue feest, eigenlijk zijn ze niets zonder goede sausen. Want wat is een rib zonder marinade? En maakt een biercoating jouw kip niet 3x zo mals? Vergeet bij de inkoop dus vooral geen goede sausen mee te rekenen. Ook hier kan je gaan voor een potje uit de supermarkt, maar je kunt ook zelf verse sausen maken. Eigen kruidenboter bijvoorbeeld, om op de biefstuk te smelten. Of een originele Amerikaanse barbecue saus met een goede, rokerige smaak. Onderschat de saus en marinades niet en verdiep je in de manier om je vlees en vis extra smaak te geven.

Speciaal bier en lekkere wijn

Het is eigenlijk een no-brainer, maar als je dan toch aan het uitpakken bent, mag je de dranken ook zeker niet vergeten. Zoek naar een goede wijn-spijs combinatie bij het buffet. Serveer je bijvoorbeeld veel vis? Schenk er in dat geval een witte wijn bij met tonen frisse citrusvruchten. Of ga je voor een gerookte ribeye? Dan moet je een zware rode fles hebben met dezelfde gerookte houten smaken. Maar ook echt een topper voor bij het barbecue feest: speciaal bier. Ojoh! Dat is echt dé manier om de puntjes op de i te zetten bij jouw festijn. De dranken geven de smaak van het eten extra kracht.

Smokey goods

Most wanted food barbecue feestWe herinneren je er nog even aan: maar waar rook is, is vuur. En van de meeste grote barbecues komt zoveel hitte dat je gasten er liever niet bovenop staan en dat de bakker in de sneeuw nog zijn T-shirt verkiest als uniform. Denk er dus goed over na waar de barbecue komt te staan, zodat je je gasten niet uitrookt, maar zodat je ze ook het spektakel van het bakken niet ontneemt. Niets is zo jammer als dat je gast niet kunnen hebben zien waar de heerlijke gerechten vandaan komen.

Een barbecue feest organiseren?

Mocht je van bovenstaande teksten ontzettende trek hebben gekregen en al kwijlend zitten dromen over jouw marinades, lappen vlees en klinkende glazen wijn. Succes! Wij wensen je de heerlijkste barbecue toe. Mocht je van bovenstaande tekst juist half in paniek zijn geraakt door de gedachte aan benodigde materialen, boodschappen, de voorbereidingen en help! de afwas! Dan helpen we jou heel graag verder. Want je hoeft het natuurlijk niet in je eentje te organiseren. Samen met een cateraar, BBQ foodtruck of BBQ chef aan huis zorg voor de barbecue om nooit te vergeten. Wil je even kijken naar de mogelijkheden? Je vind hier al onze barbecue trucks op een rijtje.

Bekijk al onze BBQ Foodtrucks
Verder lezen over het huren van foodtrucks of opties voor een barbecue feest? Misschien wil je wel een volledig vegetarische barbecue organiseren. Of zoiets geks als eetbare bloemen van de bloesembar aan je gasten voorschotelen. Of wil je er ook een ijskar bij huren? No problemo, we know our food!