Project Description

Book Deze Food Truck

Vis van Henry

Vis van Henry is ruim 6 jaar een goed gevulde vis foodtruck uit Amsterdam. Met een Piaggio Ape uit 1980 en een gerenoveerde Lely bakbrommer uit 1970 rijdt hij door de regio van Amsterdam. Verse vis van de afslag verwerkt hij tot verse snacks en salades. Met zowel verse oesters als broodjes warm gerookte zalm verzorgt hij pure producten zonder gekke toevoegingen.

Book Deze Food Truck

Menu

Een greep uit de gerechten bij Vis van Henry.

Vis snacks

 • Gambaburger
  Gemaakt van 88% Black tiger gamba, 10% witvis en een geheim kruidenmengsel. Met basis van gele curry is deze burger zowel heerlijk op een brioche bol, als in combinatie met pittige yoghurtsaus.
 • Thaise viskoekjes
  Van de Thaise gerechten met vis is dit toch wel de lekkerste. Een combinatie van onder andere zalm, kabeljauw en aardappels en een rode curry kruiden. Bovendien heerlijk met de chili komkommer en koriander saus.
 • Garnalenkroket
  De beste garnalenkroket: gevuld met echte Hollandse garnalen en een dunne, krokante korst.
 • Rivierkreeftkroket
  Met onder andere de juiste verhouding van ragout en rivierkreeftjes. Zo zie je ze echt zitten!

Vis salades

 • Makreel
  Gezonde makreelsalade met meer dan 80% vers gerookte makreel.
 • Rivierkreeft
  Mooie grove rivierkreeftjes salade voor op toast of ander vers brood. Met zowel frisse rivierkreeftjes als wortel en knolselderij.
 • Tonijn
  Lekkere tonijnsalade met een pittige twist.
 • Zalm
  Zalmsalade van gerookte zalm; meer dan 60%!
Book Deze Food Truck

Hoe Vis Van Henry Begon..

Vis Van Henry - Verse Vis Foodtruck

Aan het roer staat Henry van Diermen. Na een carrière in de financiële wereld wilde Henry ruim zes jaar geleden liever werken met tastbare producten. Iets waar liefde in zit en waar mensen blij van worden. Vis was voor hem de logische keuze. Zijn financiële carrière was wellicht verre van zee, maar zijn jongere jaren bracht hij door in een vissersdorp. Zijn opa was visser en als klein jochie liep Henry al mee met makrelen roken. Nu staat hij dus zelf achter de kraam en rijdt daarnaast vier keer per week naar de afslag om jou van verse vis te kunnen voorzien.

Mobiele Visbar Met Blije Vis Voor Blije Mensen

Inmiddels staat Vis van Henry wekelijks op de biologische markten in Amsterdam. Daarnaast is hij dé visleverancier van het eerste uur bij de Buurtboer. Met als missie het stimuleren van lokale producten die altijd vers zijn! Elke zomer maken ze vele festivalgangers gelukkig met verse vis en worden ze ook veel geboekt voor diverse private dining klussen op locatie. Bovendien kunnen ze met de mobiele keukens de visgerechten naar wens bereiden. Tot slot werkt Vis van Henry alleen met vissen waarvan ze denken dat ze een eerlijk en fijn leven hebben gehad. Hetzij in zee of van een biologische kwekerij.

Book Deze Food Truck