Project omschrijving

Tadamun Hummus Bar

De Tadamun hummus bar is ontworpen door Ilse Evers en Basthios Vloemans. De twee topontwerpers hebben deze bakfiets omgebouwd om voor kinderrechten te strijden. Samen met zowel Nederlandse als Palestijnse partners werkt Tadamun aan een veiligere toekomst voor Palestijnse kinderen. Met de Tadamun hummus bar brengen ze geld op om dit doel een realiteit te maken. Maar ook jij kan hem op elke gelegenheid inzetten om te vechten voor kinderrechten!

Boek deze foodtruck

Thee en top sfeer van de Tadamun hummus bar

Blij bij de Tadamun Hummus Bar

Tadamun is Arabisch voor solidariteit. Samen moeten we opkomen voor de rechten van anderen die dat zelf niet kunnen. Onder militaire bezetting is er namelijk geen garantie voor gelijke rechten. Met de opbrengst van de hummus bar kunnen we opkomen voor de rechten van Palestijnse kinderen. Solidariteit tegen onderdrukking dus. Verandering zullen onmetelijke inzet eisen, maar de mobiele hummus bar is een begin. Het team van Tadamun is immer hoopvol en houdt het moraal hoog. Met een kopje verse muntthee kunnen we er allemaal weer tegenaan!

Simit scheuren bij de Tadamun hummus bar

Simit bij de Tadamun Hummus Bar

Hummus bi tahini, ofwel kikkererwtenpuree met sesampasta, klinkt misschien niet meteen appetijtelijk. Maar dat is het dus wel! In plaats van kikkererwten kan je echter ook diverse boonsoorten gebruiken als basis. Voeg wat knoflook, olijfolie en citroensap toe en je hebt al een hummus! Het allereerste recept had echter helemaal geen knoflook. Maar gebruikte juist allerlei kruiden en specerijen voor een unieke smaak. Verder wordt hummus meestal geschept met een pita of ander soort platbrood. Maar simit is hiervoor ook zeer geschikt. Ook bekend als een Turkse bagel is dit krokante brood bedekt met een overweldigende hoeveelheid sesamzaad.

MENU

Een greep uit de Tadamun hummus bar.

Most Wanted

  • Hummus
  • Simit
  • T-shirts
  • Verse muntthee

VOLG Go Celebrate