Project omschrijving

Oyo Burgers

Oyo! Een uitdrukking als het Belgische “Amai”. De chefs van Oyo Burgers willen het oyo-effect bij mensen losmaken. Een grote smile, vergrote pupillen en een verraste blik gevolgd door de woorden: “Dit is de beste burger ooit!” óf “Ik kom er zo nog één bij je halen.” Met deze Rotterdamse foodtruck breng je humor, sfeer en heel veel smaak naar je evenement. Een echte foodtruck zoals je ze alleen in de Verenigde Staten tegenkomt. Met van die stevige burgers met heel veel smaak!

OYO BURGERS: GEÏNSPIREERD DOOR FOODTRUCKS UIT CALIFORNIË

Voordat de Rotterdamse chef Sjoerd aan de slag ging met zijn foodtruck, deed hij uitgebreid onderzoek in de Verenigde Staten. Twee maanden lang reisde hij de west coast af om foodtruck inspiratie te doen. Zowel als ontbijt, lunch en avondeten stond er een burger op het menu. En nog steeds kan hij er geen genoeg van krijgen.

Oyo Burgers foodtruck ondernemersVorig jaar liet Sjoerd (links op de foto) een Amerikaanse GMC truck overkomen uit Californië. In deze wagen staat hij nu z’n eigen burgers te bakken. Voorheen diende de kar nog als boevenwagen. Sjoerd en z’n broer hebben ‘m gestript en omgebouwd tot burger foodtruck. Dus: tralies eruit, keuken erin, en bakken maar. Sindsdien serveert Oyo Burgers in heel Nederland en België.

PREMIUM COMFORTFOOD MET ALLEEN MAAR DE BESTE (BIOLOGISCHE) INGREDIËNTEN

Als voorbereiding voor elke opdracht gaat Oyo-chef Sjoerd naar de markt in Rotterdam. Hier struint hij elk kraampje af op zoek naar de beste toppings voor zijn burgers. Alles wordt dus eerst voorgeproefd! Voor de broodjes en burgers heeft Oyo Burgers vaste leveranciers. Die komen onder andere van de biologisch-dynamische boerderij Hoeve Biesland.

Oyo BurgersDe focus op smaak is te proeven bij elke hap. Niets komt uit een pakje of zakje. Na twee maanden burgers eten, is Sjoerd behoorlijk kieskeurig geworden als het gaat om hamburgers. Het resultaat is een echte no-nonsense burger. Geen gekke ingrediënten, maar gewoon een classic burger zoals hij wezen moet.

EEN ECHTE SFEERBOUWER. OOK LEUK VOOR KINDEREN!

Rondom de Oyo-bus ontstaat elke keer weer een feestje. Op de ingebouwde speaker worden blues klassiekers van B.B. King en Buddy Guy afgespeeld terwijl de chefs met een brede grijns op hun gezicht burgers klaarmaken.

Ook voor kinderen biedt Oyo Burgers een leuk programma. Indien gewenst nemen zijn een minitruck mee waarin kinderen zelf in de keuken mogen staan. Onder begeleiding van de chefs mogen zij hier zelf hun eigen burger klaarmaken.

FOODTRUCK MENU

  • Jamaican Chickenburger
  • Veggie Burger
  • Cheeseburger

VOLG Go Celebrate