Project omschrijving

Boek Deze Food Truck

Laurence’s Foccaceria Sandwich Foodtruck

Vanuit Laurence’s Focacceria serveert Laurence focaccia’s met een glimlach. Omdat ze verliefd is op Italië kon ze het echter niet laten om haar Italiaanse assortiment uit te breiden. Met vallen en opstaan heeft ze het voor elkaar gekregen om niet alleen focaccia’s, maar ook risotto’s en aperitivi te serveren. Inmiddels verzorgt ze volledige feestmenu’s in een flits.

Boek Deze Food Truck

Laurence’s Focacceria over

Ter illustratie, het feestmenu van Laurence’s Focacceria:

Hapje:

  • Pompoendip met truffel en focaccia crackers.
  • Artisjokdip met citroentijm en focaccia crackers.

Voorgerecht:

  • Kalfsfilet carpaccio met rucola, tonijndressing, kappertjes en croutons.
  • Rode biet carpaccio met dennennaaldolie, mozzarella en boerenkool.

Hoofdgerecht:

  • Kreeftenrisotto met bisque en gesmolten kerstomaatjes.
  • Risotto met wilde boschampignons, parelhoen en parmezaan

Dessert:

  • Citroen brownies.
  • Blauwe bessentaart met mascarpone en chocolademunt.

Capaciteit:

Laurence’s Focacceria serveert zo tot 500 gasten per evenement.

Beschikbaarheid:

Laurence’s Focacceria functioneert het best tijdens neutrale weersomstandigheden. De foodtruck staat in België, maar voor mooie opdrachten is er geen limiet qua afstand.

Boek Deze Food Truck

Laurence’s Focacceria

Laurence's Focacceria

Een focaccia is wel weer eens wat anders dan een zelfgemaakte tosti. Het echt Italiaans plat brood werd oorspronkelijk gebakken op hete stenen in de haard. Hoewel Italiaanse pizza’s over het algemeen vrij dun zijn, zorgt het focaccia deeg juist voor een dikkere fundering. Tenzij je niet tegen gluten kan, is deze hap voor iedereen weggelegd. Maar Laurence heeft onder andere overheerlijke risotto als alternatief! Niet alleen rijk belegd, maar ook met uiteenlopende opties heb je zo een overheerlijke Italiaanse sandwich naar wens.

De kunst van risotto

Risotto vergt een zorgvuldig stappenplan. Ten eerste moet de soffrito worden gemaakt. Ofwel het fruiten van knoflook en een uitje in licht gebruinde boter bijvoorbeeld. Maar Italianen gebruiken liever olijfolie. Ten tweede is de tostatura. Hierbij wordt de rijst in de soffrito aangebakken. Als deze glazig is geworden, wordt vocht toegevoegd. Bijvoorbeeld een deel witte wijn en/of bouillon. Doe dit echter geleidelijk zodat de risotto het langzaam opneemt. Als je verder maar continu blijft roeren, komt er voldoende zetmeel vrij om de rijst te binden tot een heerlijk kleverige massa. Vervolgens voeg je de overige ingrediënten toe. Deze verschillen natuurlijk per gerecht. Tot slot is de mantecatura. Met de bedoeling de rijst één minuut te laten rusten. Al trek gekregen? Neem dan nog een aperitief tijdens het wachten.

Boek Deze Food Truck