Project omschrijving

Koko Loco Wereldse Foodtruck

De foodtruck Koko Loco valt op in de menigte. Twee blanda’s met Indische maaltijden om je vingers bij af te likken! Achter deze foodtruck schuilt een bijzonder verhaal, dat begint in een Jappenkamp in Indonesië. Lees meer over dit verhaal op deze pagina. Neem vooral contact met ons op om deze maaltijden te kunnen proeven!

Koko Loco: twee vriendinnen met een passie voor koken

Tijdens het hardlopen kwamen Iris en Eveline op het idee om een foodtruck te starten. Koken was altijd al een van hun grootste passies. Al eerder verkocht een van hen maaltijden bij Thuis Afgehaald. Maar zo’n foodtruck, dat is ook wel iets leuks! Nu staan ze gezellig samen in de mobiele keuken op verschillende food events. Ook verzorgen ze catering voor verschillende soorten gelegenheden.

Koko LocoVolgens recept van oma uit Indonesië

Er zit een mooi verhaal achter de gerechten van Koko Loco. De Indonesische recepten komen uit een oud schriftje van de oma van Iris. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog zat zij vast in een Japans interneringskamp in Indonesië. Om de honger tijdens haar verblijf te verdringen, schreef ze de gerechten waarnaar ze zo verlangde in het kamp op in het schriftje. Gelukkig heeft oma het kamp overleefd, en dus zijn de recepten in het schriftje bewaard gebleven.

Bekijk Koko Loco op video

In het NPO programma Binnenstebuiten komt culinair expert Alain Caron langs bij de dames in Delft om de Sotto Ayam van Koko Loco te proeven. In de uitzending vertellen ze over het verhaal achter schriftje vol Indonesische recepten. Ook staan ze samen met hem aan het fornuis om te koken.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer

Werken zoveel mogelijk met lokale en biologische ingrediënten

Wanneer mogelijk, wordt er met biologische ingrediënten gekookt. Regelmatig halen de dames verse ingrediënten uit de stadsboerderij in Delft. Ook proberen ze zoveel mogelijk met biologisch afbreekbare verpakkingsproducten te werken. Geen plastic rotzooi dus. 

Menu

Soto Ayam – Maaltijdsoep gemaakt met veel verse kruiden, rijst, kip, groenten, ei en overheerlijke zelfgemaakte sambal kemirie

Broodje Kip Saté – Geserveerd met zoetzure komkommer, tauge, zelfgemaakte satesaus en gebakken uitjes

Verrassend Thais lentegerecht – Thaise kip met heel veel knapperige groenten en pittige dressing, geserveerd met warm gestoomde rijst

Gado Gado – Groentegerecht met rijst, ei en pindasaus

VOLG Go Celebrate