Project omschrijving

Boek Deze Food Truck

Frietfiets – Friet Foodtruck

Biologische frieten uit een leuke bakfiets! Sinds 2014 is de frietfiets een hit in Nederland. Vers gebakken frieten met zelfgemaakte romige mayonaise. Er zijn weinig mensen die hier geen trek van krijgen. De foodtruckers uit Utrecht maken zoveel succes met dit concept, dat ze niet alleen mobiele fietwagens verhuren, maar ook een aantal vaste locaties hebben in Den Haag, Breda en Zwolle

Boek Deze Food Truck

Menu

Bij de Frietfiets krijg je de lekkerste biologische frieten! De wagen kan zo’n 150 zakken patat uitserveren per uur. Indien gewenst kunnen er ook nog biologische kroketten klaargemaakt worden.

Boek Deze Food Truck

De Frietfiets: De Succesvolle Frietformule

Frietfiets Foodtruck

In 2014 begonnen de patatbakkers met hun eerste frietfiets op biologische markten. Het concept bleek al snel zeer succesvol en dit leidde al snel tot uitbreiding. Inmiddels rijden er maar liefst zeven van door Nederland. De fietsen bakken de lekkerste goudgele lekkernijen op bruiloften, bedrijfsfeesten en verjaardagen. Overal vallen zowel de fiets, het personeel en de frieten enorm in de smaak.

Winnaar Ad Friettest 2015

Bij de Frietfiets krijg je niet zomaar een bakje patat. De heren van de rijdende frietwagen behaalden in 2015 de eerste plek bij de AD Friettest. Onder 144 genomineerde zaken werden zij verkozen als de allerbeste. Topkwaliteit frietjes dus! Die moet je écht een keer proeven…

Biologisch en Milieubewust

Zowel de aardappelen als de ingrediënten voor de romige mayonaise zijn biologisch. De heren van de Frietfiets zijn lang op zoek gegaan naar de perfecte aardappel. Uiteindelijk zijn ze uitgekomen bij Biddinghuizen op de boerderij van Carel Bouma. Deze teler is aangesloten bij Bioselect, een groep telers in Nederland die aardappelen van hoge kwaliteit produceren onder biologische omstandigheden. Daarnaast zijn alle verpakkingen gemaakt van gerecycled materiaal. Geen plastic rommel dus. Kortom, een milieubewuste foodtruck cateraar!

Boek Deze Food Truck