Project omschrijving

Lekkere friet uit een bakfiets! Dat is Fries Cycle. Twee jonge Amsterdamse ondernemers zijn hun eigen friet gaan creëren en als echte Amsterdammers wilden ze een bakfiets! De friet is ambachtelijk en van de beste kwaliteit aardappelen. De hele wereld lust frietjes, dus dat komt goed uit!

FriesCycle is opgericht door Abel Klatser en Floris Feilzer, twee jonge Amsterdammers. Beide houden van lekker eten en vanuit die passie is Fries Cycle ontstaan. Ze nemen hun bakfiets uit Amsterdam heel Nederland door en zelfs voor een bruiloft in Ibiza zijn ze enthousiast! Gemotiveerde frietbakkers zijn ze zeker!

Boek deze foodtruck

Duurzame Friet Bakfiets

fries cycle bakfiets met eigenaars abel en floris

De mannen van Fries Cycle geven veel om het milieu. Daarom wilden ze met hun friet bakfiets het milieu niet te veel schaden. De eerste stap is natuurlijk een bakfiets in plaats van een truck! Om de friet te maken worden bovendien eerlijke producten gebruikt. Ze gebruiken namelijk aardappelen van een lokale boer, die de aardappelen vers meegeeft als Abel en Floris de aardappelen komen halen. Zelfs de frietzakjes en servetten zijn duurzaam, ze zijn gemaakt van gerecycled kraftpapier. En om geen plastic te gebruiken eet je bij Fries Cycle met een houten vorkje van FSC-hout! Als bonus ziet dat er ook nog eens leuker uit.

Boek Deze Food Truck

Menu

Friet bakfiets Menu

Lekkere verse friet met de klassieke sauzen naar keuze!

Boek Deze Food Truck

Friet Bakfiets op Locatie

Foodtruck Alt Text 1

Fries Cycle maakt de friet op locatie! Niet alleen het bakken van de friet, maar het hele proces. Dat betekent dus dat je het hele proces kan zien terwijl ze op jouw evenement staan. Ze snijden de aardappelen en doen het voor- en afbakken vanuit de bakfiets. Voor het bakken gebruiken ze 100% plantaardige olie dat vrij is van e-nummers en palmolie. Dit zorgt voor een extra lekker frietje. We vinden de Fries Cycle dan ook terug bij alle andere friet foodtrucks.

Friet voor Jouw Evenement

Wie lust ze niet? Warm of koud weer, regen of zon, friet is altijd welkom. De saus zit in een apart vakje op jouw frietzak, zo blijft jouw friet lekker krokant en heb je geen geknoei. Dat is naar onze mening de beste manier om friet te eten! De bakfiets is strak en stoer en je kunt deze foodtruck huren op een groot scala aan evenementen. Wil jij verse friet uit Amsterdam op jouw evenement? Huur dan de Fries Cycle bakfiets!

Foodtruck Alt Text 2
Boek Deze Food Truck