Project omschrijving

Boek Deze Food Truck

De Gare Kip

Kipliefhebbers opgelet: deze culinaire foodtruck serveert de lekkerste en diervrienlijke stukjes kip uit het land! De foodtruckers uit Limburg zijn gespecialiseerd in het bereiden van Zoete en Zwarte kip. Hoe ze dit doen, lees je op deze profielpagina. Organiseer je binnenkort een bruiloft, bedrijfsfeest of een andere gelegenheid waar kritische eters aanwezig zullen zijn? Overweeg dan is om deze rollende keuken uit te nodigen. De Gare Kip bereidt kip op een manier om je vingers bij af te likken!

Boek Deze Food Truck

De gare kip haalt het citerste uit dit veelzijdige stukje vlees

Yes. Kip is een veelzijdig stukje vlees. Dat laat de foodtruck chef van De Gare Kip maar weer zien. Zijn (groot)ouders zijn al decennia terug in de weer met recepten voor de zoete en zwarte kip. De kakelverse kippendijen liggen urenlang in de marinade op basis van ketjap en een aantal geheime ingrediënten. Vervolgens wordt de kip urenlang in de pan gestoofd. Hierdoor smelt de kip werkelijk op je tong! Heerlijk mals en vol van smaak.

Only happy chiks

De Gare Kip maakt uitsluitend gebruik van van duurzaam scharrelvlees. Deze chicks hebben dus een mooi leventje gehad bij de boer. Ook worden de lekkernijen geserveerd op bio-disposables. Dat wil zeggen: bestek van hout en kartonnen bordjes. Geen plastic rommel dus. Op deze manier proberen de foodtruckers de schade aan het milieu zoveel mogelijk te beperken.

De Gare Kip
Boek Deze Food Truck

Menu

De Gare kip serveert twee soorten kip:

  • Zwarte kip: kippenstoof op basis van Ketjap Medja met verschillende kruiden en ui.
  • Zoete kip: kippenstoof op basis van Ketjap Manis met atjar, champions, ui, tomaat en kruiden.

De kip kan geserveerd worden op een broodje maar ook als maaltijd met komkommersalade, witte surinaamse rijst en gebakken uitjes. Wil je de kip als hapje bij de borrel? Dan is dit uiteraard ook mogelijk. Lekker, met een stukje stokbrood erbij!

Boek Deze Food Truck