Project omschrijving

Bloesembar

Maidie van den Bos begon haar carrière als interieurontwerpster. Inmiddels gebruikt ze haar vaardigheden om vorm te geven aan bijzondere dranken. Ze plukt alle planten zelf en verwerkt die dezelfde dag nog. Na een paar dagen staat er speciaal siroop op de plank. Benieuwd naar alle mock- en cocktails uit de Bloesembar? Lees meer in de beschrijving hieronder!

Boek deze cateraar

Maidie van de BloesembarBLOESEMBAR BLOEMENBROUWER: MAIDIE VAN DEN BOS

Maidies bloemenlaboratorium is momenteel gevestigd bij Flowers&Sours in Rotterdam. Voor magnoliabloesem gaat ze gerust langs bij mensen die een boom hebben staan. Maar het liefst gaat ze naar haar geheime plukplekken in de omgeving. Om te plukken moet het echter wel mooi weer zijn. Dan is het stuifmeel van de bloemen ook niet weggespoeld.

Verder is van belang om vroeg op de dag te oogsten. Als de bloemen fris zijn opgestaan zijn ze namelijk het verst. Behalve eetbare bloemen verwerkt Maidie ook andere planten tot extract. Zo heeft ze in Mexico roze pepers geplukt en maakt ze dicht bij huis bijvoorbeeld dranken van de Rotterzwam.

Bloesembar cocktailsEETBARE BLOEMEN MET BETEKENIS

Maidie doet haar best om haar menukaarten persoonlijk af te stellen voor elk evenement. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een cocktailbar op je bruiloft zal ze bloemen plukken op een plek die voor jullie belangrijk is. Voor andere evenementen werkt ze graag met bloemen uit de buurt om aan elk feest een uniek karakter te geven. Voor een idee wat ze zoal in elkaar zet, kan je een blik werpen op de menukaart hier beneden. Hierbij zoekt ze de balans in het aanbod door zowel iets fris als zoets, maar ook door non-alcoholische dranken aan te bieden.

MENU

Diverse dranken van de Bloesembar.

Mocktails

  • Ginger Hop&Honey van gemberbier, hopsiroop met honing, en sinaasappel.
  • Royal Blue met blauw verveinesiroop, komkommer en limoen
  • Wild Nojito met diverse soorten wilde munt en limoen

Cocktails

  • Magnolia Blush magnolialikeur met vodka, Campari, Grand Marnier en eiwit.
  • Aubépine Old Fashioned meidoornlikeur met whiskey, amaretto en kruidenbitter van zwarte walnoot.

Champagnes

  • Fleurs de Premier Soleil van klein hoefblad en paardebloem uit 2015, 16 en 17
  • Jeune Sureaux van vlierbloesem, roos, limoen en sinaasappel.
  • Rhuby Sour rabarber- en hibiscussiroop met gemberbier, cognac en sinaasappellikeur.

VOLG Go Celebrate