Project omschrijving

Wie is Barbara van Oosterwijk?

Met een Nederlandse vader en Franse moeder groeide Barbara van Oosterwijk op met goed en lekker eten. Ze bereid alle gerechten thuis voor, serveert ze op mooi opgemaakte borden en als ze weer naar huis laat, is uw keuken nog steeds mooi schoon. Hoewel ze zich laat inspireren door Smaakvrienden van Angélique Schmeinck heeft ze zelf ook heel wat ervaring en creativiteit in huis.

Experimenteren met Zinc

Ruim een jaar geleden is Barbara volledig op La Table gericht, maar na haar opleiding architectuur heeft ze eerst 14 jaar ervaring opgebouwd bij haar favoriete Rotterdamse restaurant Zinc. Het begon als een klein restaurant met de wens het Franse hartje van Rotterdam te vertegenwoordigen. Door het tweemaal per maand wisselende menu leerde Barbara omgaan met vele seizoensgebonden producten. Haar eigen hartje is destijds ook al sneller gaan kloppen voor de Franse kookkunsten. In 2008 begon ze naast Zinc al te experimenteren met haar eigen huiskamerrestaurant. Voor haar eigen tafel gebruikt ze nu eveneens groenten uit het seizoen en altijd biologisch vlees en vis.

barbara van oosterwijk

La Table de Barbara

Barbara’s keuken is een mix van klassiek Frans en modern Nederlands met enkele mediterraanse invloeden. Ze besteed veel aandacht aan de voorbereiding, maar kookt veelal intuïtief. Groente en fruit van het seizoen zijn haar uitgangspunt. Hierbij zoekt ze spannende combinaties van biologisch vlees en duurzame vis. Maar soms kookt ze ook geheel vegetarisch.

Wat Barbara serveert

Menu

Een greep uit de seizoensmenu’s van Barbara

Herfst

Winter

 

  • Kabeljauwceviche met yuzu, peer, zoete aardappelchips, waterkers en zalmeitjes.
  • PompoenGnocchi met Taleggio, raapsteel en salie.
  • Hazenrugfilet met Rode Kool, appel pastinaak en boerenkool met wildjus.
  • Kweepeer in rode wijn met Cantucci, speculaas-roomijs en grappa.
 

  • Vichyssoise met gepofte boekweit, bieslook en een garnalenkroketje
  • Koolraaplasagna met Comté/Gruyere/Langres, dragon, hazelnoot en mesclun
  • Kwartel met wortel-sinaasappelpuree, rösti, zuurkool, shiitake, oesterzwam en kweepeer-uien chutney
  • Lardy Cake met Butterscotchsaus, ananas en pistache.

VOLG Go Celebrate