Snackwagen Huren

Organiseer je binnenkort een gezellig buurt- of straatfeest, of zoek je nog een smaakvolle vette hap voor een studentenfeest of kinderfeestje? Een snackwagen huren is dan misschien wel de beste oplossing. De meeste wagens serveren naast versgebakken frieten ook andere gefrituurde lekkernijen. Echter zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een foodtruck naar je evenement wilt halen. Wij leggen uit waar je op moet letten bij het huren van een snackwagen.

1. De locatie

zak frites

Nadenken over de locatie waar je de snackwagen heen wilt halen is misschien wel een van de belangrijkste dingen. Als je een buurtfeest organiseert heb je waarschijnlijk meer ruimte dan wanneer je feestje in de achtertuin plaatsvindt. En kan een truck wel op de locatie komen? Denk bijvoorbeeld aan de aanloop wegen waar de foodtrucks langs moeten. Denk daarnaast ook aan de stroompunten; niet alle wagens zijn namelijk zelfvoorzienend. De locatie is dus van belang bij een snackwagen huren.

We geven een voorbeeld

PUUR BUS foodtruck

De PUUR Bus brengt snacks in een grote Renault van 7 meter lang en past zeker niet op kleine feestjes in een achtertuin. Daarentegen is de Pèpe’s ijs & Pieper foodtruck perfect voor kleinere evenementen. Deze Fiat 900 Pulmino heeft verschillende ijsjes en spiraal gesneden, gefrituurde aardappelen. Ook frietkarren zijn meer geschikt voor kleine locaties. Dit zijn geen immense snackwagens van meters lang, maar bakfietsen met een ingebouwde frituur! De heren van de frietfiets stonden in 2015 op de eerste plek in de AD FriettestKwalitatieve snacks dus!

2. De gelegenheid

Daily DogWanneer je een snackwagen wilt huren voor een bruiloft, dan ziet deze er waarschijnlijk anders uit dan wanneer je een snackwagen huurt voor een personeelsfeest, kinderfeestje of voor een familiedag. We hebben het hier dus meer over het uiterlijk van de snackwagen en het eten. Het oog wilt immers ook wat! Daarnaast kun je ook nadenken over wat je je gasten allemaal voor lekkers wilt aanbieden. Veel snackwagens serveren naast vers gebakken frieten ook andere lekkernijen, zoals Berlijnse Currywurst of gourmet hotdogs. Een patatje stoofvlees is misschien meer geschikt als luxe snack voor een bruiloft. Je kunt zo creatief gaan als je wilt!

3. Het aantal gasten

fritesWil je een snackwagen huren? Denk dat ook na over het aantal gasten wat op je feestje komt. Sommige snackwagens serveren namelijk alleen maar porties voor grote groepen. Er zijn uiteraard ook frietkramen en frietkarren voor kleinere gelegenheden. Wil je je gasten graag onbeperkt friet en snacks aanbieden of wil je een maximaal aantal porties serveren? Het hangt weer van ieder feestje en de organisatie af hoeveel eten je nodig hebt. Een groep voetbalmannen eet meer dan een clubje kids op een feestje.

4. Het aantal uur

De frietfietsHoeveel uur je een snackwagen moet afhuren hangt ook af van het aantal gasten. Hoe hoger het aantal gasten op jouw evenement is, hoe langer je een snackwagen moet huren. Onderschat kleine frietkarren trouwens niet! De frietfiets kan namelijk wel tot 150 zakken friet per uur uitserveren. Als je niet je hele evenement een frietkraam wilt hebben staan, dan moet je ook nadenken over de tijden. Wil je aan het begin van het evenement de gasten gelijk een vers frietje aanbieden? Of wacht je liever tot alle gasten er zijn en moet de friet foodtruck halverwege het evenement beginnen met uitserveren? Het is dus ook goed om over de tijd na te denken.

5. Allergieën

bon frites foodtruck

Iets wat je snel over het hoofd ziet, en zeker bij het huren van een friet foodtruck, is het navragen van allergieën. Misschien hebben jouw gasten wel een glutenallergie en moet je ervoor zorgen dat er ook voldoende keus is uit glutenvrije sauzen. Een voorbeeld van een snackwagen die bijzondere frietjes met glutenvrije sauzen serveert is Bon Frites. Zij serveren biologisch geteelde aardappelen en de glutenvrije sauzen zijn ook nog zonder kunstmatige geur- kleur en smaakstoffen. Bij deze snackwagen weet je zeker dat je kwaliteit aan je gasten voorschotelt.

Wil je een snackwagen huren?

Wil je graag een snackwagen huren, maar hebben deze tips je eerder aan het duizelen gemaakt in plaats van inzicht gegeven? Blaas niet direct je event af, je kunt namelijk vrijblijvend een offerte aanvragen en al je vragen toevoegen. Ons team van foodtruck-matchmakers luistert graag naar jou wensen en doet je daarna een voorstel van een snackwagen die bij jouw event past. Na het invullen van de offerte, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Mocht je nog wat inspiratie op willen doen, dan kun je altijd tussen onze frietkramen en frietwagens kijken, of bekijk onze pagina met originele frietkraam

 

Bekijk alle friet foodtrucks hier