Recept voor spareribs

Eerder kon je op deze blog lezen over trucker Martijn Melaet. In zijn Smaakmobiel verzorgt hij heerlijke barbecue gerechten, die erg goed in de smaak vallen bij het publiek. In dit blog deelt hij zijn recept voor spareribs met jou! Dit recept is een echte must voor iedere ‘pitmaster’. Verover het hart van je geliefde, familie of vrienden met dit heerlijke recept voor spareribs. Liefde gaat immers door de maag, toch?
[margin type=”20″]

Wat heb je nodig?

[margin type=”20″]
Recept voor spareribs
– Appelsap
– Hickory rookhout
– Barbecue met deksel
– Aluminium folie
– Jouw favoriete barbecuesaus
– 1 rib per persoon

Recept voor de marinade
– 6 el olijfolie
– 1 el uienpoeder
– 1 el knoflookpoeder
– 1 el paprikapoeder
– 1 el versgemalen vierseizoenen peper
– 1 tl chilipoeder
[margin type=”20″]

Wat ga je doen?

Dit moet je weten

Voor dit recept heb je een aantal goed bevleesde ribben nodig. Één rib per persoon is voldoende voor een goede eter. Laat de ribs voor extra smaak minimaal acht uur marineren.

We gaan de ribben bereiden volgens de 3–1–1 methode. Dit betekent dat we de ribben eerst drie uur indirect op de barbecue leggen, daarna een uur in aluminium folie met appelsap en daarna nog een klein uurtje uit het folie op de barbecue, afhankelijk van de gaar- en malsheid die je wilt.

Zorg dat je op de barbecue een indirecte zone maakt, de kooltjes gaan aan de ene kant van de barbecue en je ribben aan de andere kant. We gaan de ribben “low ’n slow” garen, zorg er daarom voor dat de barbecue niet heter wordt dan 150 graden.

Dit moet je doen

Haal de ribben uit de marinade en plaats ze met de botjes naar beneden op de indirecte zone van de barbecue. Strooi een handje vol rookhout op de hete kolen en pak een biertje, geniet van de rook en geuren.

Het beste kun je hickory hout snippers gebruiken. Haal na 3 uur de ribben van de barbecue, wikkel ze in aluminium folie en besprenkel ruim met appelsap. Zorg dat het een dicht pakketje is en leg de ribben terug op de barbecue, om nog en uurtje te garen.

Als het vlees mooi is teruggetrokken van de botjes zijn ze gaar, door aan twee botjes te trekken kun je controleren of jij ze gaar en mals genoeg vindt. Of meet met een temperatuurmeter in de kern. Bij 75 – 80 graden zit je goed. Smeer de ribs nu in met je favoriete barbecuesaus, binnen de barbecuewereld heet dit ‘Lakken’ en leg ze nog even terug op de grill.

Je barbecuesaus droogt nu mooi in en krijgt een donkere kleur. Je kunt dit naar smaak een aantal keer herhalen. Zorg dat de saus niet gaat verbanden, dat is namelijk bitter. Haal de ribs van de grill en serveer ze op een mooie houten plank. Leg geen bestek op tafel, want ribs eet je met je handen. Ze zijn zo mals dat je geen mes en vork nodig hebt.

Finger lickin good noemen wij dat. Voor meer informatie ga je naar onze pagina met alle andere BBQ foodtrucks

Smakelijk!

 

VOLG Go Celebrate