Originele locatie communiefeest

In mei is het zover, dan vieren vele ouders en kinderen een belangrijke mijlpaal: het communiefeest. Zo’n gelegenheid vergt heel wat organisatie en voorbereiding. Wat gaan we eten? Wat gaan we drinken? Welke activiteiten zullen we organiseren? Maar bovenal, waar gaat het allemaal plaatsvinden? In dit blog delen we een paar originele locaties in België en Nederland voor een spetterend communiefeest. Hopelijk helpen we je hier een beetje mee op weg!

Vijf originele locaties voor een communiefeest

Wonen jullie bijvoorbeeld in de stad in een appartement, dan wordt het misschien een beetje krap met alle familie en vrienden. Gelukkig zijn er heel veel publieke en private locaties die ideaal zijn voor een origineel communiefeest of lentefeest. Nu ben je bij het zoeken van een locatie natuurlijk afhankelijk van het weer. Onderstaand delen we daarom zowel overdekte locaties als locaties in de open lucht.

1. Uitwaaien aan zee

Als het weer het toelaat is het strand een prachtige locatie om een feestje te organiseren. Voor de communicant met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes is hier van alles te beleven! Zandkastelen bouwen, vliegeren en als het warm genoeg is kan er eventueel ook nog gezwommen worden! Het strand verveeld nooit. In België heb je de meeste kans op zon op het strand bij Westende. Hier kun je eventueel ook een strandhutje huren. Onze favoriet in Nederland is het strand bij Domburg, het oudste strand van Zeeland.

Zowel in België en Nederland is het helaas niet mogelijk om met de auto het strand op te rijden. De hapjes en drankjes zullen dus te voet na de feestlocatie toegebracht worden. Eventueel kan een bolderkar deze last verlichten. Ook kun je de organisatie hiervan gewoon aan een cateraar overlaten.

originele locatie communiefeest
Fotografie: Brian Glanz

2. Feest in een pretpark

Het communiefeest draait uiteindelijk vooral om het communicantje. Zolang hij of zij een leuke dag heeft is het feest geslaagd, toch? Als je met een kleinere groep bent is het heel leuk om naar een festival te gaan! Parken als Bokrijk (België), Plopsaland (België) en Toverland (Nederland) bieden speciale arrangementen aan voor communiefeesten. Geniet van een goede maaltijd terwijl de kinderen in een kindvriendelijke omgeving kunnen genieten van de attracties.

3. Kijk je ogen uit in de dierentuin

Een andere originele locatie voor een communiefeest is de dierentuin. Leuk voor jong en oud! Deze locaties bieden diverse arrangementen aan en daarnaast is hier vaak een aparte (privé) feestzaal te huur. Dierenpark “Het Hof van Gaia” (Nederland) bijvoorbeeld, heeft een prachtig ingerichte feestzaal voor communiefeesten. Ook openen Antwerpen ZOO en Planckendael (België) elk jaar weer hun deuren voor de jaarlijkse communie. Laat je verwennen aan tafel en kijk je ogen uit in het dierenpark!
originele locatie communiefeest
Fotografie: Gaia Zoo

4. Geniet van de rust van het platteland

Het weiland is dan wel geen dierentuin, maar je zult er gegarandeerd worden omringt door diverse diersoorten. Stal een lange tafel uit op de grasweide vol met lekkere hapjes en geniet van de rust van het platteland. Tussendoor is er van alles te beleven! Kinderen kunnen samen met de boer de koeien melken, dieren voeren of paardrijden! Misschien ken je zelf wel iemand met een boerderij waar je een feest mag organiseren. Zo niet, dan zijn er diverse locaties die hiervoor afgehuurd kunnen worden. In Gijzenzele (België) kun je terecht bij de Vierhoekhoeve voor de leukste boerderijfeestjes.

5. Verdwalen in het bos

Als laatst denken we dat het bos een hele leuke locatie is voor een communiefeest. Samen met de kinderen kun je hier op zoek naar wilde dieren, genieten van een uitgebreide picknick of misschien is het zelfs wel leuk om een speurtocht te organiseren! De Belgische Ardennen zijn natuurlijk prachtig en bieden diverse recreatiemogelijkheden. Een ander prachtig bos is het Sint-annabos bij Antwerpen. In Nederland kun je herten spotten in Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Zit er iets leuks tussen? Of organiseer je het feest toch liever thuis? In beide gevallen vinden wij het leuk om met je mee te denken!

VOLG Go Celebrate