Het lijkt nog ver weg, maar het is slim om alvast te starten met de organisatie van de kerstborrel activiteit van de afdeling. Op werk beginnen alle feestdagen al vroeg en zodoende is ook de kerstborrel stiekem al in zicht. Het komt goed uit dat wij dit artikel voor je hebben met inspiratie voor een leuke en originele activiteit voor de kerstborrel.

Wensen en budget voor de kerstborrel activiteit

Voordat je je zoektocht naar een activiteit start zul je moeten bedenken wat de wensen precies zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een externe locatie, of wil je liever een kerstborrel op jullie eigen kantoor organiseren? Dit heeft vaak ook te maken met het budget dat je hebt gekregen om een activiteit te mogen boeken. Daarnaast is de kans groot dat het bedrijfsfeest meteen na de werkdag van start gaat en je dus ook te maken hebt met een vrij strakke begin-en eindtijd.

Wat betreft budget hoeft een kerstborrel activiteit helemaal niet zo duur te zijn. Vooral in het geval van een kerstborrel op de eigen bedrijfslocatie is het fiscaal aftrekbaar middels de werkkostenregeling.

Kerstborrel activiteit

Vervolgens zijn er de wensen aan de inhoud van de activiteit zelf. Je wilt iets wat iedereen van de afdeling tof vindt en dat het goed aansluit bij het thema kerst. Je kunt natuurlijk gaan schaatsen, misschien beter voor dan na de borrel, hoewel sommige collega’s misschien beter gaan schaatsen na een drankje of twee, of je kunt uit eten gaan met de hele afdeling. Qua originaliteit krijgt dit alleen niet direct de 1e prijs. Om die reden hierbij een origineel idee  om jouw kerstborrel tot een succes te maken.

Originele kerstborrel activiteit: Een mini Foodtruck kerstfestival

Stel je voor: een eigen kerstfestival op de parkeerplaats of op het buitenterrein van jouw bedrijf. Een paar foodtrucks met de lekkerste hapjes en drankjes: warme chocolademelk van Koek en Zopie, glühwein van Vespressi of misschien wel de creatieve pannenkoeken van Rolled. Als het weer het toe laat kun je ook een (barbecue) smoker foodtruck laten langskomen. Een mobiele foto booth is ook een leuke manier om collega’s bezig te houden. Leg het feestje vooral vast op film!

Er is kerstverlichting en andere kerstattributen. Daarbij draait er muziek en in het midden van dit decor staan biertafels opgesteld waar iedereen gezellig bij elkaar kan zitten om te genieten van al het lekkers. Kerst draait eigenlijk al jaren om het samenzijn met familie en vrienden en altijd wordt hier lekker bij gegeten. Waarom zou je dit ook niet met je collega’s doen tijdens de kerstborrel?

Kerstborrel activiteit

Leuke activiteiten met kerst

Door de kerstborrel in een festival om te toveren kun je verschillende extra activiteiten toevoegen. Denk aan een silent disco, ouderwets sjoelen of een mobiele escape room. Je kunt het natuurlijk zelf zo groot en zo gek maken als je wilt. Denk “Duitse kerstmarkt meets Lowlands”, of een andere invulling. Je kunt het geheel passend maken voor jouw type bedrijf en de grootte van de groep.

Het concept van een festival maakt voor een gezellige sfeer en geeft iedereen binnen de afdeling de ruimte om te doen wat hij of zij wil. Het is lastig om iedereen op de afdeling enthousiast te maken voor dezelfde activiteit. Met deze combinatie van eten en drinken met één of meerdere (kleine) activiteiten zit je altijd goed.

Zie jij een mini foodtruck festival als activiteit voor jullie kerstborrel al helemaal zitten? Go Celebrate helpt jouw kerstborrel te organiseren en komt graag langs op jouw bedrijfslocatie voor jullie feest.