Nieuwjaarsborrels

Nieuwjaarsborrels, elk jaar weer die verplichting waar weinig mensen naar uitkijken. Heb je net genoten van een paar vrije dagen, nieuwe persoonlijke doelen gesteld, en dan komt die CEO weer met hetzelfde praatje als vorig jaar. Begint hij weer met die speech over dat het dit jaar wél gaat lukken. Dit jaar gaat Janssen B.V. echt successen behalen! Troosteloos hou je de tijd in de gaten op je telefoon en neem je nog maar een slok van die goedkope nepchampagne.

Nieuwjaarsborrels: de ongevraagde verplichting.

Wat is nou de essentie van een nieuwjaarsborrel? Waarom moeten we hier tijd voor vrijmaken? Wat ons betreft zijn er zeker een paar goede redenen te bedenken. Ten eerste denken we dat het goed is om met een flinke dosis energie het nieuwe jaar in te gaan. Energie haal je uit een unieke en gedenkwaardige belevenis. De borrel mag dus wel uitgedacht zijn en daar mag wel wat tijd in gestoken worden. Daarnaast is het weer een kans om medewerkers met elkaar te verbinden. Wij weten ook, dat dit nog helemaal niet zo makkelijk is. Daarom delen we in dit blog een aantal tips.

Doe eens gek. We doen al normaal genoeg.

Doe ten eerste eens iets wat het personeel nooit zal verwachten. Zelfs Neerlands bekendste postzegelverzamelaar Gerrit Zalm wist het personeel van ABN Amro positief te verassen met zijn travestie act. Niet dat zijn grappen een cabaretprijs verdienen, maar het was eens een keer iets anders. Niemand zit te wachten op een lange zoute speech van de baas. Tenzij je het leuk kunt verpakken. Dan luisteren mensen wel naar je.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer

Pak eens goed uit! Laat zien dat het goed gaat met het bedrijf!

Uiteraard vinden “wij van WC eend” het leuk als bedrijven meer geld uitgeven aan hun feestjes. Op deze manier kunnen wij ook onze eigen nieuwjaarsreceptie bekostigen. Maar hoe dan ook, met een flink uitgepakte borrel laat je zien dat het goed gaat met het bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat dit zowel intern als extern een positief beeld schetst van de organisatie.

NieuwjaarsborrelsProbeer dit jaar een keer niet de goedkoopste en meest smaakloze fles bubbels te vinden, maar laat eens een champagne expert langskomen die ook nog een goed verhaal weet te vertellen over de lekkere fles cava, prosecco of Champagne. Misschien is het ook wel eens leuk om oliebollen op locatie te laten maken. Dan zijn ze nog vers, luchtig en smaakvol. Kun je na oud & nieuw geen oliebol meer zien? Dan kun je ook iemand lekkere fingerfood hapjes laten maken op locatie.

Laten we het vooral gezellig houden

Zo’n borrel is vooral een uitgelezen kans om mensen met elkaar in contact te brengen. Over het algemeen geldt: gooi er wat drank in en mensen gaan wel praten. Om te voorkomen dat mensen alleen met directe collega’s gaan staan kletsen, kun je een interactief programma bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spel waar collega’s random in teams worden ingedeeld? Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken om de IT manager aan de praat te krijgen met de salarisadministratie!

We helpen je graag mee!

We zijn zelf druk met onze eigen nieuwjaarsborrel. Maar uiteraard staan we altijd klaar om jou te helpen met de nieuwjaarsborrels voor volgend jaar. Neem een kijkje op ons nieuwjaarsreceptie pagina, of neem direct contact op met een van onze collega’s. Die hebben vast en zeker een paar leuke ideeën voor je klaarliggen!

 

VOLG Go Celebrate