Italiaanse IJskar Huren

Italiaans ijs is ook buiten Italië erg populair. Nu de zon weer dagelijks tevoorschijn komt zie je ze overal weer rondfietsen: ijsfietsen en ijskarren. Go Celebrate merkt ook dat door het mooie weer steeds meer mensen een Italiaanse ijskar huren. Want er zijn wellicht net zoveel verschillende soorten ijskarren als soorten ijs. Maar wat maakt een Italiaanse ijskar huren nou zo populair, en wat is er eigenlijk zo speciaal aan Italiaans ijs? 

Een stukje geschiedenis

italiaans ijsItaliaans ijs komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit Italië. Het dateert ergens uit de 16e eeuw, maar niemand weet precies in welke plaats, en zelfs niet door wie het is uitgevonden. Er bestaan vermoedens dat een inwoner van Florence, een bekende man genaamd Bernardo Buontalenti de uitvinder is. Dit denken ze omdat hij ijs en Florentijns room converseerde, maar eigenlijk weet niemand het precies zeker. In de loop van de tijd werd Italiaans ijs in Europa steeds bekender, omdat de Italianen op reis gingen. In Parijs werd een van de eerste ijs-cafés geopend met de naam “Cafe Procope”.

Wat is het verschil met ‘normaal’ ijs? italiaans ijs

Italiaans schepijs bevat geen room, melk, eieren of bindmiddelen en dat maakt het anders dan ‘normaal’ ijs. Deze uitvinding is vooral gedaan vanwege het warme klimaat. Zuivel en eieren zijn natuurlijk erg vatbaar voor bacteriën en dat geeft risico bij warmte. Italiaans ijs bestaat uit water met daarnaast vaak zoetstoffen, smaakstoffen en suiker.

Meestal zit er geen echt fruit in het ijs, omdat het niet sterk genoeg smaakt. Maar er zijn hierdoor wel heel veel verschillende opties mogelijk! Iedereen kent natuurlijk de standaardsmaken zoals vanille, chocola, stracciatella en aardbei, maar er zijn bijna oneindig veel fruitsmaken en notensmaken. Veel ijssalons maken hun eigen smaak om zich te onderscheiden.

Een Italiaanse ijskar huren?

Wil jij wel eens een Italiaanse ijskar huren voor een feestje? Of wil je een foodtruck huren? Dat kan natuurlijk, en daar helpen we je graag bij. We zien vooral veel boekingen binnenkomen van kinderfeestjes en festivals, maar eigenlijk is een Italiaans ijsje altijd goed. Bij kids en volwassenen. Dus mocht je nieuwsgierig zijn geworden: Go Celebrate heeft verschillende cateraars in de poel voor heerlijk ijs op jouw evenement.

 

 

Bekijk al onze ijskarren hier