Meer dan mole en maïs

Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan

Mexicaanse foodtruck voor je eerstvolgende evenement.

Trek in taco’s of zin in nacho’s? Mooi zo! Hier vind je namelijk al je favoriete gerechten uit een Mexicaanse foodtruck. Boordevol burrito’s en tortillas met allerlei toppings. Zowel voor de guacamole als glutenvrije fan. Laat je inspireren door het aanbod en vraag ons vooral naar de mogelijkheden!

Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan

Tex-Mex of Mexicaanse foodtruck?

Text Mexicaanse foodtruck

Op de grens van de staat Texas en het land van Mexico, ontstond een keuken met meer dan Mexicaanse invloeden. Deze samensmelting kwam voort uit de keuken van de oorspronkelijke bewoners. Deze Tejano’s stamde af onder andere af van de Spaanse kolonisten in Texas. De gerechten zijn dan ook hier het meest bekend. Maar hebben zich inmiddels tot Canada uitgestrekt. Wat de Tex van de Mex onderscheid is de toevoeging van speciale ingrediënten. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van geraspte kaas, vlees, bonen, pepers en tarwetortilla’s. Typerend is de chili con carne. Maar variëren met verschillende verhoudingen ten opzichte van de Mexicaanse keuken is ook niet vreemd. Ook de harde taco schelp schijnt hier zijn oorsprong te hebben. Bij Monba vind je echter de originele variant. Behalve dat deze ook nog eens glutenvrij is, kan hij worden belegd met alles van pulled pork tot guacamole.

Mexicaanse foodtruck met meer dan mole

Terwijl de Tex-Mex keuken voornamelijk Europese toevoegingen kent, zoals kaas en vlees, spelen in de Mexicaanse keuken vooral groenten een rol. Denk bijvoorbeeld aan bloemkool, courgette, spinazie, tomaat en maïs. Maïs vormt de basis van menig recept. Gedroogd en verwerkt tot deeg om vervolgens te worden gefermenteerd. Het meest bekende maïsproduct is natuurlijk de tortilla. Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat nou eigenlijk het verschil is tussen al die tortilla’s. Als voorbeeld nemen we hier de quesadilla. Deze wordt bijvoorbeeld vaker gemaakt met tarwemeel. Bovendien is de Mexicaanse versie gevuld met groenten, vlees en verschillende toppings. Ze kunnen zowel gefrituurd als gewoon dubbelgevouwen worden gegeten. In de Verenigde Staten wordt de quesadilla eerder gezien als een gegrilde kaassandwich. Bij Quesadillas No.1 gaan ze voor de klassieker.

Quesadilla uit Mexicaanse foodtruck

Naast de bovenstaande trucks hebben we nog veel meer wagens die heerlijke, originele frietjes en snacks serveren. Denk aan wagens met frietjes en vegetarische kroketten, flammkuchen en burgers. Daarnaast is vrijwel alles biologisch en is ook de aankleding zeer divers. Van vrolijk gekleurde hippiewagens tot foodfietsen en professionele, strakke bussen. Zo hebben we altijd een friet foodruck voor iedere gelegenheid.

Alle foodtrucks zijn geschikt voor bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen en andere (in)formele evenementen. Bovendien reizen de meeste trucks heel het land door. Neem gerust een kijkje en maak jouw perfecte keuze. Heb je vragen? Geef deze gerust aan bij de vrijblijvende offert aanvraag. Zo zorgen wij voor de perfecte match! Veel plezier!

Vraag Vrijblijvend Een Offerte Aan