Sla-gerei

Slagerij bedoel je? Nee wij bedoelen echt Sla-gerei. Deze leuke salade foodtruck is sinds kort bij ons te boeken en sluit perfect aan op onze ‘healthy week’. Ben jij benieuwd voor wie eigenaar Coen wel zou willen koken? Of waar deze creatieve naam uit geboren is? Lees snel door voor alle antwoorden!

Vragenvuurtje

[margin type=”20″]

1. Waar komt jouw liefde voor foodtrucks vandaan?

[margin type=”20″]
Ik ben altijd kok geweest en heb ook in grote luxe hotels en restaurants met Michelin sterren gewerkt. Op een gegeven moment wilde ik heel graag voor mijzelf beginnen, maar aan een eigen restaurant zitten heel veel (financiële) risico’s verbonden.

Toen kwam ik bij foodtrucks terecht, wat een relatief goedkope manier was op toch mijn eigen bedrijf te starten. Dus zo ben ik bij mijn truck gekomen.
[margin type=”20″]

2. Wanneer heb jij besloten een foodtruck aan te schaffen?

[margin type=”20″]
In de winter van 2013 heb ik het beginsel van mijn truck gekocht. Ik zeg beginsel, want ik heb mijn kar helemaal zelf gebouwd. Gelukkig wel met een beetje hulp van mijn handige vader.

Daar hebben we 1 winter over gedaan. In 2014 was ik voor het eerst actief, wel part-time, want toen werkte ik ook nog. Ik denk dat ik ongeveer om het weekend met mijn truck op pad ging.

Nu ben ik sinds een jaar fulltime aan de slag, en nog geen spijt!

eten uit de foodtruck van de sla gerei
[margin type=”20″]

3. Waarom Sla-gerei?

[margin type=”20″]
Ik heb altijd al veel met salades gewerkt. Ook zijn er geen andere trucks die zich hier echt op focussen, dus dat was sowieso een gat in de markt.

Daarom is salades onze core business. Ik heb ook een aantal jaar bij een grote slagerij in Amsterdam gewerkt. Hier heb ik veel geleerd over met vlees werken.

Ik maak bijvoorbeeld ook zelf pathé en droge worsten, vandaar slagerij. Als je die twee dingen bij elkaar optelt is een originele naam niet meer zo moeilijk te bedenken: Sla-gerei.
[margin type=”20″]

4. Wat maakt jouw truck uniek?

[margin type=”20″]
Zoals ik eerder al zei is een truck die speciaal op salades gericht is al uniek. Je kunt vaak wel 1 of 2 soorten salades krijgen, maar wij hebben er echt onze specialiteit van gemaakt. Daarnaast hebben wij ook de combinatie met ons slagerij-concept en dat is helemaal bijzonder.

We verkopen bijvoorbeeld hele lekkere zelfgemaakt pastrami. Omdat we dus los veel vlees verkopen, zijn onze salades wel meestal zonder vlees. En alles wordt vers, ter plekke bereidt. Ook de dressing.
[margin type=”20″]
5. Is Sla-gerei vooral gezond of vooral lekker, waar ligt de focus?

Nouja salades zijn natuurlijk vaak gezond, maar in eerste instantie willen we gewoon lekker eten neerzetten! Toch zie je dat onze best lopende salades altijd de gezondere zijn.

Één salade die we heel veel verkopen is die met avocado en geroosterde pompoen, die is 100% vegan. Dus wij focussen ons vooral op heel lekker eten maken, dat dat nog gezond is ook is een leuke bijkomstigheid.

Salades sla gerei
[margin type=”20″]
6. Als je uit iedereen mocht kiezen, dead or alive, voor wie zou je dan willen koken?
[margin type=”20″]
Oeeeh dat is een lastige! Ik denk Sylvia Witteman. Een tijdje terug schreef zij een column waar zij erg kritisch was tegenover foodtrucks. In een reactie daarop heb ik haar uitgenodigd om eens te komen proeven van ons assortiment. Ik zou het wel ontzettend leuk vinden als ze hier nog op reageert.
[margin type=”20″]
7. Wat was jouw mooiste moment als foodtrucker?
[margin type=”20″]
Voor mij was het mooiste moment toch wel het Better Event. Dit is een evenement dat volledig gericht is op gezond eten en leven.

Het was heel tof dat wij hier konden staan zonder iets aan ons assortiment aan te moeten passen of te moeten schrappen. Het leuke was, daar waren wij opeens de hamburger. Op de meeste festivals staan wij leuk voor de aankleding en wordt een salade voor ‘erbij’ gegeten. Maar toen wij op dit festival stonden waren wij opeens een van de ‘grote spelers’. Ik heb me wel eens afgevraagd of wij wel het goede product hebben gekozen voor een foodtruck, maar toen ik daar stond wist ik zeker van wel. Wij hebben gewoon een doelgroep waar je naar op zoek moet, en we hebben hem nu gevonden!

Deze foodtruck uit Amsterdam is ook te boeken via TheFoodConvoy.