Foodfietsen Die Jouw Feest of Event

Iedereen kent de foodtrucks, maar kennen jullie ook de food fiets?

Food fiets, Foodtricycles, Foodbikes, Trikes er zijn genoeg mogelijkheden om deze driewielers te benoemen. Steeds vaker zie je ze terug in het straatbeeld van Nederland en Europa. Hongerige en dorstige toeristen worden op hun wenken bediend door deze food trikes. De grotere variant in de vorm van een foodtruck is inmiddels niet meer weg te denken op de foodfestivals. De foodfietsen trappen echter ook gewoon vrolijk mee en hebben hun plekje weten te bemachtigen op de verschillende food-events.

Milieuvriendelijk maar fysiek zwaar

Omdat je ze op eigen kracht kan verplaatsen is het natuurlijk goed voor het milieu. Het is een groene oplossing waarmee je een hoop mensen enthousiast maakt. De fiets moet natuurlijk wel van A naar B verplaatst worden. Daar waar de kosten van een foodtruck flink kunnen variëren (20.000 tot 50.000 euro), daar liggen de kosten voor een foodfiets een stuk lager (paar duizend euro afhankelijk van het soort foodfiets). De kosten voor een foodfiets vallen een stuk lager uit, omdat je deze op eigen kracht van A naar B moet brengen + de kosten voor gas en elektriciteit vallen een stuk lager uit.

Seizoensgebonden

Naast dat het fysiek een hoop van je vraagt is het verkopen van bepaalde producten uit een foodfiets ook seizoensgebonden. Met een strenge winter is het een stuk moeilijker om outdoor producten uit je foodtrike te verkopen en dat heeft natuurlijk gevolgen voor je inkomen. Het is natuurlijk niet onmogelijk, je zal alleen wel creatief moeten omgaan met de omstandigheden. Verkoop je in een strenge winter warme producten vanuit je trike, dan is het al veel realistischer om meer verkopen te realiseren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je product ( broodjes worst, soep en ga zo maar door). Vergeet niet een kacheltje of iets anders warm mee te nemen voor jezelf of je personeel. De sfeer slaat snel om wanneer medewerkers ergens in de kou moeten gaan staan zonder verwarming.

Voorraad

Een foodfiets heeft vaak maar een beperkte voorraadruimte. Ten opzichte van een foodtruck is de berging voor producten en ingrediënten een stuk kleiner. Mocht je dus veel bezoekers krijgen tijdens een druk bezocht evenement, dan kan het dus zijn dat je snel door je voorraad heen bent (wat niet verkeerd is!), maar meer verkopen is natuurlijk altijd beter. Een goed alternatief zou kunnen zijn om een extra busje vol te laden met jouw producten en deze in de buurt van het festivalterrein te parkeren, zodat je altijd je voorraad kan bijladen. Naast dat je voorraad misschien niet zo groot is als een grotere foodtruck is het natuurlijk wel zo dat een foodfiets veel minder ruimte in beslag neemt tijdens een event. Dat maakt het voor organisatoren van een event ook mogelijk om meer ruimte te creëren voor meerdere foodfietsen.

Kosten van een foodbike

Als we het kostenplaatje van de Foodtruck Empire mogen geloven liggen de kosten van een foodtruck tussen de 15.000 – 85.000 euro en dat is uiteraard een ruime schatting. De kosten van een food fiets worden geschat op een paar duizend euro. Ook dat bedrag is weer afhankelijk van hoe hip en tof je, je fiets wil maken. Zet je een mandje voorop je fiets en een mandje achterop je fiets met daarin jouw producten is het ook een foodfiets en kost je dat duidelijk minder.

16 food fietsen op een rijtje:

Een nostalgische ijsfiets die al meer dan een halve eeuw oud is. Eigenaar Rens wil een zo groot mogelijk publiek bereiken en oververhitte festivalbezoekers voorzien van een lekker ijsje.

Tiesmenke

Een Aziatische streetfood tricycle, dat is hoe je de Bakbrommer mag noemen. Door het volgen van Thaise kooklessen op Thaise kookscholen hebben de eigenaren van deze foodfiets alle gerechten eigen gemaakt. Het mooie is dat dit idee van een eigen foodtruck is ontstaan na een backpackavontuur door Cambodja en Thailand.

De Bakbrommer Foodfiets

Biologisch friet die vers geserveerd wordt uit deze authentieke bakfiets. Daarnaast blijft de aardappelsmaak mooi behouden,omdat de frites speciaal in plantaardige olie wordt gefrituurd.

Ze toeren heerlijk door de Benelux van verjaardag naar bruiloft en van bedrijfsfeest naar ander groot evenement!

frietfiets foodfiets

Geïnspireerd door al het verse fruit en alle verse sappen uit Azië is Utrecht nu ineens een foodconcept rijker.

100% natuurlijke en verse producten zijn de basis voor deze shakes die je ook nog kunt aanvullen met verschillende superfoods. Daarbij valt te denken aan chiazaad, gojibessen of zelfs pure chocolade.

Shakes on Wheels

Lekker en avontuurlijk koken, dat kun je de twee ondernemers achter dit concept wel toevertrouwen. Nieuwe dingen proberen is het recept.

Streep de gerechten af van je eigen speciale ‘bugget list’ en laat je verbazen!

Buggz

Meerdere events op 1 dag. Het maakt de Juice on Wheels allemaal niet uit!

Heb je een event aan de Cote D’azur? Gezellig, komen we toch die kant op met onze fiets.

Daarnaast zetten ze zich ook hartstochtelijk in voor o.a. Unicef Nederland en andere goede doelen!

Juice on Wheels

Heerlijke koffie en ambachtelijke koek in een ontspannen sfeer, dat is wat je krijgt bij onze nieuwste aanwinst. Je vindt de bakfiets terug op bedrijfsfeesten, festivals en bruiloften.

Naast de bovenstaande foodtricycles is de verzameling nog uit te breiden met een aantal varianten die in het buitenland door de straten rijden. We hebben een aantal creatieve foodfietsen voor je op een rij gezet hieronder.

Triporteur

8. Bierfiets gemaakt door Cargobikesystem

beer foodfiets

9. Churros Tricycle – London

Churros London

10. Wheelys Hot Coffee

Wheelys Hot Coffee

11. Ice Cream Scoop

Ice Cream Scoop

12. Pimm’s Tricycle

Traditioneler als Pimm’s ga je ze niet krijgen in Engeland. Pimm’s wordt heerlijk koel geserveerd vanuit de koeling die onderdeel is van deze tricycle. Niet alleen de fiets, maar ook alle andere accessoires vallen perfect samen met elkaar.

Het totaalplaatje straalt klasse uit en dat is precies wat je wil op je evenement of bruiloft.

Pimms Tricycle

13. Artisan Gelato

Artisan Gelato

14. Trailhead Coffee Roasters

Coffee Foodfiets

15. Church of cupcakes

De Church of cupcakes bakt de lekkerste cupcakes op basis van hun eigen samengestelde 10 geboden.

Church of cupcakes

16. Collectivo coffee

Heb je zelf ergens nog een mooie trike gezien die zeker het vermelden waard is? Laat het ons weten in een reactie hieronder. We zijn erg benieuwd naar jullie foto’s..

collectivo coffee trike

Vier je een verjaardag of ben je geslaagd en geef je een examenfeest of organiseer je een origineel 21 diner ? Noem het maar op of je kan deze tricycles huren om te genieten van de lekkerste gerechten.

Voor meer inspiratie bezoek je onze pagina met meer dan 250 foodtrucks