Cocktail Workshop volgen

Bartenders halen natuurlijk ergens hun skills vandaan. Waar anders dan op een cocktail workshop? Ze zijn ooit bij nul begonnen, maar shaken nu binnen een paar minuten een Daiquiri of Mai Tai bij elkaar. Jij en jouw vrienden kunnen dit ook leren! Goede bartenders geven graag hun kennis door over bekende cocktail recepten en cocktail tools. Volg een cocktail workshop voor jouw vrijgezellenfeest of jubileum!

Imponeer jouw vrienden

Reden nummer één om een workshop te doen is heel simpel: na afloop mag je de cocktail opdrinken! Bovendien is het ook gezellig om te doen. En jouw vrienden zullen blown away zijn als jij voor hen een cocktail shaket! Geef je een vrijgezellenfeest? Ga gezellig samen met vrienden een cocktails maken workshop volgen. Verbeter die skills! Imponeer niet alleen jouw vrienden, maar ook de ladies. Leer de populairste cocktail recepten ter wereld van een pro die alle ins-and-outs van cocktails weet. Nu kan jij jouw eigen cocktail party thuis houden en vrienden van jouw drankjes laten genieten. Een cocktailshaker huren, of het zelf doen?

Cocktail workshop vrijgezellenfeest

Bekende cocktail recepten

Mojito cocktail maken workshop

Tijdens een cocktail workshop leer je de meest bekende cocktail recepten. Girls night out? Neem een Sex in The City cocktailworkshop! Of maak met al je wazige dude vrienden Big Lebowski’s White Russian.

Cocktail trends leren

Naast de bekendste cocktail recepten kun je ook de nieuwste cocktail trends leren van jouw workshop bartender. Wij lichten alvast een tipje van de sluier… Eetbare bloemen zijn op dit moment het meest in de mode in de cocktailwereld!

Cocktail tools

Cocktailshakers hebben een aantal essentiële tools nodig die áltijd aanwezig zijn in een cocktailbar. Hier maken wij jou alvast wegwijs in de tools, zodat je tijdens de workshop een voorsprong hebt op de rest! Straks kun je direct aan de slag met shaken.

Cocktailshaker en tools

Ten eerste heb je een stevige shaker en een maatglas nodig. De shaker is nodig om de ingrediënten goed door elkaar te mengen en om er een kleine show van te maken. Uiteraard heb je het maatglas om de hoeveelheid alcohol te meten die in de cocktail gaat. Zonder maatglas kun je namelijk nogal eens uitschieten. Voor je het weet staat tante Fien ineens op tafel te dansen!

Ten tweede is een strainer noodzakelijk. Dit is een zeefje die het fruit en ijs tegenhoudt wanneer je de mix uit de shaker overgiet in een cocktailglas. Voor sommige cocktails is zelfs een tweede zeef nodig. Zodat je de kleinste ijs- of fruitdeeltjes eruit kan filteren.

Cocktail strainer

Ten derde en als laatste heb je een stampertje en cocktail lepel nodig om wat ingrediënten mee te pletten en te roeren. Bovendien ziet het er fancy uit voor jouw gasten wanneer je zorgvuldig een muntblaadje aan het pletten bent en een speciale lepel hebt.

Voor frozen cocktails is een blender handig. Hiermee kan het ijs of fruit worden fijngemalen en krijg je een frozen cocktail. Lekker tijdens een zomerse dag!

Wil je weten hoe je deze tools het beste gebruikt? Volg dan een leuke cocktail workshop en maak de lekkerste cocktail recepten.

Mocktail maken workshop

Mocktail maken

De alcoholvrije cocktail is tegenwoordig heel populair. Vanwege de gelijkenis met een cocktail wordt dit een mocktail of virgin cocktail genoemd. Dit drankje kun je oneindig drinken en nog veilig naar huis rijden. Een mocktail workshop is zelfs heel geschikt voor een babyshower. De aanstaande mama voelt zich bovendien niet left-out als ze ook een gezellig drankje vast heeft! Tegenwoordig bieden veel cocktail workshops de optie om een alcoholvrije cocktail te maken. Keuze genoeg dus!

Flairtenders

Als je de eerste onderdelen van de cocktail workshop onder de knie hebt, kun je nog een stap verder. Maak het cocktail shaken tot een kunst! De cocktailshakers die dit doen worden flairtenders genoemd. Ze jongleren met flessen, doen trucjes met glazen en kennen alle cocktail recepten als hun broekzak. Dit doen ze bijvoorbeeld ook in de film Cocktail, waar Tom Cruise de Red Eye cocktail maakt. Er zijn geruchten voor een part two, dus volg een flairtending workshop en je bent klaar om auditie te doen voor het geval er daadwerkelijk een Cocktail 2 komt!

Lijkt een cocktail workshop en flairtending teveel werk? Dan kun je altijd nog naar toffe cocktailbars gaan, waar mensen het vóór jou doen!

Waar volg je een workshop?

Cocktailworkshops worden door heel Nederland en België aangeboden. Volg een cocktail workshop in Amsterdam of in Rotterdam. Er zijn veel opties! De workshop kan zelfs naar jouw evenement toekomen. Denk dan aan een mobiele cocktailbar huren die een workshop komt geven op jouw bedrijfsfeest. Bar Company biedt zulke mobiele workshops aan. Maak de lekkerste cocktails, naar jouw wensen. Wil jij een zomerse cocktail leren maken? Dan is dat mogelijk! De bartenders van Bar Company zijn goed getraind in het maken van cocktails. Ze geven hun kennis graag door aan jou en jouw vrienden!

Bij Go Celebrate hebben we meerdere aanbieders van workshops, ook in bijvoorbeeld Gent en Brussel.

Cocktail workshop bar company

VOLG Go Celebrate