3 Tips voor het vinden van de juiste cateraar

Je bent voor jouw volgende evenement op zoek naar precies die ene cateraar die bij jou past. Het perfecte eten, de gezelligheid en charme van een echte chef. Maar waar vind je die? Misschien heb je een strak budget, ben je op zoek naar een cateraar voor een enorm bedrijfsfeest of wil je juist een uniek diner organiseren voor goede vrienden. Hier staan 3 tips om aan te denken wanneer je met een cateraar in gesprek bent. Zo vind je de perfecte catering die match bij jouw visie op het feestje en je gasten laat smullen.

1. Communiceer je style

CocktailbarJe hebt waarschijnlijk al helemaal in je hoofd hoe het evenement er uit moet komen ze zien. Geef duidelijk door welke style jouw evenement moet uitstralen en de look and feel van het feestje. Pinterest boards, voorbeelden, uitleg over de setting en je gasten. Zo vind je ook een cateraar die dit thema uitstraalt en geheel past in jouw droombeeld. Geef vanaf het begin veel informatie door en maak je wensen duidelijk. Zo ben je er zeker van dat jij én de cateraar op de zelfde lijn zitten.

2. Laat gasten kiezen

cateraar gezocht

Gasten vinden het prettig om zelf invloed te hebben op de hoeveelheid eten. Ga bijvoorbeeld met eten rond wat mensen zelf kunnen pakken, of zorg dat er extra kan worden opgeschept aan tafel voor de hongerige grote mannen. Of dat juist het toetje optioneel is voor je gasten. Je bezoekers zullen het waarderen als zij de keuze kunnen maken. En al helemaal als je een cateraar hebt die dit in evenwicht over de tijd kan verspreiden, zodat niemand overvol of hongerig naar huis gaat. Timing en balans!

3. Ga niet té gek

Lick FoodVan - cateraar gezochtJij bent misschien wel experimenteel, maar opa, collega of vriend totaal niet. Daarom spelen de meeste organisatoren vaak op safe en kiezen ze ook gerechten die iedereen kent en lekker vindt. Pasta Bolognaise, saté en patat. Maar het hangt natuurlijk ook af van het type feestje! Je wilt wél iets waar je gasten van versteld staan en dat ze nog tijden napraten over die eerste keer dat zij Indian Naan met humus en granaatappel geproefd hadden. Ook hier gaat het om balans: maak met de cateraar een menu met bekende gerechten en vernieuwende recepten.

Cateraar gezocht?

Als er een unieke cateraar gezocht wordt; dan weet Go Celebrate hem te vinden! Ons bestand met cateraars staat vol met verschillende mogelijkheden. Van BBQ cateraars tot chefkoks aan huis. Van individuele bakkers tot gehele professionele teams. Vanuit foodtrucks of gewoon een persoon die bij de voordeur aanbelt bij jouw event. Van Indonesisch tot Italiaans en van Thais tot oer-Hollands. We horen het wel wanneer je op zoek bent en er niet uit komt.

Bekijk onze cateraars hier!